BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Nynäsvägen 305, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 2.995.000 kr / BUD
  • 3010
  • 5958
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna stilrena, renoverade lägenhet med exklusivt material och interiör. Alla väggar och snickerier är nymålade i lägenheten samt genomgående vackert nyslipat vitpigmenterat trägolv. Möjlighet finns att köpa till vinden ovanför om ca 43 kvm (bia) av föreningen. Vinden erbjuder hög rumshöjd med takbjälkar och ett fint charmigt runt fönster som släpper in rikligt med ljus.

Här välkomnas ni in till den stora hallen som leder er till samtliga rum i bostaden. Här finns det gott om avhängningmöjligheter samt förvaring tack vare en rymlig garderob. Vid önskemål att bygga om vinden finns utrymme för trappa i hallen.

Vardagsrummet erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket som är lägenhetens hjärta erbjuder ett socialt och stilrent kök från Epoq med en vacker bänkskiva i svart marmor med matchande köksluckor. Här finns det gott om plats för matbord för stort sällskap om ca 8-10 personer. I rummet finns det plats för soffa samt soffbord. Nuvarande säljare hade en tanke att bygga om övervåningen till ett vardagsrum.

Lägenhetens sovrum som vetter mot föreningens innergård är både ljust och luftigt. Här finns det gott om plats för en dubbelsäng samt sängbord. Även här finner ni det fina trägolvet. Här finns gott om förvaringsmöjligheter tack vare en walk in closet som ni alltid har drömt om.

Badrummet är mycket smakfullt inrett med grå mosaik med matchande klinkergolv i ljustgrått. Utrustningen består av en toalett, kommod med matchande stor spegel samt dusch. Finns plats för tvättpelare om så önskas.

Om intresset finns att bygga om vinden gäller följande; Att större ombyggnationer och renoveringar ska först anmälas till föreningen för godkännande samt att arbetet sedan utförs av auktoriserad hantverkare/företag. Det åligger också att innehavaren att införskaffa erforderliga tillstånd, bygganmälningar, bygglov etc, som kan vara obligatoriska vid större arbeten. Gällande vinden finns idag inget beviljat bygglov däremot har en annan medlem i föreningen byggt ut vinden med beviljat bygglov på annan del av huset.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer L4159-1201. Föreningen Brf Futurum.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 087 kr (Vatten, Värme ingår). Andel i föreningen är 2.94 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1925-1926

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Futurm äger och förvaltar fastigheterna Futurum 3 och Futurm 4 på adressen Nynäsvägen 303 i Enskede. Föreningen har 27 bostadsrätter och 1 hyreslägenhet om totatlt 1 898 kvm, 8 lokaler om 243 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2001-06-05.

Planerade Underhåll
Föreningen kommer renoveras fönster på Skolgatan, berör inte fastighet på Nynäsvägen.

Utförda renoveringar
2017 - Renovering av skorstenarna
2017 - Singel har lagts längs med Nynäsvägenhusets gårdssida.
2017 -  OVK - besktning
2003 - Stambyte

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabeltv samt bredband som är ett obligatoriskt tillägg om 191 kr/mån.


Gemensamhetsutrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns cykelförråd, föreningslokal samt tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett storkskåp, mangel och strykrum Föreningens medlemmar har tillgång till lummig gård med grillplats.

Parkering

Det finns 11 st parkeringsplatser på gården om en kostnad om 350 kr/mån. Finns en kölista man kan anmäla sig till.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 138 kr. Betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
455 kr. Betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 1 rok men disponeras idag som 2 rok.

Vinden
Viktigt att notera är att samtliga större ombyggnationer och renoveringar ska först anmälas till föreningen för godkännande samt att arbetet sedan utförs av auktoriserad hantverkare/företag. Det åligger också att innehavaren att införskaffa erforderliga tillstånd, bygganmälningar, bygglov etc, som kan vara obligatoriska vid större arbeten. Gällande vinden finns idag inget beviljat bygglov däremot har en annan medlem i föreningen byggt ut vinden med beviljat bygglov på annan del av huset.