BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga

Prästgårdsgränd 13

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • 2.995.000 kr Budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

För dig som har väntat på den perfekta trean i Älvsjö kan vi nu stolt presentera den! Här har man verkligen gjort allt för att du ska trivas.

Lägenheten är belägen med en egen ingång vilket gör att man har perfekt läge ut mot föreningens mysiga innergård från köket. Vid ingången har man en trevlig uteplats. Bostaden karaktäriseras av ljusa och öppna ytor. Köket är perfekt för den som gillar att laga mat med sitt frånskilda läge från vardagsrummet och sovrummen. 

Efter en trevlig middag kan man avnjuta kvällen på den enorma uteplatsen som även är hemmets kanske bästa sociala punkt, helt separerat från resterande lägenheter.

Sovrummen är väl tilltagna med master bedroom som har goda förvaringsmöjligheter och ett andra rum som passar perfekt som barnrum. Det lättmöblerade vardagsrummet gör det möjligt att även ha sitt kontor här. I anslutning till vardagsrummet har man utgången till den mysiga uteplatsen.

För den som föredrar en lugn tillvaro i hemmet trots de blygsamma avståndet till serviceutbud såväl som kommunikationer blir det inte bättre än så här. Här bor ni i ett barnvänligt område nära lekplatser/parklek med knappt hundra meter till Älvsjö centrum med pendeltåg, bussar och fullt serviceutbud som mataffärer, gymanläggningar, bibliotek, bank, restauranger, konditori samt flertalet lokala affärer. Från pendeltågstationen tar ni er in till Stockholms Central på endast 10 minuter. Om man tröttnar på den centrala läget kan man för en stund njuta av lugnet i närliggande Älvsjö skogen, en mycket uppskattad oas för Älvsjöborna med både elljusspår, utegym, grillplatser och fotbollsplan som ni når genom en kort promenad från bostaden. 

Varmt välkomna till Prästgårdsgränd 13!

 

Generellt om bostaden

* Två väl tilltagna uteplatser

* Genomgående planlösning

* Renoverat kök och badrum

* En av de lugnaste gårdarna i området

* Stabil och välskött förening 

* Förskola och skolor i närheten

* Ett stenkast till träningsanläggningar

* Attraktivt och expansivt område

* Närhet till restauranger & service

* Gångavstånd till Pendeltåget och bussterminalen. Tåget tar 9 minuter till Centralstationen

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan BV, hiss finns. Lägenhetsnummer 351. Föreningen Brf Prästgårdsgränd .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr Budstart. Månadsavgift 3 886 kr (Värme, Vatten, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Nybyggnadsår
1985


Föreningen
Brf Prästgårdsgränd, förvärvade 2011 fastigheten. Föreningen har totalt 85 bostäder varav 63 upplåtes med bostadsrätt och 22 upplåtes med hyresrätt. Föreningen har även 2 lokaler som upplåtes med hyresrätt.

Tvättstuga
Föreningen har en stor separat tvättstuga på innergården bestående av 4 vanliga tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel.

Bredband/TV
Föreningen har tecknat gruppavtal med Com Hem vilket innebär att Bredband 100 och TV bas ingår i månadsavgiften.

Avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser men det finns 4 st garage (boendeparkering) som ligger i närheten av Brf Prästgårdsgränd vars ägare man kan kontakta för att hyra parkeringsplats.

Utförda renoveringar
2011- Brandbesiktning,låst upp brandluckor

2011- Bytt lås i samtliga utrymmen

2011- Lagt om elavtal,vilket sänkte kostnader med ca 15000 per månad

2012 - Stamspolning

2012 - Högtryckstvätt av balkonger

2012 - Styrelserum

2012 - Målning och renovering av trapphus och förrum till tvättstuga

2013 - Totalrenovering av samtliga tak i föreningen

2017- 2018 Alla hyresrätters badrum kommer renoveras.

Gemensamma utrymmen
Det finns barnvagnsförråd och cykelförråd.

 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle, f.n 465 kr.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen, f.n 1 163 kr.

Rumsbeskrivning

Hall
Mörkt golv och ljusa väggar. Gott om utrymme för avhängning. 

Kök
Ljusa skåpsluckor med vitt kakel och bänkskiva. Köket är utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, micro och fullstor kyl samt frys. Köksbord med plats för ca 4-6 pers

Vardagsrum
Mörkt golv och ljusa väggar. Lättmöblerat vardagsrum med anslutning till mysiga uteplatsen

Sovrum - Master bedroom
Mörkt golv och ljusa väggar. Plats för dubbelsäng och förvaring i garderober

Sovrum
Mörkt golv och ljusa väggar. Plats för dubbelsäng och förvaring i garderober

Badrum
Ljust kakel och mörkt klinkergolv. Mellan dusch och toalett har man en praktisk dörr. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, badkar med dusch, golvvärme, handfat förvaring under.

Förråd
Till bostaden hör ett förråd

 

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Strax öster om Älvsjö station ligger bland annat Stockholmsmässan som idag är Nordens största mässanläggning om totalt 65 000 kvm och ca 1,5 miljoner besökare.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.