BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Finn Malmgrens väg 27

  • 3 rum och kök
  • 51 kvm
  • 2220
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska lilla trerummare i Hammarbyhöjdens vackraste funkishus! I en ljus och välplanerad bostad bor du här med väl tilltagen takhöjd och balkong i söderläge. Runt hörnet finns områdets mysiga centrum såväl som Nackareservatets grönskande strövområden. Södermalms puls når du med en kort cykeltur eller ett par minuter på tunnelbanans gröna linje.

- Kvadratsmart och socialt
- Ljust och välplanerat
- Genomgående lägenhet
- Balkong i söderläge
- Tidstypisk charm med rikliga ljusinsläpp
- Naturnära boende med ett stort serviceutbud i närheten
- Trevlig förening med god sammanhållning samt bastu och parkeringsplatser
- Goda kommunikationer runt knuten med tunnelbanans gröna linje

Lägenheten når du genom en säkerhetsdörr och väl inne möts du av en välplanerad hall. Till vänster finns tre inbyggda garderober och rakt fram finns plats för avhängning av vardagens jackor, väskor och skor. Vidare in i lägenheten finns ett fint kök med plats för mindre matbord. Här finns allt som behövs för matlagningen - kyl/frys, induktionshäll med spis och överhängande fläkt, diskmaskin och diskho samt arbetsbänk ut mot grönskan. I över- och underskåp ryms porslin och specerier.

Vardagsrummet möbleras i dagsläget med matbord samt sällskapsmöbel som badar i ljus från det stora fönsterpartiet. Härifrån nås den mysiga balkongen därolen kommer från söder och visar sig under större delen av dagen. Trapphusets välvning av fasaden ger extra charm.

Två väldisponerade sovrum ligger i lugnt norrläge. Här står det fritt att välja hur ni vill disponera dessa  - som i dagsläget, eller som ett sovrum och ett arbetsrum eller kanske till och med gästrum. Badrummet är fräscht helkaklat med eleganta färgval. Ett litet frostat fönster ger dagsljusinsläpp.

Huset färdigställdes 1939 och är ett av få i Stockholm av arkitekten Ture Sellman. Hammarbyhöjden bjuder på det bästa av allt - ett mysigt centrum med restauranger, butiker, gym, yogastudio och mataffär samt fantastiska rekreationsområden. Innerstans puls är enbart ett minuter bort. Här kommer ni trivas!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 27:4. Föreningen Brf Solen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 607 kr (värme, vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 8.95 %.

Driftskostnad

Totalt 438 kr/mån (5 256 kr/år) varav el 138 /mån, försäkring 300 /mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är baserade på säljarens uppgifter. Elen är beräknat på ett snitt över året. Den mäts individuellt per lägenhet men faktureras var fjärde månad från föreningen. Försäkringen inkluderar en reseförsäkring.

Föreningen
Brf Solen i Stockholm är en trevlig förening med god sammanhållning som upplåter 11 st bostadsrättslägenheter och 1 hyresrätt samt ett antal parkeringsplatser. Marken upplåts med tomträtt från Stockholms Stad.

Byggnadsår
1939

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2017 - Isolerade grunden
2016 - installation av fiber
2015 - Godkänd OVK.
2014 - Bytt husets fjärrvärmecentral samt alla radiatorventiler
2012 - Installation av individuella elmätare
2010 - Nya säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter
2009 - Montering av ljudisolerande fönster mot gatan
2007 - Tvättstugan installerades
2005 - Fasadrenovering inkl balkonger
2005 - Stambyte, byte av elstigar, takrenovering samt renovering av fasader och balkonger.

Kommande renoveringar
Inom en period av fem år planeras renovering av husets fönster, offerter har tagits in och föreningen planerar att starta arbetet under 2018. Längre fram planeras byte av stammar i källarplanet.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel i källaren. Det finns även barnvagns- och cykelförråd samt bastu.

Förråd
Källarförråd hör till lägenheten.

TV- och internetanslutning
Från ComHem - bredband ingår i avgiften. I december går avtalet med ComHem ut och planen är då att förhandla fram ett bra avtal med en fiberleverantör, då fiber redan är indraget i fastigheten.

Bilplats
Parkeringsplatser hyrs ut av föreningen. I nuläget finns 3 lediga platser som av de boende hyrs för 400 kr/mån. Boende har dessutom förtur till parkeringsplatserna.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande, till exempel mellan sambos. En överlåtelseavgift om 1 138 kr betalas av bostadsrättens köpare och vid pantsättning utgår en avgift om 455 kr per pant.

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med styrelsen 14-03-2018 samt med den ekonomiska förvaltaren.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden, "den vita staden", är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30- och 40-talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen.

I området finns det mesta; Konsum, apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, ett fletal restauranger, BVC, 7eleven, gym, yogastudio, kemtvätt och så vidare. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Hammarbyhöjden nås med tunnelbanans gröna linje, som vid närliggande Gullmarsplan knyter an till såväl bussförbindelser som tvärbanan mot bland annat Hammarby Sjöstad. Bilburna tar sig smidigt ut på Nynäsvägen.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.