BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Textilgatan 23

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
  • 516
Värdera din bostad

Beskrivning

Kontakta mäklaren för exklusiv VIP-visning; Välkommen till denna magiska och välplanerade 3a! Längs lägenheten sträcker sig en terrass i bästa solläge. I lägenheten finns påkostade materialval samtidigt som du får en ljus och luftig känsla. Som medlem i föreningen har du fri tillgång till gym, bio, spa, cykel/barnvagnsförråd samt föreningslokal. 

 

-Terrass
-Exklusiva materialval
-HG7
-Bra ljusinsläpp
-Populär adress
-Genomgående golvvärme
-Fri tillgång till Gym, spa och bio
-Lyxigt kök
-Barnvänligt område
-Närhet till skola/förskola
-Goda kommunikationer
-Närhet till grönområden
-Din drömbostad
-Hammarbybacken
-Öppna ytor
-Bra solläge
-Närhet till matbutiker

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 5/5. Lägenhetsnummer 1502. Föreningen Brf Linjefarten 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 745 kr.

Driftskostnad

Totalt 333 kr/mån (4 000 kr/år) varav el 183 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är beräknad enligt schablon på 2 boende i lägenheten. (Vuxna).

Byggnad
Byggår: 2013-2014
Uppvärmning: Fjärrvärme
Hiss: Finns

HG7
Kreativt, nyskapande, internationellt, kraftfullt, lekfullt, industriellt, modernt, självsäkert, kompromisslöst. I Hammarbys hamnkvarter har 6 av landets skarpaste och mest nytänkande arkitekter ritat fastigheter som tillsammans bildar HG7 (Hammarby Gård 7). Ett kvarter som kom att ge stockholmarna helt nya associationer till namnet Hammarby sjöstad. HG7 består av 6 fastigheter med tillhörande arkitektritad innegård. Bostadsområdet i Hammarby Sjöstad med tillhörande hamnmiljö är den perfekta platsen för HG7. De arkitektritade fastigheterna bidrar med ett helt nytt utseende för nyproduktion. Genom att använda termen kreativ arkitektur beskriver man bostäder som förenklar och förbättrar vardagen. Mycket tack vare funktionaliteten, de smarta lösningarna och fastigheternas utseende.

Brf Linjefarten 1 är en nybildad förening inom HG7. HG7 ligger i den del av Hammarby som kallas Södra Hammarbyhamnen – ett kvarter som tar vid där Södermalm tar slut. Husen består av Allén och Orangeriet och ligger vid Mårtensdal i Hammarby Sjöstad.

Arkitekten för Allén Johannes Norlander har inspirerats av äldre fabriksbyggnader, något som inte minst märks på de stora spröjsade industrifönstren och husets urbana uttryck. I Orangeriet har Arkitekterna Henrik Frick och Johan Arrhov i kontrast mot Allén klätt fasaden i ljuspigmenterad betong med enorma fönster som går ända ner till golvet.

I HG7 ville Oscar Properties skapa ett modernt storstadsboende med mycket variation som överraskar och erbjuder mer. En del i den ambitionen återspeglas i det breda serviceutbudet, fritt att nyttja för de boende.

Brf Linjefarten 1
Föreningens fastighet består av två flerbostadshus. Orangeriet och Allén med totalt 78 bostadsrätter och fyra lokaler. Den totala ytan är 7 252 kvm varav bostadsytan uppgår till 6 722 kvm och lokalytan till 530 kvm. Adress är Hammarby Allé 51-55 och Textilgatan 21-25.
För mer information besök föreningens informativa hemsida på www.brflinjefarten1.se/sidor/om-oss

Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi är god. / Avstämt med styrelsen 2018-03-13.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar planerade. / Avstämt med styrelsen 2018-03-13.

Kommande renoveringar
Inga stora renoveringar är inplanerade.

Kabel TV
Ownit är leverantör av tv-tjänst. I månadsavgiften ingår Ownit Bas. Önskar du fler tv-kanaler eller vill uppgradera till inspelningsbar tv-box så kontaktar du Ownit direkt på telefon 08-525 07 300 eller info@ownit.se.

Bredband
Fastigheten är ansluten till Ownit för internet. I månadsavgiften ingår 100 Mbit/s bredband via Ownit. De erbjuder även bredbandstelefoni utan fasta abonnemangskostnader.

Bilplats
Brf Linjefarten 2 administrerar uthyrning av garageplatser för Brf Linjefarten 1.

Gemensamma utrymmen
Brf Linjefarten 1 har rätt att nyttja de gemensamma lokalerna - biograf, gymanläggning, spa, hundspa och aktivitetsrum - som finns inom Brf Linjefarten 2 fastighet. - Spa med torrbastu, ångbastu samt behandlingsrum. Biografen och aktivitetsrummet är belägna på Sjöfartsgatan 10.

Gårdsplats / Innergård
Föreningens medlemmar har tillgång till tre grillplatser och en lekplats för barnen.

Ägande i föreningen
Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%. Max 3 ägande.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). För er med bil ligger södra länken endast ett par minuter bort. Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se