BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Handen, Haninge

Vallagränd 18

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 2.150.000 kr /Bud
  • 3572
  • 904
Värdera din bostad

Beskrivning

Boendet för er som ställer högra krav! Välkommen till en toppmodern lägenhet med 45 väldisponerade kvadratmeter, med ett utmärkt läge! Här bor ni med närhet till Haninge centrum, snabba kommunikationer mot Stockholms Central och för den som gillar friluftsliv finns Rudans friluftsområde med badsjö, flertalet joggingspår och skidspår. Lägenheten erbjuder en social planlösning mellan vardagsrum och det påkostade köket från Vedum! Helkaklat badrum utrustade med både tvätt- torkmaskin samt golvvärme som bjuder på varma fötter året om. Stort sovrum med plats för 180cm säng med tillhörande möblemang samt garderober. Klädkammare i anslutning till entrén går att med små medel att få till ett lyxigt walk in closet. Stora fönsterpartier och balkong skvallrar om att bostaden får ett härligt ljusinsläpp!
Självklart finns ett tillhörande lägenhetsförråd.

Varmt välkomna att längta hem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 123. Föreningen Brf Södertuvan 1 i Haninge.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.150.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 870 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 2.105 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav El 100 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2016

Uppvärmning
Fjärrvärme & frånluftsvärmepumpar som omvandlar värmen i frånluften till, i första hand, varmvattten. I kombination med
betongväggarna ger det låga uppvärminingskostnader.

Föreningen och Fastighet
Under hösten 2015 påbörjades nybyggnaden av sammanlagt 37 lägenheter och inflytt/tillträde skedde i Februari 2017. Lamellhus med fem våningar och loft samt hiss garage i källaren. Den totala bostadsytan är 2418 m² och total tomtyta är 1 696 m².

Kommande renoveringar
Enligt åtgärdsplan.

Gemensamhetsutrymmen
Förråd och cykelförråd. På entréplan i trapphus 3 finns 2 gästrum där du som bor i Södertuvan kan boka sovplats till långväga gäster för en billig penning. Mellan husen och Vallagränd finns miljöstationer, cykelparkering, lekplats och grönytor.
??
Mellan husen och Vallagränd finns miljöstationer, cykelparkering, lekplats och grönytor med sittplatser där man kan koppla av tillsammans med sina grannar. På kullen bakom punkthuset kommer naturen nära. Där lämnas träd och grönska orörd.

TV- och internetanslutning
TV via bredbandsleverantör. Avtalet för TV, bredband och telefoni är tecknat gemensamt via Comhem (129kr/mån)

Bilplats
Föreningen förfogar över 22 stycken garageplatser.
Bilplats 1: Garage. Avgift 750 kr/mån, har separat kö.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, ingen lägsta gräns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Enligt stadgar.

Pantsättningsavgift
Enligt stadgar.

Områdesbeskrivning

Handen är den centrala delen i Haninge kommun och här finns många samhällsfunktioner samlade. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus. ?I Handen ligger Haninge Centrum, en ljus och modern inomhusgalleria med ett stort utbud av blandade butiker. Dessutom erbjuds post, bank, polis, apotek, systembolag, restauranger med mera. Kulturhuset med bibliotek och café ligger i anslutning till centrum. På bekvämt gång- och cykelavstånd når man också ett handelsområde som omfattar bland annat Port73, Coop Forum och Ica Maxi.

??I Haninge kommun finns Rudans friluftsområde och naturreservat. Här finns möjligheter till bl a bad vid sandstrand med bryggor eller klippor, fiske och vandring. Tre vandringsleder och fem motionsspår samt mountainbikeslinga finns med raststuga och grillplatser. Teaterladan bjuder på amatörteater för barn och vuxna. Lekplats och pulkabacke för de yngre barnen och för de äldre barnen finns aktivitetsbana. Kommunikationerna är bra med pendeltåg från Handenterminalen mot Stockholm och Nynäshamn. Dessutom är centrala Handen ett nav för busstrafiken i Haninge kommun.