BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Pontonjärgatan 45

  • 1.5 rum och kök
  • 44 kvm
  • 3.700.000 kr Accepterat pris
  • 365
  • 5637
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust boende med genomgående planlösning och tilltagen takhöjd på en av Kungsholmens bästa adresser intill Norr Mälarstrand!

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt, snickerier och ursprungsdetaljer samt stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp från två väderstreck.

Rymligt vardagsrum med goda sällskapsytor och rogivande sovalkov. Matplats finns i köket som är i toppskick med komplett utrustning inkl. diskmaskin. Badrummet är helkaklat och toppfräscht med golvvärme och utrustat med dusch, wc och handfat. Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter.

Till lägenheten hör ett källarförråd!

Stabil och välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna genomförda. Den här pärlan måste upplevas på plats, välkommen!

- Bästa adress intill Norr Mälarstrand
- Toppfräsch och ljus
- Väl tilltagen takhöjd
- Stora fönsterpartier i två väderstreck
- Genomgående planlösning
- Stabil brf med god ekonomi
- Fastighet stambytt 2016
- Bra förvaringsmöjligheter samt tillhörande källarförråd
- Vackra renoverade ytskikt

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1.5 rum och kök . Våningsplan 0,5. Lägenhetsnummer 00203. Föreningen Brf Vapensmeden 14.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.700.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 660 kr (värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 1.7229 %.

Driftskostnad

Totalt 729 kr/mån (8 748 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån, gas 175 kr/mån, övrigt 204 kr/mån. Observera att driftskostnaderna är uppskattade cirkavärden från nuvarande ägare som således kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning. Punkten övrigt avser en obligatorisk avgift för bredband och kabel-TV som kommer utöver månadsavgiften.

Byggnadsår
1915.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen
Brf Vapensmeden 14 är en stabil och välskött äkta förening med god ekonomi som äger marken. Föreningen upplåter 43 lägenheter med bostadsrätt samt 1 hyresrättslägenhet och 3 lokaler. Fastigheten uppfördes 1916 och förvärvades av föreningen 2001.

Föreningen gjorde nyligen ett stambyte där det för närvarande pågår en tvist mellan föreningen och entreprenören där entreprenören vill ha extra betalt trots fast avtalat pris (enligt styrelsen). Tingsrättsförhandlingar under april 2018.

Utförda renoveringar
2016 - Stambyte avlopp
2009 - Trapphus
2008 - OVK (Obligatorisk Ventilations-Kontroll)
2006 - Stambyte el
2005 - Hiss

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2031. Närmast i tiden ska föreningen byta fjärrvärmeväxlare och renovera fönster.

Tv och bredband
Ownit bredband och ComHem kabel-TV. 204 kr /mån för bredband och kabel-TV tillkommer som en obligatorisk avgift utöver månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga i port 47. Trevlig innergård med grill och bord på sommaren.

Avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar för närvarande (kontrollerat med styrelsen 2018-02-22).

Ägande
Vid delat ägande vill föreningen att minst en delägare ska äga minst 50% och vara skriven på adressen. Jurtidisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 138 kr, faktureras säljaren.

Pantsättningsavgift
455 kr/pant, debiteras pantsättaren.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Områdesbeskrivning

Här bor du på en mycket eftertraktat adress i lugna och mysiga kvarter med perfekt kombination av kulturliv, service och sköna promenadstråk längs vattnet. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Närhet till Rålambshovsparken med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter.

Norrut når du Scheelegatan och Hantverkargatans välbesökta caféer, barer och restauranger. Här finns bl.a. populära "Trattorian", "Mälarpaviljongen", "Pontonen" och Petit France Bageri & Bistro. Allt detta samtidigt som du bara har både Fridhemsplans och Rådhusets tunnelbanestation samt flera busslinjer nära till hands.