BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lundagatan 44B

  • 1 rum och kök
  • 27.5 kvm
  • 3.000.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 99-2028-1-73-6. Föreningen HSB:s Brf Marmorn i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.000.000 kr /BUD. Månadsavgift 1 503 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.13 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggår
1930

Energiprestanda
161 kWh/kvm och år

Förening
Föreningen upplåter 539 lägenheter och 8 lokaler med bostadsrätt. Utöver detta upplåter föreningen 9 lokaler med hyresrätt. Det är en äkta bostadsrättförening och föreningen innehar marken med äganderätt. Delat ägande godkännes med minsta ägarandel på 10 %.

HSB:s Brf Marmorn är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar och finns på Södermalm, närmare bestämt Lundagatan 36-44, högst upp på Skinnarviksberget. Föreningen bildades 1930 och förvärvade fastigheten samma år efter det att husen byggts av HSB. Arkitekt var Sven Wallander och husen uppfördes i den funkisstil som då präglade boendemiljöerna. Marmorn är i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringskarta blåmärkt, vilket betyder att fastigheten har ett högt kulturhistoriskt värde.

Föreningen planerar att renovera fasaden på Lundagatan 42 under våren 2012. Kommer ej att påverka avgifternaInga avgiftshöjningar är planerade.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det åtta moderna tvättstugor, varav två kan spontanbokas och en har grovtvättmaskin för mattor och tyngre textiler, tre cykelrum, fyra bokningsbara övernattningslägenheter, två musikrum, ett hobbyrum, grovsoprum samt sopsorteringsrum att tillgå för medlemmarna. Välskötta, gröna innergårdar samt en nybyggd terrass som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge.

Genomförda renoveringar
1970-talet stambyte av köksstammar. 1990-talet utförde föreningen övriga stora renoveringar såsom byte av badrumsstammar, el-stigare samt renovering av hissar och balkonger.
2009 bergvärmeinstallation och bredband indraget.
2011 fönsterrenovering.
2012 fasadrenovering.
2015 renovering av mur-/sockelfasad mot Lundagatan, ombyggnation av tvättstugan i 38B, kompletterande utvändig belysning i portarna samt byte av VVS-ventiler. Upprustning och reparation av 4 st trapphus, förbättring av belysning på gårdarna samt upphandling av projekt 38:ans fönster och fasad.
2016:
- Fönsterbyte, fasadrenovering, och målning av tak. (Port 38)
- Renovering av portar och fönster och dörrpartier i lokaler ut mot Lundagatan.
- Målning av tak (port 36 A-F och 44 A-D)
- Byte av vvs-stamventiler
- Lagning av fasadmygar
- Byte av värmepump
- Uppsnyggning och reparation av 4st trapphus (40A+B och 44A+B)
- Förbättra belysningen på gårdarna
- Renovering av trapphusens portar samt fönster och dörrpartier i lokaler ut mot Lundagatan
- Nedknackning och lagning av putsskador på väggar (alla byggnader)

Kommande renoveringar:
Betongläggning av MC-parkeringen, start våren 2018.


Ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god med låg skuldsättning och de uppvisar ett positivt resultat om ca 4Mkr och har gjort ett flertal kostnadsbesparingar om ca 80.000kr/år. Enligt fastslagen budget för år 2015/16 finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Överlåtelseavgift om 3,5% av basbeloppet, debiteras säljaren. Pantsättningsavgift om 1,5% av basbeloppet per pant.
Avgiftsändringar Status 2016-02-17: Inga planerade avgiftsändringar

Kabel-TV och Internet
Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem där basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har installerat bredband (LAN) i samtliga lägenheter. Varje medlem tecknar själv abonnemang hos Ownit.

Parkering
Föreningen innehar även ett 35 parkeringsplatser och 12 mc-platser för uthyrning till vilka det fn är kö.

Juridisk person
Föreningen godtar ej juridiska personer som medlemmar Föräldraägande: Minsta tillåtna ägarandel enligt föreningens stadgar är 10%

Rumsbeskrivning

Välkommen till Lundagatan 44B i ett av Söders populära funkiskvarter!
Lägenheten präglas av tidstypiska detaljer så som vackert brädgolv och fönsterbrädor i marmor samt fint renoverat!
Snart till salu!