BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma / Abrahsmberg

Registervägen 32, 1tr

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 2.575.000 kr / BUD
  • 6216
  • 2274
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett ytterst ljus och välplanerat boende beläget i populära Abrahamsberg på soliga och trevliga Registervägen. Här bor du insynsskyddat med fantastiska sällskapsytor, ljusa färger och vackra stilrena materialval. Lägenheten har genomgående renoverats de senaste åren till ett inflyttningsklart toppskick! Ljusa ytskikt i form ekparkett och vitmålade väggar och sänkt tak med dimbara spotlights. Lägenheten består sedan av ett renoverat och uppdaterat kök i stilrent utförande, helkaklat badrum med vikbara duschväggar och tvättmaskin, rymligt sovrum, balkong i rakt söderläge samt charmigt burspråk och gott om förvaringslösningar i inbyggda garderober samt en rymlig klädkammare.

Det fördelaktiga söderläget och den genomgående planlösningen gör lägenheten extra ljus och härlig vilket bidrar till rymden. Fönsterbänkar i kolmårdsmarmor, fönstren helrenoverade till originalskick och med bullerdämpande innerglas. Så rofyllt och samtidigt så centralt, med goda kommunikationer i närområdet. I övrigt gott om välbevarade detaljer från byggnadsåret. Direkt närhet utanför porten till både T-bana (gröna linjen) som tar dig in till city på ca 15 minuter och Abrahamsbergs centrum som erbjuder matvaruaffärer och butiker. Likväl till grönområden som bl.a. Lillsjön på nära avstånd. Stabil förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda!

- Ljus och topprenoverad drömlägenhet - inflyttningsklar!
- Genomgående planlösning med generösa ljusinflöden
- Underbar balkong i rakt söderläge
- Charmiga detaljer från byggnadsåret
- Helkaklat badrum med tvättmaskin och vikbara duschväggar
- Vacker och dekorativt burspråk som skänker ljus
- Stor klädkammare med gott om förvaringsutrymme
- Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd
- Stabil och stambytt förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda
- Beläget med närhet till både natur och nöjen
- Utmärkta kommunikationer med flera busslinjer samt Abrahamsbergs T-bana direkt utanför porten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 3113. Föreningen Brf Diariet 6.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.575.000 kr / BUD. Månadsavgift 2 754 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud), Bredband (250/50Mbit) ingår). Andel i föreningen är 3.7453 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

465 kr.

Föreningen
Brf Diariet 6 är en äkta förening som äger och förvaltar tomträtten Diariet 6 sedan den 17 september 2008. Fastigheten är belägen på Registervägen 28-36 i Riksby och omfattar en total uthyrningsbar yta på 2 005 kvm fördelat på 31 lägenheter, varav 3 upplåtes med hyresrätt och utöver det finns 2 st. lokaler. Nuvarande tomträttsavgäldsperiod sträcker sig fram till år 2023. Föreningen beskattas som en äkta bostadsrättsförening.

Ekonomi
Föreningen är stabil med välskött ekonomi så i dagsläget planeras inga större avgiftsändringar. Föreningen har 3 st. hyresrätter kvar, vilket är positivt inför eventuella renoveringskostnader i framtiden då man kan få in kapital om dessa säljs som bostadsrätter. En av dessa kommer att säljas redan under sommaren och intäkterna användas till amortering av föreningens lån. Föreningen sköter sin ekonomiska och tekniska förvaltning själv, vilket är gynnsamt för ekonomin. För mer info besök gärna föreningens hemsida http://brfdiariet6.se.

Kommande avgiftsförändringar
Enligt stadgarna höjs avgiften 3% per år men föreningen avstod från detta i år.

Utförda renoveringar
1986 renovering av fasad och balkonger.
1991 ombyggnad badrum med nya stammar och inredning.
(Stambyte har ägt rum i etapper sedan 90-talet och slutfördes 2011)
2007 installation av fjärrvärme.
2008 - 2010 stambyte i kök.
2010 Ommålade trapphus med nya postboxar och säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2011 Tvättstuga och mangelrum renoverade med nya maskiner.
2012-2013 Nylagt tegeltak med snörasskydd och säkerhetsanordningar samt ommurade och putsade skorstenar.
2013 Nytt kärlskåp för sopsortering.
2013 Nyanlagd uteplats.
2011- 2015 Fönsterrenovering.
2014 Dränering av fastigheten, ny stenläggning och nyanlagda rabatter.
2014 ventilationskontroll/provtryckning av eldstäder.
2015–2016 totalrenovering av fastighetens el inklusive nya armaturer.
2015–2016 renovering av trapphus, entréer och källarutrymmen.

Kommande renoveringar
Byggnaden är i gott skick så inga större renoveringar är beslutade i dagsläget, men man ser över att inom ett par år renovera fasaden. Fastigheten har på grund av sitt kulturhistoriska värde erhållit en så kallad grönklassning av Stockholms stadsmuseum.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga med mangelrum på entréplanet samt cykelförråd. Uteplats med grillmöjlighet. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd

TV- och internetanslutning
Föreningen har Comhem som leverantör av både TV och bredband där basutbudet för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Ytterligare TV-kanaler samt bredband tecknas av bostadsrättshavaren själv. Bredband 250/50 Mbit ingår i avgiften.

Bilplats
Föreningen har inga p-platser att hyra ut till boende, men det finns möjlighet att stå kostnadsfritt 24 timmar på parkeringen framför huset. På sikt finns planer från Stockholms stad att införa boendeparkering.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande med max 3 delägare och minst 10 % ägarandel. Juridisk person godkänns ej.

Områdesbeskrivning

Abrahamsberg är en trivsam och familjevänlig stadsdel belägen i Bromma. I de grönskande områdena erbjuds både bad och härliga promenadstråk i skog och natur samt utmed Mälarens härliga vikar. För den golfintresserade är det inte långt till Bromma Golf med 9-hålsbana och driving range. Under de varmare månaderna finns ett gäng aktiviteter såsom Solviksbadet med minigolfbana, elljusspår, gym och fik. Granne med Friskis & Svettis ger utmärkta träningsmöjligheter.

För mer puls och nöjen finns i närheten även köpcentrumet Bromma Blocks med ca 80 butiker, restauranger och cafeér. Från och till Abrahamsberg är kommunikationerna mycket goda med tunnelbanan till Stockholms City och Vällingby/Hässelby. Vid Brommaplan finns ytterligare service och förbindelser mot bl.a. Solna, Spånga, Ekerö och Fridhemsplan på ca 10 minuter. För att inte nämna Bromma flygplats som även det ligger inom ett bekvämt avstånd med goda kommunikationer.