BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stämsvik - Bålsta

Stämsviksvägen 19

  • 6 rum och kök
  • 184 kvm
  • Såld
  • 2088
  • 4886
Värdera din bostad

Beskrivning

Ett stenkast från Mälarens gnistrande vatten i naturnära, lugna och fridfulla Stämsvik ligger detta vackra historiska hus uppfört år ca 1892. Möjlighet till egen brygga och eget badhus vid strandkanten. Huset har varsamt och kärleksfullt tagit om hand genom åren. Alla detaljer från husets ursprung har bevarats och renoveringarna utförts så att karaktären och känslan i huset bibehållits. Huset anses ha stort byggnadshistoriskt värde och har i och med det q-märkts.

Huset är besiktigat av Anticimex. Vänligen gör intresseanmälan så skickas protokollet per mail.

Till fastigheten hör också ett servitut att nyttja en mark med möjlighet att bygga brygga och ett badhus om 4 kvm enligt detaljplan. Vänligen kontakta mäklaren för mer information. Servitutet bifogas på hemsidan.

Kök
Hemmets hjärta är köket. Detta kök lämnar man ogärna. En mycket inbjudande kök med gott om plats för festligheter och matlagning. Köket är platsbyggt med inredning designat av Traditionella Lantkök och utfört av skickliga hantverkare. Vitvarorna är av högsta kvalitet, en 78cm bred induktionshäll från Miele, Ilve dubbelugn och bredvid den en vedeldad gjutjärnskamin. Murad spiskåpa med fläkt, platsbyggd kyl med gott om plats, helintegrerad frys, och helintegrerad diskmaskin samt inbyggnadsmicro. Köksinredningen är målad i en harmonisk ljust grå nyans vilket passar väldigt bra med arbetsbänkarna i massiv al.

Entré
Gavelentrén är den entré som används idag av nuvarande ägare. Väl genom den karaktäristiska rödmålade dörren nås entréhallen. På golvet ligger ett vackert handslaget tegelgolv med golvvärme, väggarna i målad pärlspont.

Tvättstuga
Innanför entréhallen finns hemmets effektivt planerade tvättstuga. Här finns generösa arbetsbänkar och gott om förvaringsutrymmen. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Glasveranda
Mysig glasveranda med trägolv och vackra fönster. Pardörrar ut mot trappen som leder till den trädeckade altanen i soligt söderläge. 

Nedre badrum
Superfint och trevligt renoverat badrum utfört i äldre stil med vitkaklade väggar och rutmönstrat uppvärmt klinkergolv. Tak i pärlspont med infällda spotlights. 

Vardagsrum/Sal
Innanför köket finns ett av hemmets stora salar. Det första som nås är det som dagens ägare använder som vardagsrum. Vackra ljusa tapeter och vackra trägolv. I rummet finns en vacker vattenmantlad kakelugn. Denna kakelugn fungerar som ett komplement till den redan effektiva bergvärmepumpen som värmer upp hela huset.

Bibliotek
Innanför vardagsrummet finns biblioteket. Här finns platsbyggda bokhyllor som löper längs hela ena väggen. I nedre delen av bokhyllan finns flertalet skåp med gott om förvaringsutrymmen. I rummet finns en vacker gjutjärnskamin.

Matsal
Matsalen nås från biblioteket och den nedre hallen. Här finns gott om plats för en stor matgrupp. Fönster i två väderstreck ger en härlig känsla av ljus och rymd.

Övervåning
Upp för trappen nås den övre hallen. Från hallen finns utgång till hemmets soliga balkong med utsikt över ägorna och Mälarens vatten. 

Sovrum 1
Sovrummet har två stora fönster med utsikt över tomten och vattnet. På golvet ligger ett  vackert trägolv och väggarna pryds ljusa väggar. För värme och mysfaktor finns en fungerade kakelugn. Rikligt med förvaringsutrymme i kattvind.

Sovrum 2
I detta sovrum har kattvinden öppnats upp och isolerats. På detta sätt bildat ett extra rum eller lekrum med plats för säng om man så önskar. Även här finns en fungerande kakelugn. Golven är vackra plankgolv och väggarna är tapetserade med en ljus tapet.

Sovrum 3
Sovrum 3 ligger vägg i vägg med sovrum 2. Även detta rum har vackra plankgolv och ljusa tapeter. Gott om förvaringsutrymmen i kattvind.

Walk-in-closet
På övervåningen finns en mycket snyggt utförd och praktisk walk-in-closet. Här finns gott om utrymme för hela familjens kläder.

Övre badrum
Badrummet är såsom hela huset väl genomtänkt och utfört i gammal stil. Renoveringen utfördes 2014, kvalitetsintyg finns. Vitkaklade väggar, uppvärmt klinkergolv, dusch med takdusch, tvättställ med kommod, vägghängd wc, badkar och platsbyggda badrumsskåp.

 

Tomt
Tomtarea 3 933kvm. Insynsskyddad, högt belägen, delvis terrasserad tomt med stora gräsytor och egen liten skogsdel.

På tomten finns två trädeckande uteplatser varav den större är belägen i soligt söderläge. Vid fastighetens egna lilla skog finns en stor grillplats för mysiga kvällar. Tomtens storlek, läge och utformning ger stora möjligheter för lek och samkväm för både stora och små.

Bilplats
På tomten finns utrymme för flertalet bilar.

Övriga byggnader
På tomten finns en lösvirkesbyggd lekstuga som kan lämnas kvar till nya ägaren efter överenskommelse.
Ett äldre hönshus som används som förråd samt en stor ved/vertygsbod med plats för trädgårdsredskap och vedförvaring.

Servitut
1940 skrevs ett servitut som ger ägare av Stämsvik 1:7 rätt att nyttja mark med en brygga och en strand. Bryggan är idag inte i bruk då den inte använts på väldigt länge. På marken för servitutet finns även rätten att bygga ett badhus om 4 kvm enligt detaljplanen.