BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tollare

Tollare Kaj 8, vån 4

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 3.190.000 kr
  • 264
  • 3474
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en tvåa med sjönära läge i familjevänliga Tollare! Nu har du chansen att bli först att bo i denna ljusa och trevliga lägenhet som säljs av Bonava. Lägenheten står klar och tillträdet är flexibelt.

OBS! Bilderna är tagna i Bonavas visningsläget som ligger i huset varpå materialval och utsikt kan variera mellan lägenheterna.

Tollare Marina är vackert beläget på kajen, läget som så många väntat på! Med bästa möjliga förutsättningar för långa soliga dagar och närhet till vattnet. Hit flyttar du som vill njuta av ett bekvämt och barnvänligt boende i skön skärgårdsmiljö. 

Fler lägenheter finns till salu och mer information finns på projekthemsidan (se länk). Följande lägenheter är till salu med möjlighet till snabbt eller flexibelt tillträde:

4-1102, 4-1201, 4-1202, 4-1301, 4-1302, 4-1401, 4-1402, 4-1403, 4-1701

Att bo i Tollare är livskvalitet, där närheten till vatten, skärgårdsklippor och natur inramar vardagen. Årstidernas skiftningar blir påtagliga och nära inpå. Området är och förblir småskaligt men här finns närservice, gym, yoga och café. Precis lagom för att hålla sig hemmavid en lördag. Inne i din nya lägenhet gör sig vattnet hela tiden påmint, genomtänkt planlösning, rundgång och ljus genomsyrar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 04-1403. Föreningen BRF Tollare Marina.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.190.000 kr . Månadsavgift 2 853 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.7535 %.

Driftskostnad

Totalt 870 kr/mån (10 440 kr/år) varav el 320 kr/mån, vatten/avlopp 200 kr/mån, försäkring 350 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är uppskattade då ännu ingen har bott i lägenheten.

Allmänt
Lägenheterna upplåts med bostadsrätt och föreningen omfattar totalt 97 st lägenheter samt 1 lokal. Det kommer finnas 97 st parkeringar för bil och 2 st för MC.

Förråd
Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd.

Värme och ventilation
Ventilation via FTX som är en mekanisk ventilation där värmen fråninomhusluften tas tillvara i samband med att den ventileras ut för att på ett energibesparande sätt värma den nya luft som tillförs lägenheterna. Husen värms upp av fjärrvärme och lägenheterna är utrustade med vattenburna radiatorer och värms via dessa.

El
Individuell mätning av förbrukning av el, gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Vatten
Individuell mätning av varmvattenförbrukningen i varje lägenhet. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med vattenleverantör och gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Tv och internet
Lägenheterna har så kallade Triple-playuttag och är förberedda för bredband, telefoni och digital-tv. Möjlighet att aktivera/ändra funktionen på uttag genom korskopplingskablar i lägenhetens IT-skåp. En tv-box samt fria tv-kanaler (must carry) ingår i månadsavgiften, därutöver kan respektive bostadsrättsinnehavare beställa utökade abonnemang.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett kombinerat styrelse-/övernattningsrum, teknikrum, barnvagns-/rullstolsrum, lägenhetsförråd samt cykelparkering i garaget. Föreningen har också en gemensam spa-avdelning med bastu och relax.

Parkering
Garageplats för bil kostar i dagsläget 1 500 kr/mån.

Fastighet
Föreningen äger del av fastigheten Tollare 1:140.

Avgifter
En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet tas ut vid försäljning av bostadsrättshavaren. Vid upptagande av lån så tas en pantsättningsavgift ut om 1% av prisbasbeloppet.

Områdesbeskrivning

Allmänt
Tollare tillhör kommundelen Saltsjö-Boo i Nacka. Här har du vacker natur och skärgården inpå knuten samtidigt som du har nära till Stockholms innerstad. Förutom möjligheten till båtliv, skogspromenader, joggingrundor och Tollares egna badplats får du nära till Bagarsjöns familjevänliga sandstrand. Vintertid plogas skridskobana och åker du hellre inomhus finns hockeyrinken i Björknäshallen. På Björknäs IP ordnas en stor mängd idrottsaktiviteter och inom cykelavstånd finns även Bovallen.

Butiker & Service
Området har fått en egen butik och det är inte heller långt till butikerna i Björknäs och Lännersta. På kort avstånd finns också Ica Maxi, Nacka Forum eller Orminge centrum där det finns massor av butiker och kommunal service. Som Nackabo har du aldrig långt till bekvämligheter och service.

Området
Tollare, som har anor från 1400-talet, kommer att bestå av cirka 1000 bostäder när området står klart cirka 2020. När hela området är inflyttat kommer en grön stadsdel växa fram med ett unikt och variet boende. Bebyggelsen kommer att anpassas till den värdefulla naturen så att den biologiska mångfalden inom området skyddas och bevaras. Längst nere vid Lännerstasundet planeras en vacker strandpromenad, båtplatser, gästbrygga, bad och restaurang.

Kommunikation
Oavsett om du väljer bil eller buss kan du räkna med goda kommunikationer från Tollare. Bussen till Slussen tar ca: 20 - 25 minuter och med bil tar det inte mycket mer än 10 minuter att ta sig via motorvägen in till stan.

Skolor & Barnomsorg
Förskolan Lilla Tollare (belägen vid tunnelmynningen) och Johannes Petri Skola (förskola samt årskurs F-9) finns inom området. På nära avstånd finns även Björknässkolan (F-9) och Lännerstaskolan (F-5). Det planeras även även för en förskola vid Tollare Torg (Brf Grindstugeparken).