BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Midsommarkransen

Vårgatan 3B, 1 tr

  • 4 rum och kök
  • 104.6 kvm
  • Såld
  • 273
  • 3319
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna underbara sekelskiftesdröm om 4 rok som sällan är till salu. Lägenheten går att göra om till en 5:a, se alternativ planlösning. Bostaden är smakfullt renoverad och erbjuder fina originaldetaljer. För att bara nämna några finner vi både en vackert bevarad kakelugn, en gjutjärnskamin, generös takhöjd, spegeldörrar samt höga fönster med djupa nischer. Lägenheten med fönster i tre väderstreck och ett fantastiskt ljusinsläpp, är belägen i en vacker fastighet anno 1910. Här bor ni i en av Söderorts mest eftertraktade föreningar med mysiga grönskande innergårdar i den charmiga äldre delen av Midsommarkransen.

Vardagsrum- Fönster i två väderstreck
Hjärtat i lägenheten är vardagsrummet där ljuset strömmar in från fönster i två väderstreck, samtliga med tidstypiska djupa fönsternischer. Rummet är mycket stort och det finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, fåtölj, matbord och mer därtill om så önskas. Detta rum erbjuder en naturlig oas för hela familjen att umgås framför den vackra fungerande kaminen i gjutjärn som är bevarad från byggåret. I vardagsrummet finns även två inbyggda garderober som erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum - Bostadens tre fantastiska rum
Lägenheten har tre bra och rymliga sovrum med härligt ljusinsläpp. Master bedroom är stort med ett vackert fönsterparti och fint trägolv. Här finner man även en trevlig fungerande kakelugn som stått bevarad i lägenheten sen byggåret, en mycket trevlig detalj i ett vackert rum. Här finns det plats för dubbelsäng, sängbord samt mycket bra utrymme för förvaring om så önskas. De andra två sovrummen är rymliga och har gott om plats för säng samt förvaring. Det mindre av rummen disponeras idag som arbetsrum, samt har en platsbyggd garderobsvägg med tre rymliga garderober från golv till tak.
Det tredje sovrummet är rymligt, med inbyggda bokhyllor, och har gott om plats för säng, skrivbord, samt förvaring.

Kök
Mycket välplanerad och fint kök. De rundade skåpen i solid ek följer trapphusets form och är platsbyggda av snickarmästare Kerry Eng. I detta kök underlättas matbestyren av praktiska arbetsytor och stora förvaringsutrymmen tack vare välplacerade överskåp på ena sidan av köket. I det fina köket finns det gott om plats för matbord med utsikt mot föreningens trevliga innergård. Här intas gärna frukosten med morgonsolen som strömmar in snett uppifrån utan att blända. Det finns gott om plats för ett större sällskap om ca 4-6 personer. Köket är fullt utrustat där den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, två diskhoar, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt micro (i köksskåp). Diskmaskin, kyl och frys är från 2019.

Hall
Lägenheten erbjuder en rymlig och luftig hall med avhängning och bra förvaring. Inte minst tack vare den smarta valvformade avhängningsytan. Hallen erbjuder även charmiga garderober som man enkelt kan förvara saker i.

Badrum - Ett stort badrum och en extra separat toalett
Lägenhetens badrum helrenoverades 2020. Det är ett mycket påkostat och lyxigt badrum med spakänsla. Badrummet är helkaklat med Carraramarmor på väggarna och matchande vackert mörkt stengolv med golvvärme. Här finns många fina detaljer och badrummet erbjuder både en stor duschalkov med takdusch och ett bubbelbadkar. Perfekt som avkoppling efter en lång arbetsdag. Vi finner även en bred kommod med dubbla handfat som ger hela familjen möjligheten att samtidigt avhandla kvällsbestyren framför den stora måttbeställda spegeln med inbyggda spotlights. Badrummet har ett separat toalettutrymme med handfat och en stor inbyggd spegel. Samtliga badrumsmöbler är från Vedums serie Flow,  i svartbetsad ask vilket ger en harmonisk känsla.

Förutom det stora badrummet i toppskick har lägenheten även en fin toalett med handfat som ligger intill lägenhetens hall (även det renoverat 2020).

Området/föreningen
Lägenheten är belägen på lugn gata med vacker utsikt mot fina sekelskiftesbyggnader samt grönskande Julikullen. Stor och stabil förening med låg belåning och underbara, grönskande innergårdar med fina planteringar, utemöbler, grillplatser och lekplatser. Det är en aktiv förening som tar hand om sina fastigheter och årligen anordnar en gårdsfest där kända artister brukar uppträda. Föreningens medlemmar har tillgång till bl.a. gym, bastu och övernattningsrum – samtliga inom 30 meter från lägenheten. Mysigt belägen i den äldre delen av Midsommarkransen, nära till T-bana (Midsommarkransen), buss 147 samt ett stort utbud av restauranger, caféer och övrig service. Gångavstånd till Mälaren och Vinterviken med fina promenadstråk och badmöjligheter. Bättre än så här blir det inte! Varmt välkommen på visning!

Detta är bostaden ni inte får missa!