BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Assessorsgatan 6

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • Såld
  • 14970
  • 8903
Värdera din bostad

Beskrivning

Här bor ni lugnt och behagligt med ett ypperligt läge direkt intill Blekingetäppan som är en av Södermalms många vackra parker. Lägenheten är stilrent och varsamt renoverad 2018 där man bevarat och förstärkt dess 30-talscharm. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret som djupa fönsternischer, spröjsade fönster med klassiska spanjoletter, vackra fiskbensmönstrade parkettgolv i ek, tavellister och spegeldörrar. Lägenhetens generösa fönsterytor i kombination med högt till tak skapar en mycket ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

Hall – Inbjudande och vacker
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra fiskbensmönstrade parkettgolv i ek. Hallen erbjuder mycket bra avhängningsmöjligheter och för förvaring finns en snygg garderobsvägg med tillhörande överskåp. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Hemtrevligt kök med Med fokus på funktion och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. I mitten av köket ligger en sittbar köksö som blir en naturlig samlingsplats vid matlagning. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, spisfläkt, samt inbyggd ugn. Mellan köket och sovrummet finns ett stort svart stallfönster som ger extra karaktär åt bostaden och skapar en ljus och luftig känsla atmosfär. Belysning sker via spotlights med dimmers.

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Vackert vardagsrum som karaktäriseras av dess fina fönster och utsikten mot den lummiga innergården och Blekingetäppan. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Sovrum – Rogivande och charmigt
Rogivande och tyst sovrum som präglas av dess runda och särpräglade former. I rummet finns plats för både dubbelsäng och övrigt lättare möblemang. För förvaring finns en dubbelgarderob. 

Badrum – Rymligt och exklusivt
Mycket fint badrum med spotlightsbelysning, väggar kaklade med stora vita plattor och golvet belagt med ljust klinkers. I duschen har man brutit av med snygg grafitgrå stavmosaik. Badrumsutrustningen består av toalett, takdusch med  duschväggar i glas och tvättställ. 

Balkonger/uteplatser
Frågan gällande möjligheten att anlägga uteplatser och balkonger mot gården har varit uppe till diskussion i föreningen och flera medlemmar är intressade. Det finns inga egentliga hinder för att bygga balkonger och uteplatser men frågan har  i dagsläget inte drivits vidare till en ansökan.

Övrigt
- Mycket vacker och inbjudande innergård som ligger som en privat förlängning av parken. På gården finns utemöbler och grill att tillgå och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren.
- I anslutning till trapphuset finns flertalet gemensamma balkonger där man kan njuta av kvällssolen och den tjusiga utsikten över Blekingetäppan som omgärdas av vacker 30-talsbebyggelse.
- Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.