BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten - Midsommarkransen

Valsbergs Gränd 7

  • 3 rum och kök
  • 71 kvm
  • 3.600.000 kr / Accepterat pris
  • 4832
  • 6483
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en superfin 3:a med huskänsla i centrala Midsommarkransen. Lägenheten är i två plan med fantastiska rum och ett genomgående gott skick.

Ovanvåningen öppnar upp bostaden på ett trevligt sätt med en halvöppen, modern planlösning mellan kök och vardagsrum. Här kan du ledigt möblera med ett stort matsalsbord eller en soffa om så önskas. Ovanvåningen bjuder på en rymlig och social yta med plats för både familj och vänner. De stora fönsterpartierna skänker rikligt med ljus i två väderstreck och ger rummet en härlig atmosfär. Köket är stilrent och har gott om förvaring i skåp, lådor och på öppna hyllplan. Mellan köket och entrén finns en gästtoalett med wc och handfat. På golvet ligger ett vackert trägolv från byggåret 1936. En trappa ner är lägenhetens privata ytor med ett stort badrum med dusch, sovrum med plats för dubbelsäng och ett rymligt allrum som kan nyttjas som vardagsrum eller sovrum. Förvaring finns det gott om i såväl klädkammare som garderobsvägg. Golvet på nedervåningen är parkett.

Övrigt:
Till lägenheten för ett källarförråd och en egen uteplats på baksidan av huset.

RUMSBESKRIVNING

Hall:
Välkomnande hall med god plats för avhängning av ytterkläder.

Gästtoalett:
På ovanvåningen finns en gästtoalett med schack-rutigt golv, ljusa väggar, wc och handfat. Förberett för tvättmaskin.

Vardagsrum - Ovanvåningen:
Ett fantastiskt rum med fönster mot både öst och syd ger entréplanet en härlig känsla av rymd och ljus. Här finns det gott om plats för köksbord och soffgrupp, ett rum att trivas i. Styrelsen har gett tillåtelse att flytta köket, vilket ger möjligheten att skapa ett sovrum av det nuvarande köket, se förslag på alternativ planlösning.

Kök:
Ett rymligt kök med mycket arbetsytor och bra förvaring. Väggarna är ljusa och kaklet ovan bänkskivan är vitt, en snygg kontrast till kökets ekluckor. Köket är full utrustat med diskmaskin, kyl /frys, inbyggd ugn och induktionshäll med fläkt.

Allrum/ Sovrum - Nedervåningen:
Ett rymligt rum med flera möbleringsmöjligheter. Rummet förhöjs av trappan och en vacker William Morris-tapet. I en förlängning av rummet finns en yta utanför badrummet som kan användas som ett barnrum eller extra förvaring. De garderober som står där idag ingår i köpet.

Sovrum:
Sovrum med plats för dubbelsäng och barnsäng om så önskas, ett rum som håller en svalkande temperatur under sommarhalvåret. Sovrummet har en klädkammare med god plats för förvaring.

Badrum:
Stort badrum med härliga vinklar, ett perfekt badrum för familjen. Här finns wc, handdukstork och ett duschutrymme. Golvet värms upp av golvvärme och väggar och golv kläs av vitt kakel. Spotlights i taket.

Uteplats:
Utöver föreningens gemensamma uteplats finns det en uteplats som tillhör lägenheten. En avskärmad och privat uteplats med plats för mindre soffgrupp och bord.

Välkomna på visning - Välkomna hem

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 1 av 3. Lägenhetsnummer 2. Föreningen Brf Hundrovan 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.600.000 kr / Accepterat pris. Månadsavgift 5 216 kr (Värme, Vatten, bredband (100/100Mbit) ingår). Andel i föreningen är 14.047 %.

Driftskostnad

Totalt 280 kr/mån (3 360 kr/år) varav el 160 kr/mån, försäkring 120 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr.

Föreningen
Brf Hundrovan 2 är en äkta förening som bildades 2004. Föreningen upplåter 13 st lägenheter med bostadsrätt och en bostad med hyresrätt.

Gemensamhetsutrymmen
I källaren finns ett cykelrum, en snickarbänk, förråd och en tvättstuga med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har utöver en trädgård runt huset en gemensam uteplats, ett trädäck med bord, stolar och grill.

Parkering
Föreningen har 4 parkeringsplatser, varav en plats finns att hyra vid inflytt.

Genomförda renoveringar:
2017 - Trädäck på gården
2017 - OVK-besiktning
2005 - Renovering tvättstuga
2005 - Nya elledningar i huset
1999 - Fasadrenovering
1998 - Stambyte
1998 - Information av fjärrvärme
1996 - Fönsterrenovering
1986 - Renovering tak

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande med inte juridisk person.

Tv/ Bredband
Kabel-TV via ComHem och Bredband via Bredbandsbolaget.

 

Områdesbeskrivning

Här bor du i centrala Midsommarkransen med direkt närhet till såväl tunnelbana som Midsommarkransens stora utbud av caféer och restauranger. I kransen bor du i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan och moderna Liljeholmen angränsar till stadsdelen. Midsommarkransen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter inom gångavstånd.

Underbara Svandammsparken ligger i stadsdelens kärna. Inom promenadavstånd nås Vinterviken, Liljeholmens galleria och Hornstull.

Flertalet livsmedelsbutiker och gym finns att tillgå i området. Kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar dig till Slussen på 7 minuter.

Här bor du bekvämt - nära staden!