BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Korphoppsgatan 20, 5tr, terrass!

  • 1.5 rum och kök
  • 39 kvm
  • 4.200.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Sjöstans mest spektakulära etta med terrass som sträcker sig längst med hela lägenheten i eftertraktat västerläge!

Här erbjuds du ett unikt tillfälle att förvärva en fantastisk lägenhet med en stor terrass med sol från tidig eftermiddag till solnedgång. På terrassen får du plats med loungemöbler, matbord, stor grill för matlagning utomhus och varför inte ett växthus som skapar ett uterum som kan användas långt in på höstsäsongen. Lägenheten präglas av ett otroligt ljusinsläpp tack vare sju fönster i fil. Ägaren har satt upp en industriglasvägg för att avgränsa sovrummet från vardagsrum och kök i en modern fattning. I sovrummet ryms en mindre dubbelsäng. Allrummet är lättmöblerat med lättmöblerade ytor som skapar den självklara placeringen för soff- som så väl matdel. Köket är fullt utrustat och har gott om arbetsytor och förvaring. Badrummet har både tvättmaskin, badkar och ett fönster.

Bostadens läge är oslagbart med en lugn tillvaro centralt i Sjöstaden, med närhet till Söders puls. Området Hammarby Sjöstad karaktäriseras av vatten, grönska och modern arkitektur. Den fantastiska utsikten och närheten till Hammarbybacken och Nackareservatet ger dig ett unikt boende året runt, centralt och naturnära på en och samma gång! Kommunikationerna är oslagbara och utbudet av restauranger och butiker är mycket bra. I området finns vackra promenadstråk längs kajen bort mot Skanstull. För evenemangs och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele 2 inom behagligt avstånd. Vid den nyproducerade Henriksdalshamnen finns också restauranger, även Sickla köpkvarter och Nackareservatet ligger i närheten. Färjorna Lotten och Lisen tar dig över till Södermalm.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Föreningen Brf Grynnan Sickla Kaj.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.200.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 985 kr (värme, vatten, bredband och grundutbud kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 240 kr/mån (2 880 kr/år) varav El 120 kr/mån, Försäkring 120 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Grynnan Sickla kaj förvärvade fastigheten Grynnan 2 med adresserna Hammarby allé 139-159, Korphoppsgatan 20-22 och Styrbordsgatan 3-7 år 2003. Fo?reningen består idag av 121 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 6 kommersiella lokaler med hyresrätt. Den totala boaren är 8 441 kvm och lokalytan är 596 kvm. Fo?reningen disponerar även över 29 garageplatser.

Byggnadsår
2003

Uppvärmning
Fjärrvärme

Marken
Föreningen äger även marken.

Utförda renoveringar
2019 - fasadrenovering
2013 - spolning av stammar

Planerade renoveringar/åtgärder
Det finns inga större renoveringar planerade, endast normalt periodiskt underhåll.

Föreningens ekonomi
Föreningen ekonomi är mycket solid och det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 1/6-20). Föreningens kommersiella lokaler och garaget är attraktiva och ger intäkter på ca 2,5 miljoner kronor per år.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en trevlig innergård, tvättstuga, cykelrum, garage, rullstols- och barnvagnsrum, återvinningsrum och grovsoprum.

Kabel-TV & Bredband
Föreningen är ansluten till ComHem där ComHems grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ViaEuropa/A3 ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Parkeringsgaraget i föreningen tillhör samfällighetsföreningen Kv. Grynnan 1 Stockholm (det vill säga Brf Grynnan, Brf Hammarby Park och Brf Hammarby Kaj). Samfälligheten omfattar 120 parkeringsplatser i två garage vilka är fysiskt belägna under Brf Grynnan och Brf Hammarby park. Föreningen disponerar 29 utav dessa platser och en plats kostar 1 500 kr/mån att hyra (15 personer i kö, kontrollerat 2020-10-21)

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Överlåtelseavgift
1190 kr betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Föreningens hemsida
www.brfgrynnan.se

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad
I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även post, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten. 

Närområdet
I närområdet finns även Sickla sjö som erbjuder barnvänlig badstrand och flertalet badbryggor. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Alvik-Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

Tunnelbanan till Sjöstaden
Tunnelbanans blå linje ska förlängas från Kungsträdgården till Nacka och Söderort via Södermalm och Hammarby sjöstad. Arbetet startade under våren 2020. Byggtiden är 10 år och trafikstarten planeras till 2030.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan.