BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fullersta - Huddinge

Rosenhillsvägen 1A

  • 5 rum och kök
  • 99 kvm
  • Såld
  • 873
  • 16459
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbart varmt och trevligt hem med en härlig känsla. Husets ursprung från 20-talet är väl bevarad på ett modernt sätt för att tillgodose en modern familjs behov av bekvämlighet utan att tumma på känslan från det gamla. Huset har under åren varsamt renoverats efter alla konstens regler. Hemmet har flertalet eldstäder, genomgående vackra trägolv, stukaturer, bröstpaneler och djupa fönsternischer och dörrposter samt vackra spegeldörrar.

Huset är besiktigat. Vänligen gör intresseanmälan på hemsidan så kommer besiktningsprotokollet skickas till dig.

Huset står på en inynsskyddad prunkande tomt med välvårdad trädgård med generös trädeckad altan och ett rymligt gästhus för tonåringen eller gästen.

Generös byggrätt. Fastigheten får enligt gällande detaljplan bebyggas med en huvudbyggnad till 1/5-del av tomtens yta, dvs 223 kvm.

Hall
Upp för den stensatta trappan nås husets entré. Välkomnade hall med flertalet garderober för förvaring av ytterkläder och skor. 

Badrum
Från hallen nås hemmets badrum. Badrummet renoverades av tidigare ägare. och har under de senaste åren fått ny wc, tvättställ med kommod och dusch med vikbara duschväggar.

Kök
Köket är varsamt renoverat för att behålla den gamla känslan. Ett helt modernt och fullt utrustat kök med alla bekvämligheter. Samtliga köksskåp är i gammal stil och fin mosaik ovanför arbetsbänken. Köket är utrustat med inbyggnadsugn, spishäll, helintregrerad diskmaskin, köksfläkt, avfallskvarn, samt helintegrerad kyl/frys. I köket finns även ett tilltaget skafferi bakom original spegeldörr.

Matrum
Intill köket finns hemmets matrum. Rummet har vackert trägolv, bröstpanel och ljusa fina taper inspirerade från husets byggnadsår. Här finns gott om plats för 8-10 matgäster. I rummet finns en fungerade kakelugn som sätter pricken över i:et i detta rum.  

Vardagsrum
Innanför matrummet nås husets vardagsrum. Här finns gott om plats för soffa och övrig vardagsrumsmöblemang. I vardagsrummet finns en mysig nisch med fönster ut mot altanen och den prunkande trädgården. Detta utrymme kan med fördel användas som ett litet bibliotek med läshörna eller varför inte en rogivande arbetsplats. Täljstenskaminen förstärker rummets mysfaktor och sprider dessutom värme.

Tvättstuga
Sista rummet på nedervåningen är en tvättstuga. Tvättstugan är modernt inredd med tvättmaskin och förvaringsutrymmen. Härifrån finns en atlandörr som leder ut till husets trädeckade altan.

ÖVERVÅNING

WC
Nyrenoverad med wc och tvättställ. 

Sovrum 1
Rummets första sovrum har plats för dubbelsäng. Rummet har såsom hela huset en härlig känsla av husets ursprung. Synliga takbjälkar, vackert trägolv och gamla bevarade spegeldörrar. I detta sovrum finns även en inbyggd spiskassett.

Sovrum 2
Även detta rum har vackra synliga takbjälkar och trägolv. Rummet används idag som barnrum med plats för allt en liten skapelse kan önska såsom dockskåp, eget kök och matplats för 2-3 sittande gäster. Härifrån nås hemmets balkong med utsikt över den fina välvårdade trädgården.

Gästhus
Några få steg från huset finns ett rymligt gästhus med stora fönsterpartier. Huset är isolerat och uppvärmt så det kan absolut fungera som ett tonårsrum, kontor eller varför inte en ateljé. Gästhus byggt 2009.

Källare
Oinredd källare som idag används som förvaringsutrymme. 

Trädgård
Vacker uppväxt trädgård omgärdade av tjocka häckar. Trädgården har flera fruktträd och bärbuskar som producerar mycket frukt och bär. Tänk att kunna äta sin egen frukt och dricka sin egen must på den soldrypande trädäckade altanen. Vidare så finns stora fina syrénhäckar och en egen liten bärbacke där barnen kan plocka sina egna smultron. Delar av tomten är en mysig skogstomt med blommande blåsippor på våren/sommaren. Skogsdelen är perfekt för lekplats barnen att bygga kojor.

Den trädeckade altanen i olika nivåer är väl tilltagen och rymmer både stor matplats och en loungedel för avslappnade stunder i solen. Skulle solen bli för varm finns en markis att söka solskydd under. 

Garage och parkering
Intill huset finns garaget. Garaget är rymligt med plats för en stor bil. Den inre delen av garaget är byggd med en arbetsyta med gott om plats för verktyg, trädgårdsredskap och har även plats för en arbetsbänk. Garage byggt 2015.

Bakom garaget finns ytterligare utrymme under tak. Här kan t ex ved etc förvaras i skydd från regn och snö.

Garageuppfarten är grusad. Här finns plats för två till tre bilar.

Detaljsplan
Gällande detaljplan ger möjlighet att bebygga 1/5-del av tomtytan, dvs 223kvm. Max takhöjd 4,8 meter. Detaljplan och plankarta finns att ladda ner på mäklarens hemsida. Källa: karta.huddinge.se och fastighetsutdrag från Lantmäterimyndigheten 

FASTIGHETSINFORMATION

Renoveringar 
Fasad målades om 2015
Ytterdörr och fönster pa? övre plan byttes 2015
Varmvattenberedaren byttes 2017
Fristående garage byggdes 2014
El-central med jordfelsbrytare byttes 2017
Vindskivor byttes 2015
Fönster nedre plan utbytta 2012
Gäststuga uppfört 2009
Tak 1997

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1.620.000  kr
Mark, värde: 2.007.000 kr
Summavärde: 3.627.000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1920
Värdeår: 1929

Pantbrev
2 964 000kr

Internet
Fiber indraget