BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vansö Kyrkbyn 1

  • 6 rum och kök
  • 177 kvm
  • 5.350.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

En riktig Mälaridyll, där hönorna springer fritt runt på gården och pickar samtidigt som fåglarna kvittrar i bakgrunden. Ett charmigt hus med anor från 1700-talet, där detaljerna renoverats på ett noggrant och varsamt vis som ger den där starka hemma-känslan i hjärtat! En underbar tyst innergård med stort kastanje träd som pryder innergården. Med drygt 4 km till ICA Fogdö samt ca 7 km till Strängnäs stad, ligger detta hus lantligt men med närhet till kommunikationer där ni tar er till Stockholm med tåg på endast 45 minuter. Ett rymligt hus med fyra sovrum och två allrum som är gediget renoverade, nytt kök och grovkök med nya vitvaror samt med genomgående exklusiva materialval. SE-nummer finns registrerat på gården för djurhållning. Alla byggnader har fått ny el inklusive starkström. Bergvärme kulvert och vatten är nedgrävt till uthus för den som vill rusta. På varma sommardagar så finns flera fina badstränder inom cykelavstånd! 

Entréplan

Hall
Entré gör ni via den fina farstukvisten som leder er in i hallen. Väl innanför dörren, direkt till vänster finns det avhängningsmöjligeheter samt en gullig sittbänk att sätta sig på då man knyter skorna. Golvet är av trä, väggar och tak har vit träpanel som passar väl in i husets charm och stil.

Vardagsrum
Det stora vardagsrummet har trägolv, vitmålade väggar, samt en fondvägg av timmerstockar i betsad ljus ton. Två fönster partier med spröjs med härligt ljusinsläpp och utsikt fälten. Här får ni plats med soffgrupp och mediautrustning. Braskamin av täljsten är strategiskt placerad. Från vardagsrummet nås sovrummet och även köket. 

Kök
Köket är påkostat och har genomgått en omfattande renovering. Platsbyggt och bra planerat för matlagning till hela släkten. Köksluckor och skåp går i ljusgrå ton med mässingsbeslag, även fläkten är i mässing vilket ger en känsla av lyx. Plats för ca 10 personer runt det avlånga matbordet. Runt hörnet mot vardagsrummet, finns idag en arbetsplats med plats för en dator och hyllorna runt om har mycket plats för förvaring av tex pärmar. Maskinell utrustning består av: Integrerad kyl och frys, ugn, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och mikrovågsugn.

Sovrum på entréplan
Sovrummet direkt höger från vardagsrummet. Sovrummet har trägolv och fin tapet på väggarna. Plats för dubbelsäng samt sängbord och även ett skrivbord och stol om så önskas. Garderober finns för avhängning. Fönster med utsikt mot åkerfälten.

Badrum och groventré
Direkt höger längre fram i entrén, så kommer man till det nyrenoverade och påkostade badrummet. Man kan även gå in till badrummet via groventrén. Duschrummet är noga planerad med dusch, wc, golvvärme, arbetsbänk med ho, många lådor för förvaring och även fönster ut mot den mysiga innergården. Mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggarna. 

Övre plan

Allrum
Väl uppe på övre plan, får man genast den härliga känslan av 1700-tals känsla, då säljarna bevarat gammal med nytt. Trägolv av plank, äldre dörrarna är bevarade med de gamla dörrknopparna och låsen, vita takpanelen i taket, tapeten på väggarna i 1700-tals mönster, fönster med spröjs inramat av det läckra allmoge fodret och som pricken över i:et ger ljusinsläpp från tre väderstreck. Här finns plats för soffgrupp och mediautrustning samt en naturlig sällskapsplats för både vuxna som barn. Allrummet leder in till de tre sovrummen och det stora dusch- och badrummet med både tvätt- och  bastudel.

Master bedroom
Master bedroom nås från allrummet och ingång via de gamla bevarade trädörrarna. Väl i sovrummet kastas man genast tillbaka i tiden, då de bevarade trä balkarna och original väggarna av trä lyser upp med sin charm. Fönster i gammal stil ger rikligt med ljusinsläpp och de ljusa kulörerna på väggarna och de nyslipade ljusa trägolvet reflekterar ljuset alldeles perfekt. Här får ni enkelt plats med en dubbelsäng, garderober, sängmöbler och soffa för lata dagar. Två kattvindar finns i varsin ände av rummet med gott om utrymme för att tex städa undan julen och vinterkläderna för säsongen. Vidare ut i hallen och till vänster når ni de andra två sovrummen, där barnen idag huserar men som med ett enkelt ingrepp kan göras om till ett större sovrum eller kontor då barnen flyttar ut. 

Sovrum 2 och 3
Sovrum två och tre påminner om varandra, men är såklart spegelvända och med varsitt fönster för ljusinsläpp. Även dessa har renoverats varsamt och fått behålla den äldre stilen. Slipade trägolv i ljus kulör samt ljusa väggar och tapet. Det får enkelt plats för 90 cm sängar, garderob och lekhörna i vardera rum. Från sovrummen nås det stora badrummet.

Badrum 2
Det helkaklade badrummet ger en känsla av ett mindre SPA, med dess välplanerade och strategiska placeringar av såväl badkaret, den vägghängda toaletten, kommoden, spegeln som är upphängd i original väggen av timmer, duschhörnan och bastun. Fönster ut mot naturen, det mörka klinkergolvet, snedtaket av trä i betsad ljus ton, alla de vita kakelplattorna på väggarna samt  alla dessa fantastiska trädetaljer är som balsam för själen. Även tvättmaskinen och torktumlaren har sin egen plats.

Pannrum
Pannrummet är under konstruktion (ett försäkringsärende har påbörjats).

Övriga byggnader

Drängbostad
Drängbostaden på gården är precis som det låter, namngivet efter att dåtidens dräng bodde och jobbade på gården. Idag används drängbostaden som ett rymligt förråd och verkstad. Men den som är händig, kan med lite finess och fingertoppskänsla ta tillbaka stilen från 1700-talet igen. 

Ladan
Den avlånga ladan i två plan som ringar in gården har två rymliga förråd, ett hönshus och en vind för förvaring. Även här kan den händige och fantasifulle göra om detta till tre sovrum för uthyrning eller loge som festlokal eller varför inte en Bed & Breakfast. På med tofflorna och morgonrocken, avnjut frukosten under kastanjeträdet med de nyvärpta äggen från hönshuset innan ni tar cykeln till badstranden för ett dopp i sommarvärmen.