BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Danvik - Oxelösund

Rävstigen 1

  • 3 rum och kök
  • 65 kvm
  • Såld
  • 9906
  • 13404
Värdera din bostad

Beskrivning

En timme från Stockholm finns denna supertrevliga friköpta sommardröm med barfotaavstånd till lugn vik med badstrand och båtbrygga med egen båtplats. Huset ligger lätt åtkomligt med bilväg ända fram. Åka kommunalt går också smidigt. Busshållsplatsen finns ca 400 meter bort.

Här finns ett vackert och välunderhållet Godtemplarhus från 40-talet finns nu möjligheten att skapa minnen för livet. Huset ligger på en friköpt hörntomt med trevlig utsikt över Danviken och grönska. Huset är genomgående i mycket gott skick med ljusa fina golv och ljus målade väggar. De senaste åren enbart använts på sommaren men kan även nyttjas på vintern då kommunalt vatten och avlopp kopplades på 2016 och utrustades med isolerade eluppvärmda vattenledningar. Huset värms upp med elradiotorer, den vedeldade gjutjärnspisen i hallen samt den öppen spisen med insatskassett i vardagsrummet.

Byggrätt för 150kvm byggnadsyta finns enligt gällande detaljplan. Oxelösund ligger ca 15 km från Nyköping, ca 110 km från Stockholm och ca 70 kvm från Norrköping. 

Hall
Supertrevlig hall med bröstpanel i pärlspont och ljust fint golv. Från hallen ser man ut över viken och husets stora altan genom ett fint gammalt fönster. Här finns också en fungerande vedeldad gjutjärnsspis med tillhörande vattenbehållare i koppar. Bredvid spisen finns en vacker original bänk med avlastningsyta i marmor.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum som tillsammans med de ljusa golven, ljust målade väggarna och fönstren i två väderstreck med ett härligt ljusinsläpp ger rummet en känsla av ljus och rymd. Den öppna spisen är utrustad med en insatskassett så värmen stannar kvar i huset.

Kök
Modernt kök med gott om förvaring i köksskåp och hyllor, trevlig kryddväxthylla i köksfönstret förhöjer den lantliga känslan. Från köket nås husets mycket stora altan genom en nyinstallerad glasdörr som släpper in rikligt med ljus. Det moderna köket är utrustat med elspis med keramikhäll och elugn samt kyl/frys.

Sovrum 1
Stort sovrum med två stora fönster mot viken och en fin ek som silar ljuset. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och byrå utan att det blir trångt.

Sovrum 2
Mindre sovrum med fönster mot fastighetens lummiga tomt. Här finns plats för två enkelsängar och förvaringsmöbel.

Badrum
Modernt badrum byggt 1999. Våtrumsmatta på golv, helkaklade väggar vid duschhörnan, övriga väggar är målade med våtrumsfärg. Utrustat med wc, dusch, spegelskåp samt handfat och kommod.

Övervåning
Övervåningen är i dagsläget inte inredd. Här finns möjlighet att skapa ett rymnligt loft med två sovrum. Idag finns två rum med fönster, det ena rummet större än det andra. Takhöjden på övervåningen är inte fullhöjd.  

Lillhuset
Huset har indragen el och nytt tak är satt. Väggarna och golvet i trä och de gamla fönstren ger en rustik charmig känsla. Stugan skulle kunna byggas om till en liten mysig gäststuga. 

Huset används idag som förråd. Här finns gott om plats för flytvästar, fiskeutrustning grill etc.

Parkering
Plats för flertalet bilar på och invid tomten.

Bredband
Fiber. Valfri leverantör

Övrigt
Kommunalt vatten och avlopp.
Borrhål för bergvärme finns.
Byggrätt om 150 kvm. Detaljplan i text och karta finns bifogad på hemsidan. Källa www.kartor.oxelosund.se

För mer information, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.