BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Hägersten

Kristallvägen 125, vån 2 av 3

  • 4.5 rum och kök (5 rum och kök enligt föreningens register)
  • 84 kvm
  • Såld
  • 4812
  • 608
  • 3077
Värdera din bostad

Beskrivning

En femtiotalsdröm med tre-fyra sovrum väntar näst högst upp i huset, på Kristallvägen 125! Den öppna spisen, originalköket och den soliga balkongen ger hemmet mycket karaktär. Fönsterpartier i två väderstreck tillsammans med det höga läget i huset resulterar i ett riktigt trivsamt hem.

Tilltalande planlösning med trevliga sällskapsytor och tre sovrum i bra storlek. Det charmiga 50-talsköket har en matplats som går att duka upp för många gäster. För den som är i behov av ytterligare ett sovrum så kan matplatsen göras om till sovrum. Hallen har bra garderobsförvaring och lite längre in i hallen finns en rymlig klädkammare. Badrummet och WC:n är renoverade vid stambytet 2011.

Föreningen är omtyckt och fastigheten är belägen på en lummig återvändsgata som kantas av grönska. Gården har en stor platsbyggd grill som föreningens medlemmar kan nyttja. Runt hörnet finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Telefonplan och Älvsjö på några få minuter. Här bor du med ca 10-15 min gångavstånd till Telefonplan och Älvsjö samt 15 min cykeltur till Hornstull. På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar. Även Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg.

Som boende här har man nära till det mesta. Café och restauranger finns i närområdet. Fina Solbergaskogen har promenadstråk där du kan träffa både harar, rådjur, ekorrar och hackspettar. Där finns också ett nytt utegym. Populära parkleken Kristallen har allt för de små, inklusive pulkabacke om vintern. Även den nya lekparken Apelsinen och en skateboardpark finns på nära gångavstånd. Nyanlagda Solberga bollplan är en härlig mötesplats med full plan och läktare. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan och utbyggda Kämpetorpsskolan finns intill nya Älvsjöstaden. Västberga handel når man på några minuters promenad och där hittar man det mesta i serviceväg, bl a Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation. Det finns också välbyggda cykelbanor som snabbt leder vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Vardagsrum 
Det inbjudande sällskapsrummet som är väl tilltaget i storlek har en öppen spis som ger rummet karaktär och som man gärna eldar i året runt. Ljuset strömmar in genom fönsterpartierna som också bjuder på fin utsikt över träden utanför som under sommarhalvåret är i full grönska. Här kan du möblera med en soffa, TV-möbel och läsfåtölj. 

Balkong 
Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Soltimmarna från dag till kväll gör att man gärna tillbringar många timmar här ute. Plats finns för ett bord, stolar och en massa blommor.

Kök
Otroligt charmigt originalkök som nås från både vardagsrum och hall. I anslutning till köket finns en matplats som går att duka upp för flera gäster. För den som är i behov av ytterligare ett sovrum går matplatsen att göra om till ett rum.

Sovrum
Underbart sovrum med ett rofyllt läge helt fritt från insyn, från fönstret har du utsikt över trädtoppar. Här finns plats för en större säng, nattduksbord och ytterligare möbler. 

Sovrum 
Även det här sovrummet har ett härligt och ostört läge med utsikt över naturen utanför. Möbleringsmässigt ryms här säng, nattduksbord, bokhyllor och förslagsvis ett skrivbord. 

Sovrum 
Ljust och rofyllt sovrum med en praktisk miniklädkammare/ingångsgarderob. Härifrån bjuds du på samma gröna utsikt som i övriga sovrum.

Gästtoalett 
Mindre men funktionell och smakfull toalett som är stambytt 2011. 

Badrum 
Stambytt och fräscht badrum med öppningsbart fönster. Här finns badkar och tvättmaskin.

Hall
Till vänster finns plats för en hatthylla och lite längre in finns en garderobsvägg med originalskåp. Det här hemmet har goda förvaringsmöjligheter, inte minst i den stora klädkammaren. För de ting som inte ryms i bostaden så kommer det rejäla källarförrådet till användning.