BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Värdera din bostad

Östermalm - Gärdet

Brantingsgatan 45

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska bostad på Brantingsgatan! I en skuldfri förening finns 2,5 rum och kök med träffsäker stil samt balkong mot söder. Genomgående fiskbensparkett, sober färgsättning och rikliga ljusinsläpp ger lägenheten dess charm.

- Balkong i söderläge
- Rikliga ljusinsläpp
- Genomgående fiskbensparkett
- Fullt utrustat kök med bänkskiva av öländsk kalksten
- Skuldfri och välskött förening
- Toppläge invid såväl Ladugårdsgärdet som Tessinparken

Väl inne i lägenheten når du kapprummet rakt fram. Här finns gott om plats för jackor, väskor och skor. Ett platsbyggt städskåp finns för extra förvaring.

Köket har en sober färgton på skåpsluckor, helkaklade väggar och en bänkskiva av öländsk kalksten. Maskinell utrustning består av ugn, induktionshäll, överhängande fläkt, diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Bostadens matrum rymmer matbord för 8-10 personer och skärmas av från vardagsrummet med vackra skjutdörrar i glas från husets byggår. Här finns ett serveringsskåp som plockar upp kökets färgskala samt öländska kalkstensskiva.

I vardagsrummet flödar ljuset in från det stora fönsterpartiet och rummet kröns av en vacker platsbyggd bokhylla. Från vardagssrummet når du balkongen i söderläge där solen lyser nästan hela dagen.

Sovrummet rymmer dubbelsäng och har en skjutdörrsgarderob längs hela ena väggen. På golvet ligger en heltäckningsmatta. Även här finns ett stort fönsterparti som ger ljusinsläpp under dagarna.

Sammantaget är det här en bostad du vill uppleva - själfull och stilsäker på bästa adress!                                                                                                                                                                                                                                                                          

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 23. Föreningen Brf Eken 16.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 947 (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 2.06 %.

Driftskostnad

Totalt 504 /mån (6 048 /år) varav el 350 /mån, försäkring 154 /mån. Antal personer: 2.

Föreningen
Brf Eken 16 är en äkta och skuldfri förening på Brantingsgatan 45-47. Föreningen består av 37 bostadsrättslägenheter samt en lokal som hyrs ut. Föreningen bildades 1938 och äger marken. Den goda ekonomin syns utöver skuldfrihet även på att det finns ca 1,7 miljoner kronor i kassan.

Byggnadsår
1938

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2016 - byttes tvättmaskiner
2009 - all utrustning i tvättstugan utom tvättmaskiner byttes
2001 - stambyte och byte av elstigar
1998 - entré- och trapphusrenovering
1997 - renovering av tak och fasad

Kommande renoveringar och avgiftsförändringar
Avgifterna sänktes under 2016, inga planerade förändringar finns. Föreningen följer en underhållsplan och har anlitat en konsult för att utreda eventuell installation av bergvärme.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en tvättstuga belägen i gatuplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Övriga gemensamma utrymmen består av soprum med sopsortering, hobbyrum och cykelrum.

Förråd
Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen har internetuppkoppling via fiber med valfri leverantör. Ett grundutbud för kabel-TV från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Bilplats
I föreningen finns det 8 parkeringsplatser om en kostnad på 1100kr/mån som det i dagsläget är kö till. I området råder boendeparkering som söks från Stockholms stad.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande, till exempel mellan föräldrar och barn eller sambos, där 10 % är lägsta ägarandel. Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen. En överlåtelseavgift om 500 kr betalas av bostadsrättens köpare.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Gärdet byggdes till större delen på 1930-talet och är därför arkitektoniskt likformig. Många arkitekter har använt Gärdet som förebild vid planering av nya stadsdelar. Det finns många grönområden mellan husen vilket ger en lätt lantlig känsla som många uppskattar. De stora öppna ytorna på Ladugårdsgärdet tjänade som militärt övningsfält från år 1672. Under Karl XIV Johans tid röjdes och planerades en större del av Gärdet för att även kavalleriet och artilleriet skulle kunna spränga fram här. På Gärdet har du närhet till småbutiker, caféer samt Fältöverstens butiker.

Kommunikation Tunnelbanestationen Gärdet finns med tre olika uppgångar. Det finns även flertalet busslinjer som går genom Gärdet.

Natur och fritid Närheten till natur - och grönområden är slående. På Gärdesfältet finns möjligheter till rekreation och motion. Sommartid finns möjlighet till fotbollsspel och volleyboll. I utkanten av Gärdesfältet finns dessutom Kampementsbadet som är ett populärt tillhälle för både den yngre- och äldre generationen. Utegym finns på Gärdets gröna fält, invid Kampementsbadet.

Affärer och Restauranger I området finns ett flertal matbutiker; Fältöversten med ett brett utbud av butiker. Ica Nära Gärdet, Ica Kvantum i Värtan, Coop Erik Dahlbergsgatan och Kampementshallen. Hemköp Djurgårdsstaden finns på andra sidan LIdingövägen.

Skolor och Barnomsorg Det finns ett flertal dagis och skolor inom gångavstånd.