BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten

Hökmossevägen 60, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • Såld
  • 253
  • 5132
Värdera din bostad

Beskrivning

*Högst upp i huset 

*Ytsmart 40-talstvåa i bra skick

*Ljusflöde från två väderstreck 

*Kök med god arbetsyta och förvaring 

*Vacker & K-märkt tegelbyggnad 

*Bevarade fönsterbänkar i natursten 

*Djupa fönsternischer

*Tvättmaskin installerat

*Plats för dubbelsäng 

*Bevarade garderober & dörrar 

*Säkerhetsdörr

*Stor förening om 111 lägenheter 

*Förening äger & förvaltar sin mark 

*Snabbt tillträde möjligt om så önskas

Här har vi en ytterst effektiv tvåa i kulturminnesmärkta kvarter med ett trivsamt och genomgående ljusflöde från två väderstreck. Bostaden är genomgående i gott slag med omhändertagna ytskikt. Bostaden erbjuder dessutom bevarade garderober, dörrar och fönsterbänkar i natursten vilket tillför en genuin 40-talskänsla. Köket har mycket goda förvaringsmöjligheter samt arbetsytor för den matlagningsintresserade. 

 Här bor du i lugna & lummiga kvarter med närmsta tunnelbana vid Hägerstensåsen. Vid Riksdalertorget på Hägerstensåsen hittar du en välsorterad livsmedelsbutik, ICA Hägerstensåsen (öppet till 22 alla dagar). Om du vill storhandla så finns Coop Forum i Västberga att tillgå. Vid torget finns även restaurangerna Indian Lotus och Grekiska kolgrillen och flertalet andra restauranger finns i närområdena Telefonplan och Midsommarkransen. På Sedelvägen finns Café Gården om ni är sugen på en kaffe, juice och något tilltugg.

Vid närområdet Telefonplan hittar ni en välsorterad livsmedelsbutik (Hemköp: öppet 7-23, alla dagar) och vill ni storhandla så finns Coop Forum Västberga på gångavstånd. Vidare finns restaurang Landet, populär både som lunchställe och klubb samt anrika Söderbergs Bageri (och Kafferosteri). I närområdet Midsommarkransen och Aspudden/Örnsberg finns även ett stort utbud av restauranger och caféer med mera.

Träningsanläggningen SATS hittar du i Ericssons gamla fabrikslokaler och även populära Klättercentret finns i anslutning och är en del av den Nya LM-staden. Här finns även lunchrestaurangen Add Food, Café Tellus, Sushirestaurang, BVC, skrädderi, förskolor och skolor med mera. Sedan juni 2004 finns också välrenommerade Konstfack i Ericssons gamla telefonfabrik.

Telefonplan är en av Hägerstens mest expansiva delar och har flera spännande projekt planerade: The Brick, Tellus Tower och Metronomen.

Mycket goda busskommunikationer nära bostaden. Buss 147 trafikerar sträckan mellan Hökmossen och Liljeholmen (med T-bana), buss 141 sträckan mellan Telefonplan (T-bana) och Älvsjö (pendeltåg) och buss 161 sträckan mellan Gröndal och Bagarmossen. Gångavstånd till Telefonplans T-banestation. I anslutning till T-banan vid Telefonplan avgår även flertalet bussar som trafikerar sträckor till flertalet destinationer i söderort.

Närhet till Friluftsteatern, Hägerstensbadet samt Västertorps idrotts- och simhall.

Hägerstensbadet lämpar sig bäst för lek och umgänge. En grusad boulebana finns på området samt ett pingisbord. Runt bassängområdet finns stora gräsytor att placera din filt på och äta vad du tagit med dig. I närheten ligger även Stockholm bangolf om du vill gå en runda. Området är i övrigt rikt på grönområden och parker.

Hägerstensåsens skola är centralt placerad på Hägerstensåsen, mellan centrum och Hägerstensåsens tunnelbana. Skolbyggnaden är kulturminnesmärkt. Hägerstensåsen/Hägerstenshamnens skolenhet består av två st. skolor, Hägerstensåsens skola, F-6, och Hägerstenshamnens skola, F-3, där Hägerstensåsen är huvudskolan. Se mer: hagerstensasensskola.stockholm.se/om-skola.