BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solbacksvägen 37

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 2.895.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Solbacksvägen 37!

Här finner vi en vacker mindre villa med alla rätt.
Boendet erbjuder en genomtänkt planlösning där man även skapat rum på vinden med sovrum, klädkammare och kontor. Här finns ett fräscht badrum med både badkar och dusch, härliga sociala ytor och uteplatser för alla typer av sociala sammankomster under dagens alla soltimmar. Vackert kök med bra förvaring och arbetsytor uppmuntrar till att skapa goda middagar till hela familjen. Det ljusa vardagsrummet bjuder in för hela familjen att samlas och umgås med extra mysfaktor tack vare braskaminen. Boendet erbjuder även ett extra sovrum på tomten i egen stuga med källarutrymme under för den perfekta verkstaden.

I eftertraktade Tungelsta finner du ett lugnt barnvänligt område med direkt närhet till allt från långa vandringsleder till restaurang och affär. En plats för vart än i livet du befinner dig.

Med andra ord en fastighet som måste upplevas på plats.

Välkommen med ditt intresse!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Småhus. 2 rum och kök varav 1 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund, Plintgrund (mindre del mot gavelsida). Stomme: Lecablock/murblock. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Tak: Betongpannor. Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp. Fönster: 2-glas. Eldstad: braskamin.

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump och braskamin.

TV- och internetanslutning

Fiber via Telia, öppen fiber.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 642 kr/mån (43 700 kr/år) varav el 2 083 kr/mån, vatten/avlopp 625 kr/mån, sotning 50 kr/mån, samfällighet 183 kr/mån, renhållning 175 kr/mån, försäkring 500 kr/mån, övrigt 25 kr/mån. Övrigt är tomtföreningsavgift. Uppgifterna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 639 000 kr
Mark, totalt värde: 1 152 000 kr ().
Summavärde: 1 791 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1987
Värdeår: 1987

Pantbrev
7st totalt 1 840 000kr

Fastighetsavgift
8 874 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 874 kr/år för småhus deklarationen 2022 (inkomståret 2021). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Hall
Mysig mindre hall med direktanslutning till köket. Möjlighet att hänga av sig ytterkläderna, mörkare golv som med fördel flyter på hela våningsplanet. Väggarna finner vi ljusa.

Vardagsrum
Husets mittpunkt, här finner ni plats för både soffgrupp och matgrupp. Braskaminen ger en fantastisk mysfaktor. Här har vi ljusa väggar och ett fantastiskt ljusinsläpp tack vara fönsterpartier i två riktningar och att även dörren till uteplatsen finns här.

Kök
Underbart kök där man finner allt som kan tänkas behöva för att testa på sina kulinariska kunskaper. God förvaring i symbios med arbetsytor gör det svårt att inte trivas att laga mat här.  Utrustning såsom: Ugn med spis, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/ frys.

Badrum
Badrum med moderna färgval och praktiskt vädringsfönster för naturligt ljusinsläpp. Utrustning såsom: WC och handfat dusch och badkar. Goda avlastningsytor för tvätt då det finns tvättmaskin och torktumlare. 

Vind
Tilltaget sovrum där ni har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. På ena sidan finner vi ett utrymme för kontor där du får plats med skrivbord. Här finner vi gott om förvaring då hela ena sidan är inredd till klädkammare.

Sist men inte minst vill jag nämna det luftiga rummet i eget hus på tomten. Här finner ni utrymme för både dubbelsäng soffgrupp om så önskas. Perfekt utrymme för gäster eller varför inte tonåringen.

Områdesbeskrivning

Tungelsta

Det är en speciell känsla att bo i Tungelsta, fundera på om du ska spendera dagen vid havet, i skogen eller i shoppingcentrumet. Tungelsta är den lilla orten med det stora utbudet och har närhet till det mesta. Här kan du leva den lantliga drömmen samtidigt som pendeln bara tar 30 min till Stockholm C. Förutom det lantliga lugnet finns ett brett utbud av aktiviteter så som ridning, golf, naturreservat och parker. Här finns något för alla!

Här finner vi allt från skola, förskola, matbutiken COOP och resturanger. För ett större utbud av shopping så tar det dig endast 15 min med bil till Handen där du hittar Haninge centrum och port 73.