BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Glömsta

Kristinavägen 29

  • 4 rum och kök
  • 34 kvm
  • 3.995.000 kr Utgångspris
  • 11093
  • 244
  • 5649
Värdera din bostad

Beskrivning

Kristinavägen 29!

Varmt välkommen till denna sällsynta chans att förvärva en fastighet med extra allt, beläget i underbar miljö! Här kan man njuta av solens alla timmar på det tilltagna uteplatsen eller varför inte hitta din egen oas i den lummiga trädgården. Här har man även lyxen att få den inte alls ovanliga synen av älgar, rådjur och kvittrande fåglar. Under kyliga vinterdagar  samlas alla i bastun efter man rullat sig i snön!

Man välkomnas till fastigheten av uppfarten där det finns gott om plats för biluppställning för flertalet bilar, sedan tar du dig upp mot huset genom den magiska trädgården. Huset är disponerat på ett plan med sovloft och har en social planlösning med ett badrum, kök och ett inbjudande allrum.
På tomten finns dessutom en bastu och ett extra hus som behöver rivas ned till 25 kvadratmeter, det behövs göras innan byggloven är helt igenom men här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Unik möjlighet att förvärva denna underbara bostad där man kan njuta av naturens lugn och stressfria, inspirerande miljö året om! Varmt välkomna till en upplevelse på plats!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Betong. Stomme: Sten. Fasad: Puts. Tak: Papp. Ventilation: Självdrag med forcerad frånluft. Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Luftvärmepump.

TV- och internetanslutning

Idag används mobilt bredband.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr Utgångspris .

Driftskostnad

Totalt 2 568 kr/mån (30 810 kr/år) varav El 1 350 kr/mån, Vatten/Avlopp 396 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Samfällighet 0 kr/mån, Renhållning 294 kr/mån, Försäkring 485 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade. Det finns en samfällighet men kommunen ansvarar för vägen vilket ger en kostnad på 0kr.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 438 000 kr
Mark, totalt värde: 1 760 000 kr ().
Summavärde: 2 198 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1960
Värdeår: 1960

Pantbrev
7st totalt 1 200 000kr

Parkering

Finns plats för flertalet bilar på uppfarten.

Bra att veta
Avloppet är en sluten tank.
Bygglovet är inte helt klart, så det finns möjlighet att påverka storleken.
På tomten finns ett hus till, det behöver förminskas betydligt i storlek innan bygglovet uppfylls.

Fastighetsavgift
8 874 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 874 kr/år för småhus deklarationen 2022 (inkomståret 2021). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Hall
Hall med goda avhängningsmöjligheter. Här möts du av fantastiskt ljusinsläpp och öppen planlösning mot hela våningsplanet. golvet är mörkare och flyter vackert i hela bostaden.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med öppen planlösning mot kök som ger utrymme för både soffgrupp och matsalsdel om så önskas. Här finner vi även utgången mot den underbara uteplatsen. Väggarna går i grå moderna färgval.

Kök
Bra arbetskök med både god förvaring och praktiska arbetsytor gör det omöjligt att inte testa sina kulinariska egenskaper. Allt detta omfamnat med bra vitvaror i harmoni moderna färgval och stilrent kakel som stänkskydd. Du finner utrustning så som kyl/frys och spis med ugn. Här trivs man i  goda vännerslag.

Sovloft
Mysig våning med snedtak, utrymme för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Rummet är lite mörkare som ger ett härligt lugn inför natten.

Badrum
Helkaklat fräscht badrum med mörka väggar och golvet går i grå toner. Utrustning såsom: WC, kommod och duschkabin. Här finns även tvättmaskin.

Uteplats/altan
Väl tilltagen uteplats med gott om plats för middagssällskapet och eftermiddags myset. Ostörd utsikt mot skog och grönska är det som finns att vänta. Här kommer många lata dagar att spenderas i gott sällskap. här finns det plats för  både soffgrupp  och matgrupp för utomhusbruk om så önskas.

Bastu
På tomten finner vi en härlig separat bastu att spendera tid i. På vintern kan man passa på att rulla sig i snön för att sedan sätta sig i den varma härliga bastun.

Områdesbeskrivning

Glömsta 

Naturskönt område i Huddinge med mycket grönska och bostäder, granne med skogen. Glömsta består i huvudsak av villor, radhus samt fritidshusbebyggelse kring sjön Gömmaren.
I området finner man stora skogsområden med vandringstigar, bär och svampställen och källsjön Gömmaren, en mycket omtyckt badsjö med strand och klippbad. Det är nära till Flottsbro friluftsområde med bad och Stockholms högsta slalombacke.

Skolor och barnomsorg

Det finns ett flertal förskolor och grundskola på promenadavstånd och hösten 2019 invigdes sporthallen Glömstahallen, även kopplad till den nya Glömstaskolan. Sedan tidigare finns Vistaskolan och nu även den nya friskolan Skapaskolan. För mer info se Huddinge kommuns hemsida www.huddinge.se/Forskola-och-skola/

Affärer och restauranger

I området, vid Källbrinks IP finns ett trevligt café, Café Nytorp. Närmaste butikscentrum är Kungens Kurva, Skärholmen och Huddinge Centrum, Där finns bl.a. bio, affärer restauranger, teater och andra kultur- och nöjesinrättningar. Tag bilen till Heron City och se en bra film eller gå och bowla. Även Huddinge Centrum har ett rikt utbud av kultur och nöjen och det finns även en fin cykelväg dit genom Glömsta.

Kommunikation
Utmed Glömstavägen passerar buss 740, 172 och 706. Buss 714 går mellan Huddinge Centrum, via Vistaberg och vidare till Flottsbro. T-bana finns i Masmo och pendeltåg i Flemingsberg och Huddinge centrum.