BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Nybohovsbacken 73, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 71 kvm
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2. Föreningen Brf Nybohovet 100.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 891 kr (Värme, Vatten, Kabel, fiber-bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen bildades 2008 och omfattar 188 lägenheter varav 19 är hyresrätter. Det finns 15 st extraförråd som kan hyras av de boende.

Föreningen disponerar över 50 st parkeringsplatser samt 4 st garageplatser.
Parkeringsplatser uthyres för ca 350 kr/mån, för närvarande lång kö.
Garageplats uthyres för ca 800 kr/mån, för närvarande kö.
Renoveringar:
2001 -Ventilationen renoverades 
2005 - 2007 - Hissarna, fasader, tak, trapphus, tvättstugor, tvättmaskiner och fjärrvärmecentraler.
2006 -Stambyte i bad och kök 
2006 -Byte av elsystem, 3-fas el är indraget
2006- Fönster 3-glas 
2006- Modernisering av elektriska installationer
2006 Provtryckning av rökkanalerna 
2007-OVK besiktning

Föreningen har installerat fiber i samtliga lägenheter. Kabel-TV levereras via ComHem.
Bergvärme kommer att installeras och beräknas vara i drift hösten 2017 vilket kommer minska föreningens utgifter för uppvärmning drastiskt och förbättra föreningens ekonomi ytterligare. Föreningen har väldigt god ekonomi med låg belåning samt gott om likvida medel i kassan. 

Föreningen har sänkt avgifterna de senaste åren med anledning av mycket god ekonomi. Föreningen har beslutat att sänka avgifterna ytterligare med 5% f rom 2017-07-01. 

Gemensamma utrymmen: cykelförråd, tvättstuga, uteplats samt barnvagnsrum.
Två stycken gemensamma tvättstugor finns på nedre plan på Nybohovsbacken 69-73 och Nybohovsbacken 91-95. Bokning av tvättid sker med hjälp av bokningstavlan Aptus i respektive tvättstuga.
Överlåtelseavgift ca 1100 kr debiteras köparen. Pantsättningsavgift ca 440 kr per lån. 

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.brfnybohovet100.se

Områdesbeskrivning

Nybohovsbacken – en del av nya Liljeholmen

Nybohov tillhör stadsdelen Liljeholmen och är ett klassiskt 60-talsområde omtalat för sin avskalade och enkla arkitektur. Blandningen av gamla och nybyggda bostadshus, affärslokaler, en skola, bollplan, lekplatser, grillplats och gröna innergårdar gör Nybohov till ett område som lever alla tider på dagen. Våra hus längs Nybohovsbacken kommer att vara vita med stora fönster och ritade för att harmonisera med den tidigare bebyggelsen samtidigt som de omvandlar området till en attraktiv stadsgata. Naturkänslan följer dig dessutom in i lägenheten som kommer med generös balkong eller uteplats.

Hela Liljeholmen har genomgått en rejäl ansiktslyftning de senaste åren. Gallerian som byggdes på Liljeholmstorget 2006 blev genast ett naturligt handelscentrum i området. Och inte långt från härifrån, mellan Södertäljevägen och Årstabron, ligger området Liljeholmskajen som också erbjuder trevliga promenader längs Årstavikens vatten och ett stort utbud av restauranger och caféer.

Alla kommunikationer runt hörnet          

Från Nybohovsbacken tar du dig snabbt vart du vill. På bara några minuter promenerar du ner till Liljeholmstorget, en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafiken. Härifrån går T-banans röda linje, tvärbanan och ett flertal busslinjer med bland annat direktanslutningar till Arlanda, Karolinska sjukhuset och Södertälje. Ta tvärbanan och anslut till pendeltåg. Med tunnelbanan är du på T-centralen och city på cirka tio minuter. Med bil tar du dig enkelt och smidigt ut till Essingeleden och E4:an.

Närhet till service, shopping och matupplevelser

Vid Liljeholmstorget väntar shopping, matupplevelser och all tänkbar service som exempelvis systembolag, skrädderi och bank. Här i den nybyggda gallerian kan du klä dig från topp till tå, pausa över en len cappucino eller handla maten och drycken till helgens middagsbjudning. För ett större utbud, ta en kort promenad över bron till Hornstull. Denna del av Södermalm har nyligen rustats upp för att kunna erbjuda medvetna konsumenter ett spännande utbud av butiker, caféer och restauranger.

Aktiviteter och avkoppling kommer naturligt

Området har mycket att erbjuda oavsett om du vill aktivera dig eller varva ner. Strax nedanför Nybohovsbacken breder sjön Trekanten ut sig. Här kan du njuta av svalkande dopp på sommaren och åka skridskor på den plogade banan på vintern. Eller varför inte snöra på dig löparskorna för en skön tur längsmed någon av Årstavikens alla löp- och promenadstigar? Vid Liljeholmstorget finns dessutom ett par olika gym att välja bland.

Är vattnet i Trekanten för kallt för bad, bege dig istället till det kulturmärkta Liljeholmsbadet på södersidan. Här slipper du garanterat frysa i det cirka 30-gradiga vattnet! På sommaren är det också populärt att sitta på bryggan på baksidan och njuta av solen.

 Kultur runt knuten

För den kulturellt intresserade finns det mycket att upptäcka. Runda Trekanten så kommer du till Färgfabriken, en utställningsplats och experimentell plattform för konst, arkitektur och urbanism. Fortsätt promenaden västerut så kommer du fram till Vinterviken, ett vackert grönt område och historisk kulturpark med skulpturstråk, koloniträdgårdar och promenadvägar. Populärt är också att slå sig ner för en fika i något av de mysiga caféerna och att njuta av allsköns konst i Skulpturens Hus, konsthallen som ligger i Alfred Nobels gamla svavelfabrik. Vid Hornstull och Bio Rio, en av Stockholms få kvarlevande singelbiografer från 1940-talet, får filmälskaren sitt lystmäte av premiärfilmer blandat med liveoperor, filmfrukost och knattebio.