BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gullmarsplan/Globen

Skulptörvägen 6

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 3413
  • 451
  • 2591
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges möjlighet att förvärva denna charmiga funkistvåa på populära Skulptörvägen. Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier, en genomgående planlösning, vackra fiskbensparkett samt en balkong mot lugn gata med solsäkert söderläge. 

Området är mycket attraktivt med närhet till både kommunikationer och grönområden vid Årstaviken. Här bor man centralt med tillgång till både tvärbana och T-bana Globen med 2 linjer som tar dig till Söder under 5 min, samt nära till Gullmarsplan med stort bussnät. Till Södermalm cyklar du snabbt över Skanstullsbron. Närhet till vatten, natur, Globens köpcentrum, Tele2 Arena & Tolv.

Detta är ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3. Lägenhetsnummer 9. Föreningen BRF Skulptrisen.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 761 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (10Mbit) ingår). Andel i föreningen är 6.03 %.

Driftskostnad

Totalt 487 kr/mån (5 844 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 137 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr.

Föreningen
Brf Skulptrisen, bildades 2011-04-01, förvärvade 2013-06-26 fastigheten Torson 1 med adress Skulptörvägen 4-6 i Johanneshov. Fastigheten består av en huskropp med 15 lägenheter varav 13 är upplåtna med bostadsrätt, samt två hyreslokaler. 3-Fas El finns indraget till lägenheterna.

Utförda renoveringar
2013 Byggnadens vatten-och avloppsstamar bytts
2013 Två stentrappor har lagts om
2013 Plattsättning har utförts i entrén till Skulptörvägen 4
2014 Trappnålning
2014 Byte tak
2014 Fiber från Ownit indraget i fastigheten
2104-2105 Byte Elstigare till 3 fas. Nya gruppcentraler i alla lägenheter
2016 Ny dränering av fastigheten
2017 Stambyte i källaren. Nu är hela fastigheten stambytt
2018 Ny tvättstuga i källaren. Stödmur uppförd på framsidan
Nya kärl för sophantering byggda, med lagring under mark
2019 2 st. barnvagnsförråd färdigställdes, ett i varje trappuppgång
Ett stängsel har byggts runt tomten för att minska klotter.

Kommande renoveringar
Inga stora renoveringar.

Tv och bredband
TV via Comhem samt bredband via Ownit.

Gemensamhetsutrymmen
I Källarplan finns allmänna utrymmen såsom källarförråd och tvättstuga (renoverad 2018).

Parkering
Boendeparkering

Föreningens ekonomi
Föreningens lån har omförhandlats vilket resulterat till en kraftig sänkning av räntesatsen på lånen och en positiv påverkan på kassaflödet.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.


Överlåtelseavgift
1208 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
483 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter

Styrelsen@brfskulptrisen.se

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Golvet pryds av ljusgrått klinker och väggarna är vita.  Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Ljust och modernt kök med generösa arbetsytor och mycket förvaring bakom de ljusa köksluckorna. Köket är rymligt med plats för matbord och stolar för det stora middagssällskapet. Köket ligger insynsskyddat med utsikt mot grönskande träd och här kan man skapa ett extra sovrum eller arbetsrum vid behov (se alternativ planlösning).  Den maskinella utrustningen består av: spishäll, ugn, fläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin.

Fantastiskt trevligt vardagsrum med vacker fiskbensparkett i original, ljusa väggar och 2,70m i takhöjd. Rummet är lättmöblerat och rymligt med plats för både soffhörna och matgrupp. I rummet finner du den mysiga balkongen med som vetter i bästa söderläge med mycket sol.

Det rogivande sovrummet har två fönsterpartier som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Sovrummet har en vacker fiskbensparkett samt mycket förvaring i två stota garderober i original.

Fräscht och stambytt badrum med helkaklade väggar ljust klinkergolv. Inredningen består av: WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin.

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Ett boende nära city men i lugnare omgivningar.

Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stockholm Stad har även lagt flera olika arkitektförslag för att binda samman Globenområdet med Gullmarsplan.