BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Åkers Styckebruk- Mariefred

Backebovägen 6

  • 8 rum och kök
  • 234 kvm
  • Såld
  • 3257
  • 78
  • 13010
Värdera din bostad

Beskrivning

Villa Backebo

Välkommen att kliva in i ett drömhus med alla kvaliteter man kan önska! Ett stort och ståtligt hus som har alla rätt. På insynsskyddad och diskret hörntomt gömd bakom grönskande skogsdungar, gömmer sig detta hänförande hus som är 100 år gammalt och dessutom har ett gästhus i original.
Via pargrindarna möts man av den stora tomten, med pampig entré och egen rondell som pryds av ett kastanjeträd! Gästhus, garage, biorum/gym och upp till 5 sovrum i det stora huset med två separata entréer. Måste upplevas på plats! helt ny bergvärmepump. 

Tomten
Här bor man i vacker och uppväxt skogstomt med plats för både linbana, egen rondell, gungor, studsmatta och fotbollsplan. Det finns både fruktträd, bärbuskar och blommor för olika säsonger. Pricken över i:et är det vackra kastanjeträdet som ståtligt välkomnar en direkt när man kommer in via pargrindarna. Det finns dessutom platt yta för odling, lekstuga och bergsknallar invid skogsdelen. En lättskött tomt som är en dröm för den som gillar att följa årstiderna. 

Nedervåning

Hallen
Det finns två entréer till detta hus, en vardagsentré samt en gästentré. Här i vardagsentrén har man en praktisk hall som badar i ljus. Fönster ut mot kortsidan och gott om plast för hallmöbel såsom sittbänk och byrå för den som önskar. De finns dessutom en hel garderobsvägg. Praktiskt med klinkergolv med golvvärme för vagnar, hundar eller träningsutrustning. I anslutning till hallen ligger tvättstugan vilket underlättar vardagslivet.

Tvättstugan
Vacker tvättstuga som har ett trevligt hörnläge med fönster i två väderstreck. Ett fönster vetter ut mot gräsmattan och lekstugan vilket ger bra uppsyn över barn exempelvis. Torkskåp, tvättmaskin, torktumlare, mycket förvaring och ho! Stora ytor och förvaring ryms här. 

Köket
Detta stora kök för tankarna till en fransk eller italiensk gård där köket på ett naturligt sätt är husets mitt och hjärta. Köket är verkligen husets kärna och nav och från detta rum når man både gästentrén samt punchverandan/matsalen. Köket är påkostat och gediget, för den som älskar köksöar har man plats till det. Via köket når man källaren som även den ger extra förvaring och har en härlig vinkällare. Köket har ovanligt gott om förvaring i över- och underskåp längs med alla kökets sidor, fullt utrustad maskinpark, mycket arbetsyta, samt plats för ett matbord även i köket. Stengolv med golvvärme samt träskåp ger en extra ombonad känsla. 

Källaren
Via köket når man pannrummet, förvaring i källaren samt vinkällaren. 

Punschverandan/matsal
Denna vackra tillbyggnad är nått alldeles extra. Plats för 20 middagsgäster utan problem. Stora vackra fönster med spröjs ut mot den sluttande tomten som ger en effektfull utsikt. Vacker och harmonisk tapet, furutiljor på golv. Via denna matsal finns altandörr ut mot uteplatsen och den argentinska grillen. 

Vardagsrum/sällskapsrum
Detta praktfulla vardagsrum med påkostade tapeter och vacker fiskbensparkett på golv, har ett trevligt hörnläge med fönster åt två håll. Här ryms med fördel stora soffgrupper, piano och eldstad. Hög golvsockel, spröjsade fönster och takrosett. 

Matsal/sällskapsrum/bibliotek
Intill arbetsrummet och i anslutning till gästentrén finns detta tilltalande sällskapsrum som idag används som en extra matsal. Rutig stilrent tapet och vacker fiskbensparkett. Även här har man hög golvsockel. Ett perfekt bibliotek eller varför inte ytterligare ett sovrum, om man behöver fler än 4-5 sovrum. 

Kontor
Mer drömsk arbetsplats får man leta efter. Känslan är att du sitter med utsikt över skog och trädgård i en egen liten "punchveranda" med spröjsade fönster. Här kan du få plats med två arbetsbord 

Gästentrén
Välkomnande och praktfull entré med pardörrar in mot den välkomnande och vackra hallen. Ståtlig och fungerande kakelugn och platsbyggd soffa intill fönstret med handblåst glas. Fönstret vetter mot det lummiga kastanjeträdet. Intill entrén har man ett klassiskt mindre kapprum med chans till avhängning av skor och ytterkläder för gästerna, även här har man ett fönster i original. 

Gästwc
Intill kapprummet finner man husets gäst-wc med en bedårande småblommig tapet. Här finns både handfat, toalett och ett litet fönster. Perfekt storlek på en gästwc. Om man är i behov av en till dusch, kan man slå samman kapprummet med gästtoaletten och göra ett ännu större badrum på nedervåningen. 

Bred och vacker originaltrappa i trä leder upp till övervåningen. 

Övervåning

Allrum/vardagsrum 
Detta rum med stort fönster ut mot terrassen badar i sol. Ljusinsläppet är fantastiskt. Här är en perfekt plats för ungdomarna att ha ett eget umgängesrum utöver alla sovrum. 

Sovrum med balkongdörr ut till terrassen
I dagsläget används detta rum som ett TV-rum. Ett härligt rum med otroligt ljusinsläpp och utgång till terrassen. Parkett och stilren tapet. 

Terrass
Njut av kvällssolen med utsikt över åkrar och gamla Åkers kyrka från denna rymliga terrass. Här kan du ha både solstolar, loungegrupp och matplats. Njut av solnedgången som går ner bakom åkrarna. 

Sovrum 1 & Sovrum 2
Dessa perfekt planerade barnrum ligger intill varandra. Utanför dessa sovrum har man plats för skrivbord samt garderober. Denna gemensamma yta kan man integrera med det ena sovrummet på ett mycket enkelt sätt om man vill göra rummen lika stora. Gott om plats för både förvaring, sängar och skrivbord. Smakfulla tapeter. 

Master Bedroom & Dressingroom
Detta vackra sovrum används idag som Master bedroom och ligger i direkt anslutning till ett rymligt dressingroom. Det vackra fönstret med handblåst glas vetter ut mot kastanjeträdet och är helt insynsskyddat. Blå tapet och tiljor på golv. Vackra snickerier såsom elementskydd och platsbyggd förvaring runt dubbelsängen. 

Badrum
Ett alldeles ljuvligt badrum som är både påkostat och väl genomtänkt. Det inbyggda badkaret ligger alldeles intill fönstret med det insynsskyddade läget tack vare den gröna kastanjen. Dubbelho med kommod. Kakel på både väggar och klinker på golv i sandfärgad ton som bryts av med den glimmande mosaiken både i dusch och vid badkaret. Väl tilltaget badrum med gott om plats för både dusch och badkar. Kort och gott ett badrum att trivas i. 

Garage & Gym
Ovanför det stora dubbelgaraget finns ett isolerat rum som i dag används som gym. Innanför gymmet finns en garderob samt vindsförvaring.

Gästhus & Snickarbod
Det mysiga gästhuset kan fungera både som uthyrningsdel, bostad för stora barn, gästrum eller kontor. Gästhuset har en egen altan och ingång. Gästhuset består av ett allrum med våningssäng och soffhörna, ett vackert badrum samt separat dusch och vedeldad bastu. Egen hall med plats för avhängning. I anslutning till gästhuset finns en praktisk snickarbod för den händiga, liksom en vedbod.