BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Alingsåsvägen 38, 3tr

  • 5 rum och kök
  • 100 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Man blir glad av sådant som är välbyggt och renoverat med känsla, så var beredd på att le. I en vacker och välskött fastighet i funkisstil med anor från sent 30-tal ligger denna underbara femma om 100 kvm, som från början var två lägenheter, högst upp i huset med ljusinsläpp från tre väderstreck och med hörnläge mot Alingsåsvägen och Lödösevägen invid Tidaholmsplan. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav, det här blir en fristad för dig som vill skapa ditt egna drömhem med gamla detaljer som smakfullt kryddas med nutidens krav på estetik.

Lägenheten har fyra sovrum, generöst vardagsrum med hörnläge, två balkonger i västerläge, två funktionella badrum med dusch och tvättmaskin i det ena och badkar i det andra samt en generös hall. Lägenhetens paradnummer är det stora sociala köket med ordentlig matplats med maskinell utrustning från Huskvarna, som skapats efter en omsorgsfull ombyggnad och som om detta inte vore nog, kan detta hem dessutom skryta med ett utmärkt läge samt en mängd vackra funkisdetaljer som vackert bevarats från när huset uppfördes eller återskapats med största respekt och kunnande.

Alingsåsvägen är för många en favoritgata och den löper några få minuters promenad från Hammarbyhöjdens centrum. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i närområdet full av flera intressanta stopp. Huset på Alingsåsvägen 38 var ett av de husen som den svenska arkitekten Björn Hedvall var med och utformade. Björn Hedvall kallade sig själv "biografspecialist" och gestaltade ett 20-tal biografer i Stockholm under 1930- och 1940-talet, bland annat ritade han Park Teatern, Grand och Royal.

Närmaste tunnelbanehållplats heter Hammarbyhöjden och ligger bara några minuter bort, belägen på perfekt avstånd då den varken syns eller hörs. Till Södermalm cyklar du på ungefär 13 minuter. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns underbara Nackareservatet, med bland annat Söderbysjön och Årstaviken, att tillgå. De som är hungriga och kaffesugna behöver inte gå särskilt långt, allt finns här - sushi, pizza eller Lampans Thai. Mysiga Hammarbyhöjdens Café erbjuder mackor, luncher, vego, smoothies och bakverk. På Malmövägen finns även det populära surdegsbageriet Bonne Femme - det är bara att välja!

Varmt välkomna att uppleva denna magiska lägenhet!