BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Baltzar Von Platens gata 7C

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 828
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna toppenfina lägenhet! Välrenoverad med en optimal planlösning. Vad mer kan man önska sig? Här bor du nära Stockholms mest eftertraktade strandpromenad. 
I denna lägenhet får du en luftig och inbjudande känsla med optimalt ljusinsläpp. Toppfräsch lägenhet med närhet till det mesta. Kan det vara din drömbostad? 

Kontakta mig; Fastighetsmäklare Benjamin Karlsson för exklusiv VIP-visning!

 

 

 

-Låg avgift
-Norr Mälarstrand
-Närhet till all tänkbar service
-God kommunikation
-Magisk planlösning
-Välrenoverad
-Ljustinläpp från 2 vädersträck
-Välskött Brf
-Strandpromenad
-Naturnära

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 1306. Föreningen HSB:s i Stockholm Brf Göken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 167 kr.

Driftskostnad

Totalt 333 kr/mån (4 000 kr/år) varav el 183 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Beräknad på 2 personer enligt schablon.

Byggnadsår
1930.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

El
Föreningen har installerat ett system för mätning och debitering av el till lägenheter och lokaler. Istället för att ha ett el-abonnemang per lägenhet levereras all el till ett abonnemang för hela fastigheten. Den el respektive lägenhetsinnehavare förbrukar mäts och debiteras på månadsavierna som skickas ut kvartalsvis. (Förbrukad el och kostnad framgår av avierna).

Utförda renoveringar
Stammar för el och VA är utbytta 1989-1991.
Samtliga fasader och balkonger har renoverats 2013-14.
Ombyggnad av föreningens gårdar och planteringsytor har skett 2015-16.

Kommande renoveringar
Föreningen har en 20-årig underhållsplan för det planerade underhållet av fastigheten. Inga större renoveringar i närtid är planerade enligt styrelsen.

Föreningen
HSB:s i Stockholm Brf Göken registrerades den 17 maj 1930. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Göken 40 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens gata 7C. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

I fastigheten finns 218 bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 8 536 kvadratmeter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns även 13 kommersiella lokaler belägna ovan mark mot Pontonjärsgatan respektive Baltzar von Platens gata. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt. Den sammanlagda ytan för dessa lokaler är 843 kvadratmeter.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga, föreningslokal och cykelrum.

TV- och internetanslutning
Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften. Kabel-TV via Comhem, basutbud ingår.

Bilplats
Under byggnaderna finns ett parkeringsgarage i två plan med ca 280 parkeringsplatser. För närvarande kö.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har i två omgångar senaste åren sänkt årsavgifterna, 1 april 2015 med 10% och 1 januari 2017 med ytterligare 10%. (Efter sänkningen kommer den genomsnittliga årsavgiftsnivån att vara 280 kr per kvadratmeter bostadsyta.)

Ägande
Minsta ägarandel för en bostadsrättslägenhet är 10%. Juridiska person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 120 kr. Debiteras säljaren.

Pantsättningsavgift
448 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du på en mycket eftertraktat adress i lugna och mysiga kvarter med perfekt kombination av kulturliv, service och sköna promenadstråk längs vattnet. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Närhet till Rålambshovsparken med badplatser vid Smeduddsbadet, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter.

Norrut når du Scheelegatan och Hantverkargatans välbesökta caféer, barer och restauranger. Här finns bl.a. populära "Trattorian", "Mälarpaviljongen", "Pontonen" och Petit France Bageri & Bistro. Allt detta samtidigt som du bara har både Fridhemsplans och Rådhusets tunnelbanestation samt flera busslinjer nära till hands.