BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skuru

Smedvägen 5

  • 8 rum och kök
  • 331 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Spektakulär villa från 1909 belägen intill Bastsjön i ett av Nackas mysigaste områden. På hela 331 kvm sträcker detta hem ut sig med spatiösa rum, dubbel takhöjd på flertalet ställen och påkostad, genomtänkt interiör. Ett representativt hem med alla bekvämligheter man kan önska.

Totalt finns 5–6 sovrum, gym och hela fyra badrum. Stor trädgårdstomt med skyddad och lummig baksida med sol hela dagen. Ca 100 meter till badbrygga och samma avstånd till buss som tar dig till Slussen på en kvart. Det här är ett hem utöver det vanliga där du inte behöver kompromissa med något! Sällskapsutrymmena badar i ljus tack vare takfönster och flertalet fönster från golv till tak. Stort kök och matsalsdel i öppen planlösning. Köket, vars centrum utgörs av en stor köksö, lämnar inget att önska för en matlagningsintresserad familj. Från ena änden av rummet till andra sidan mäter man hela 16 meter. En läcker industriglasvägg delar av tv-rummet och ger karaktär. En murad massiv eldstad tillsammans med det mörkbetsade golvet och synliga takbjälkar i hela huset förmedlar en gedigen känsla till den i övriga lätta interiören.

Som ett smycke upp till övre plan går en vackert vriden trappa i vitmålad metall med dold belysning. En påkostad gym/relaxavdelning är belägen i anslutning till ett stort rum som med fördel används som gym, eller biorum/sovrum om så hellre önskas. En glasvägg skiljer av mot den stora bastun och duschen.

På övre plan återfinns fyra karaktärsfyllda sovrum och tre badrum. Ett av sovrummen är snarare en suite; en lyxig föräldradel på närmare 80 kvm med eget stort badrum, dressingroom, kontorsdel och klädkammare. Via glasdörrar når man en stor balkong med perfekt kvällssol och sjöglimt.

Detta är ett unikt hus där både in- och utsida har en härlig känsla av det gamla och gedigna, samtidigt som det finns en modern lätthet över interiören. Tomten med sina nära 2000 kvm är ovanligt stor för området och här finns äppel-, plommon- och päronträd. Trädgården är vackert uppvuxen, plan och välplanerad med flertalet uteplatser, spabad, pergola och lekavdelning. Allt är väl inhägnat av en upplyst vacker mur av stenfyllda gabioner. På baksidan ramas trädgården in av stora gröna träd som skapar en ombonad och mysig känsla.

Uppfarten rymmer flertalet bilar och det är möjligt att parkera under tak invid entrén. Släntrar man gatan ner knappt 100 meter kommer man till en fin badbrygga med perfekt kvällssol för bad i Bastusjön. På andra sidan sjön finns en liten sandstrand som är en populär mötesplats bland barnfamiljerna i området. Den når man via en fin bryggpromenad på några minuter. Att bo i Skuru innebär att man inte behöver välja ”antingen/eller”; har är du bokstavligen en kvarts bussresa från Slussen men samtidigt mitt i villaidyllen och intill naturreservatet Nyckelviken. Området har ett rikt utbud av riktigt bra skolor och på några minuters promenad finns förskola, F-9 skola, mataffärer, restauranger, gym och Gateau bageri.

Välkomna på visning!