BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Pålsundsgatan 7

  • 2 rum och kök
  • 42.6 kvm
  • Såld
  • 1995
  • 5093
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Pålsundsgatan 7!

Två trappor upp i huset finner ni denna optimalt planerade sekelskiftestvåa från 1913 med stora fönsterpartier mot lugn innergård. Generös takhöjd om cirka 3.10 meter, bevarat skafferi i köket, pardörr, brunbetsade furugolv och fina vinklar ger hemmet charm. Detta är hemmet för dig med högt ställda krav på boendet. Här bor ni på bästa adress i Hornstull, med Högalidsparken precis utanför porten. Ett mycket lugnt, tyst och centralt läge på Söder.

Tack vare den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum har boendet en mycket social planlösning. Gott om plats för soffgrupp samt ytterligare möblemang i vardagsrummet. Köket är perfekt för dig som gillar matlagning med goda arbetsytor och mycket förvaring. Invid fönstret ryms ett matbord för cirka 3-5 personer. Sovrummet har sobert gråmålade väggar och plats för 160 cm bred säng (i dagsläget står här en 140 cm bred säng) samt extra förvaring. Helkaklat och fräscht badrum. Till lägenheten hör nyttjanderätt till två förråd, ett i källaren och ett på vinden. Några trappsteg utanför lägenheten finns en gemensam vädringsbalkong mot den mysiga gården. Tack vare läget mot gården är lägenheten väldigt tyst och skyddad från trafik.

Föreningen äger marken och har låg belåningsgrad, samt många stora renoveringar bakom sig. Det finns en trevlig innergård samt bastu för medlemmarna. Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2018-12-18). 

Här bor ni på en tyst och lugn gata, med närhet till många populära kvartersrestauranger samt grönområden vid Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand.

Varmt välkomna på visning!