BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Tellusborgsvägen 94, markplan/vån 1

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 2.795.000 kr /Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS - kontakta ansvarig mäklare för att boka privatvisning!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa belägen i attraktiva Midsommarkransen/Telefonplan. Ni erbjuds en toppfräsch och modern lägenhet i populära Flygplansfabriken. Bostaden utmärker sig med ett fint ljusinsläpp, en öppen och social planlösning, ett fräscht kök, ett modernt badrum samt ett generöst sovrum med exemplariska förvaringsmöjligheter. Se tidigare bilder för alternativ sovrumsmöblering. 

I lägenheten finns alla tänkbara moderna bekvämligheter som diskmaskin, hiss i fastigheten, golvvärme och tvättmaskin/torktumlare. Stabil och trygg förening som har ordnad ekonomi och äger marken. Möjlighet till egen p-plats direkt utanför porten. Föreningen har förhandlat fram så att medlemmarna får fiberbredband 1000/1000 Mbit/s för endast 60 kr i månaden.

Här i Midsommarkransen/Telefonplan bor ni i charmiga kvarter som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, kvalitativa restauranger och trevliga butiker. Kommunikationerna är utmärkta med endast tre minuters promenad till Telefonplans tunnelbanestation samt sju minuters promenad till Midsommarkransens tunnelbanestation som sedan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 13 minuter.

Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare vid intresse och för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 1104. Föreningen Brf Flygplansfabriken.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.795.000 kr /Accepterat pris. Månadsavgift 3 211 kr (Inkl värme, VA ingår. )(+Obligatoriskt tillägg om 60 kr för fiberbredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s ingår ej). Andel i föreningen är 1.5772 %.

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostander är enl schablon.

Byggår
2015

Föreningen
Brf Flygplansfabriken består av 73 unika bostäder i storlekarna 1-2 rok. Lägenheterna är yteffektiva med väl genomtänkta planlösningar. Föreningen registrerade 2007 och inflytt var kvartal 1 & 2, 2015. Byggnaden har 6 våningar samt terrassvåning. I föreningen finns det även separat cykelrum samt barnvagnsrum. Dessutom finns cykelställ utanför Fastighetens entré.

Tv och Bredband:
Gemensamt avtal för fiberbredband via Bahnhof med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s. Kostnad 60 kr per månad och faktureras med månadsavgiften.

Parkering:
Det finns 21 parkeringsplatser varav 4 platser med elstolpe att hyra för föreningens medlemmar. Kostnad 800 kr/mån respektive 1200 kr/mån. Boendeparkering Taxa 4 längst gatorna i området kostar 500 kr/mån.

Förråd:
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Föreningens ekonomi:
Styrelsen har i samråd med deras ekonomiska förvaltare beslutat att låta bostadsrättsavgiften vara oförändrad i dagsläget (kontrollerat 2024-01-10). När de har fått villkoren för den nya räntan på lånet, kan det komma en justering av avgiften inför kvartal två 2024. För mer information se bilagd årsredovisning 2022.

Renoveringar:
Genomförda:
2021 - Laddstolpar för elbilar installerade, 4 platser
2021 - Fasadtvätt
2021 - OVK genomförd, godkänt resultat
2021 - Nytt cykelställ för bättre utrymme i cykelrummet
2022 - Nya filter tilluft element
2022 - Ny lösning för återvinningsstation

Kommande renoveringar:
Föreningen har lösa planer på att måla trapphuset 2024

Mark:
Föreningen äger marken.

Ägande:
Delat ägande är godkänns, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift:
2.5 % av prisbasbelopp, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift:
1 % av prisbasbeloppet, betalas av pantsättaren.

Pantsättningar:
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter:
Besök gärna föreningens informationsrika hemsida: http://www.brf-flygplansfabriken.se
Kontakt med styrelsen: styrelse@brf-flygplansfabriken.se

Områdesbeskrivning

I idylliska Midsommarkransen bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd.

I området finns genuina kvarterskrogen Tre Vänner, några minuter bort ligger populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa heller inte kvartersbiografen Tellus och områdets populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar er till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!