BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad

Stapelgatan 4, 6/6

  • 4 rum och kök
  • 102 kvm
  • 6.695.000 kr /bud

Beskrivning

Underbar hörnlägenhet högst upp i huset i vad som kanske är områdets bäst planerade fyra. Här finner ni en påkostad och stilren lägenhet med en unik och genomtänkt layout, med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Lägenheten har stor härlig balkong i bland annat söderläge som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Lägenhetens generösa fönsterytor i två väderstreck i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt. Bostaden har genomgående mycket fina färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Utgång till soliga balkongen
Representativt vardagsrum med en underbar atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna. Från vardagsrummet når man även bostadens balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. De sociala ytan är om ca 43 kvm.

Balkong
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne och skapar känslan av ett eget hus. På balkongerna som har sol från lunch till kväll finns det gott om plats för flera sittgrupper. Balkongen är för övrigt försedd med både el och belysning. Här ifrån kan ni följa båtlivet. Balkongen är om ca 8 kvm.

Matdel
Trivsamt matdel som likt vardagsrummet kan stoltsera med en magnifik utsikt. Ett rum att trivas i med gott om plats för stora sällskap.

Kök med granit och köksö
Hemtrevligt kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och matrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. I mitten av köket ligger en köksö som blir en naturlig samlingsplats vid matlagning. Köksutrustningen består av dubbla kyl, dubbla frys, diskmaskin, häll, spisfläkt, samt inbyggd ugn och micro.

Tre bra sovrum
Lägenheten rymmer tre bra och möbleringsvänliga sovrum. Det största rummet om ca 13 kvm här gott om förvaring genom garderober. Generösa fönsterytor och en rogivande stämning som för tankarna till ett mysigt hotellrum. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och arbetsbord om så önskas. De två andra sovrummen är om ca 7,6 kvm har även de mycket god möblerbarhet och plats för såväl säng, skrivbord och förvaring.

Walk-in-closet med plats för det mesta.

Dubbla badrum - Problemfria mornar.
Här får man två badrum för problemfria mornar. Badrummen är påkostade med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch med duschväggar i glas, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp samt en spegel. Här finns även utrymme för klädvård med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaring över, i separat del och fönster. Det andra badrummet är utrustat med dusch, toalett, handdukskrok, stort badrumsskkåp och en spegel.

Hall
Välkomnande hall med snyggt ljusgrått klinkers som löper vidare in i lägenheten. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en garderobsmodul.

Förråd
Till lägenheten hör ett mycket bra förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Föreningen Brf Storseglet .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.695.000 kr /bud. Månadsavgift 4 662 kr (Vatten, Kabel-TV, Bredband (fiber 1gb), Förråd ingår).

Driftskostnad

Totalt 912 kr/mån (10 942 kr/år) varav el 572 kr/mån, försäkring 339 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Om föreningen

Byggår: 2013
Byggherre: Abacus
Brf Storseglet är fördelat på fyra trapphus med 83 lägenheter samt 2 kommersiella lokaler som idag hyrs av en eventbyrå och en fastighetsförmedlare.
Gemensam tvättstuga finns inte, samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.
Hushållsavfall lämnas i sopnedkast som finns belägna på byggnadens innergård. Sopnedkasten är anslutna till en för Henriksdalshamnen gemensam sopsugsanläggning. För sortering av övrigt avfall finns källsorteringsrum inom fastigheten.
Huset har frånluftsventilation med återvinning av värme.
För mer informtation, vänligen besök föreningens egna hemsida: storseglet.bostadsratterna.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Storseglet

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

- Cykelrum
- Rullstolsrum
- Innergård
- Barnvagnsrum

Parkering

- Gemensamt garage för föreningen är beläget under gården med 45 p-platser, infart från Stapelgatan. Kostnad för garageplats är f.n. 1700kr/månad.
- 5 min bort ligger även Q-park Kvarnholmen som även har garageplatser tillgängliga.

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller. Nack/värmdö-bussar tar dig från Henriksdal till slussen på 5-7 minuter och centralen 10-12 minuter bort.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Solna Station via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla Kaj och Sickla Udde. Från och med oktober 2017 är tvärbanan förlängd till Sickla Station, som nu är tvärbanans ändhållplats där en ny knutpunkt skapats med Saltsjöbanan.

 

Områdesbeskrivning

Henriksdalshamnen – Sjönära läge!
Henriksdalshamnen är byggt för att verkligen ta tillvara på den marina miljön som nu har blivit ett signum för området. Här har bostadshusens arkitektoniska utformning och dess inbördes placering noggrant planerats för att skapa fria siktstråk mot vattnet. I Henriksdalshamnen finns flera trivsamma allmänna vistelseytor invid vattnet där man i lugn och ro kan njuta av en picknick under solen. Här finns bland annat Soldäcket, Solterrassen och flertalet mysiga träbryggor. Området i sig kringgärdas av breda kajer kantade av båtplatser och i områdets mitt ligger en mysig båthamn. Intill hamnen ligger ett vackert torg ”Hamntorget” med flera populära restauranger bland annat Indian Street food & Co, Fred's Kitchen, Lago Tapas Bar, Il Conte och Pong. Vid torget finns också bageri och gym. Området har även vad som kan vara Stockholms bästa lekplats i Anders Franzéns Park. som är inspirerad av hur området såg ut förr. Inom parkens område finns fotbollsplan, skatepark, lekplats med skeppsvarv etc.

Utmärkta kommunikationer
Kommunikationerna är ypperliga och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Närmaste hållplats för tvärbanan är Sickla Udde, ca 5 min gångväg från Henriksdalshamnen. Tvärbanan är en nitton kilometer lång spårväg som binder samman Stockholms pendeltågs- och tunnelbanenät på tvären, därav namnet. Tvärbanan sträckning är från Sickla, via Hammarby sjöstad, Gullmarsplan, Årsta, Liljeholmen, Gröndal, Stora Essingen, Alvik, Ulvsunda, Centrala Sundbyberg och Solna centrum, till Solna station. Vid stationen Henriksdal som endast ligger ett par minuters promenad bort stannar Saltsjöbanan och mängder av de bussar som trafikerar Slussen och Nacka/Värmdö. Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 53, 71 och 74. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Henriksdalshamnen - Barnängsbryggan/Södermalm samt Lumabryggan/SjöstadenM/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad/ Henriksdalshamnen - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Vill man röra lite på sig så finns det mycket bra gång- och cykelvägar in till Södermalm och City eller vidare ut mot Sickla/Nacka/Värmdö.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Danvikstullsbron, endast ca 10 minuters promenad bort, ligger närmsta grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restaurangerna, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Närområden
På vintern går det att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan.

Tunnelbana
Blå linje ska förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Nacka centrum. Samtidigt ska den förlängas från Sofia, på Södermalm, till Sockenplan där den kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen. Därmed får Blå linje två grenar söder om city, en till Nacka och en till Hagsätra. Kartan visar en ungefärlig sträckning. Nya stationer vid Sofia, Hammarby kanal, Sickla, Järla och Nacka. Globens och Enskede gårds stationer ersätts av nya stationen Slakthusområdet. Vid Gullmarsplan byggs en ny plattform under den befintliga.