BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Åkers Styckebruk

Lida Sibirien 4

  • 8 rum och kök
  • 210 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Mariefred och Åkers Stykebruks vackraste hus är till salu. Nu är detta välbevarade och smakfulla hus från början av förra seklet (1915), möjligt att bli ditt hem! Välkomna till ett vackert drömhus i idyllisk landsbygd i utkanten av Mariefred och Åkers Styckebruk med dess unika historia.
Endast 45 minuter från Stockholm med bil och tåg når man detta ljuvliga hus i ren Astrid Lindgren anda. En blandning mellan pampig sekelskifteskänsla blandas med "Barnen i Bullerbyns" omgivningar. Bland ängar, alléer, säterier och herrgårdar finns detta hus beläget. Utsikten är helt unik i sitt slag och det är svårt att tro att man på bara några minuter kan nå motorvägen mot Eskilstuna eller Stockholm. Precis invid ståtliga Lida Herrgård med sidobyggnader bor man helt avskilt på återvändsgata med rapsfälten framför sig. Hjärtligt välkomna att höra av er. Anmälan krävs!

Genomgående är huset välbevarat med många fina detaljer kvar. Perfekt planerat med alla sovrum på övervåningen förutom gästrum/bibliotek på nedervåningen. All social yta har man på nedervåningen. Fungerande kakelugn, kamin, vedspis, speglade dörrar och nischer samt socklar i original. Ett fantastiskt ljusinsläpp genom dom handblåsta fönstren samt den otroliga utsikten mot rapsfälten och Lida Herrgård. Vardagsrum och den otroliga matsalen ligger i fil och man kan stänga om sig via dom speglade pardörrarna i original. Här har man en bostad med charm perfekt placerad med dom sörmländska skogarna och ängarna invid husknuten. Endast 5 minuter från Mariefred och 10 minuter från Strängnäs. Fiber indraget! 

Hall/Tvättstuga
Antingen använder man hallen via ateljén/uterummet in i den pampiga huvudentrén, eller använder man hallen som är via gamla köksingången som har en tambur innanför köket och tvättstugan. Här finns gott om avhängningsmöjligheter på båda ställen. I anslutning till denna hall finns den nyrenoverade tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare samt golvvärme. 

Kök
Detta hemtrevliga kök är inte bara trivsamt och smakfullt utan är också stort nog för en matplats om så önskas. Vackra över- och underskåp samt vitrinskåp i ljusa toner, samt vitmålad pärlspont. Den vackra vedspisen fungerar och är inte endast ett vackert smycke för köket. Stort fönsterparti. Rostfria vitvaror såsom kyl, frys, ugn, micro, spis samt spisfläkt. 

Matsal
Ett hänförande rum som får en att tappa andan i kombination med magiskt ljusinsläpp med utsikt. Det kan inte bli vackrare än så här! Fungerande kamin. Här finns gott om plats för större sällskap kring matsalsbordet och det sägs att denna gata kallades "lilla Paris" förr om åren då det ryktas att Franska ambassaden hyrde huset. 

Vardagsrum
I fil med matsalen kliver man in i bostadens hjärta med den pampiga kakelugnen i original. Här ryms större soffmöblemang samt övrig möbel om så önskas. 

Bibliotek/gästrum/kontor
I dagsläget används detta vackra rum som kontor samt gästrum. Vacker tapet från Midbec. 
Rummet vetter mot husets baksida. Gott om plats för större dubbelsäng. 

Badrum & bastu
Smakfullt och påkostad badrum med rymlig bastu. Detta härliga badrum renoverades år 2020. Badkar, bastu, klinker med golvvärme. Stort handfat med kommod samt separat duschdel. Badrummet harmoniserar med övriga huset. 

Uterum/ateljén
Charmigt rum som går att isolera. Magiskt att använda som ateljé eller varför inte som punchveranda för sommarkvällar. Trägolv samt spröjsade vackra fönster. 

Hall med trapp
Vacker hall med gott om plats för avhängning. Härifrån går den vackra trappan upp till övervåningen. 

Master Bedroom
Direkt till höger i anslutning till husets andra badrum finns det största sovrummet beläget. Ett härligt ljusinsläpp via det handblåsta glaset i fönstret som speglas fint på väggarna i den rostiga tonen. I detta rum kan man möblera med både skrivbord samt större säng. Walk-in-closet i direkt anslutning. Vitmålat trägolv. 

Badrum övervåning
Badrum med dusch, wc och handfat. Charmigt med sluttande bjälkar. 

Vardagsrum övervåning
Mellan barnrummen har man ett vardagsrum som blir som ett nav. Vacker blåvit tapet. I dagsläget finns både soffa och tvbänk, detta rum skulle också kunna vara ett extra sovrum för den som behöver. Vitmålat trägolv. 

Barnrum 1
Stort sovrum med klädkammare och kanske huset vackraste utsikt. Gott om plats för alla möbler man kan tänkas behöva i ett tonårsrum. 

Barnrum 2
Mysigt sovrum med utsikt över "norrgården" och äppelträden. Vacker tapet och ljusa trägolv. Perfekt som barnrum/tonårsrum. 

Barnrum 3/klädkammare
I dagsläget använd detta som en klädkammare men skulle också kunna nyttjas som ett barnrum/gästrum. 

Fiber finns indraget!