BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stensättra- Nykvarn

Hammartorpsvägen 3

  • 4 rum och kök
  • 42.5 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har du äntligen möjligheten att få flytta in i detta sagolika fritidshus! Med endast 45 minuter med bil från Stockholm city hittar du detta vinterbonade fritidshus som har både själ och hjärta. Högt beläget med utsikt över såväl ängar som skogar har man här en alldeles egen oas med unik karaktär som följer årets olika säsonger. Förutom huvudhuset finns en gammal inredd lada från slutet av 1800 talet, med tillhörande matplats, badrum och sovrum på övervåningen. Genom laduporten når man uteplatsen som suddar ut gränsen av vad som är ute eller inne.
På sommaren kan man barfota gå runt och påta i den lummiga trädgården, socialisera med vänner och familj på den stora gräsmattan och med gångavstånd till Mälaren där du får tillgång till föreningens privata strand och möjlighet till egen båtplats. Med båt tar du dig snabbt ut till Mälarens olika öar och vattenvägen kan ta dig till de lokala sevärdheterna som Taxinge Slott samt njuta av sommarstaden Mariefreds mysiga utbud av restauranger och butiker.
Hösten ger dig möjlighet till att dels njuta av dina egna äpplen och plommon men även all den svamp och bär som de närliggande skogarna erbjuder. Är du fiskeintresserad är det cykelavstånd till två vackra flugfiskesjöar som du kan lösa dagskort till.
Vintern erbjuder ett vackert sagolandskap varje gång det blir tillräckligt kallt och snörikt. Så fort isen lagt sig ordentligt i viken kan man gå eller skida långa sträckor och uppleva nya vyer av området. Och känslan när våren väl kommer och växtligheten tar fart i trädgården igen vet du att du har den bästa årstiden kvar framför dig.

Kommunalt vatten & Avlopp samt byggrätt på 200 kvm! 

Trädgården
Det syns att det bor en trädgårdsarkitekt här! Denna otroligt vackra trädgård och tomt på 2564 kvm är inte bara tilltalande och iögonfallande vacker utan är idylliskt placerad precis invid en vacker äng. Tomten är uppdelad i olika sektioner och nivåskillnader. Ett område för studsmatta och fotboll, ett område för pallkragar, odlingar och pergola. En del för de två förråden som i dagsläget inte bara ger bra förvaring av möbler samt trädgårdsredskap, utan förslagsvis skulle kunna byggas om till gästhus eller bastu. Framförallt missar man inte den stora altanen som året runt blir som ett extra vardagsrum och binder samman huvudhuset och den charmiga ladan från 1800-talet. Missa inte att se trädgårdsritningen över hur man skulle kunna fortsätta det påbörjade arbetet med att skapa sin drömträdgård. 

Huvudhuset 
Sällan har 42,5 kvm känts så välutnyttjande! Direkt när man kliver in via charmiga farstun möts man av det gemytliga köket med den halvt öppna planlösningen in mot vardagsrum och matplats. Vackra vita furutiljor på golv och vitmålade väggar förutom den vackra och harmoniska tapeten som ramar in matplatsen på ett fint sätt.

Kök
Köket är fullt utrustat med både kyl, frys, diskmaskin, spis och ho. Gott om plats för både över- och underskåp bakom ljusa skåpsinredningen.
Spis/ugn: 2007
Kyl/frys: 2007
Diskmaskin: 2011
Varmvattenberedare: 2014  

Matsal & Vardagsrum
Härlig, stor och social yta där vardagsrum och matsal har en öppen planlösning med den mysiga öppna spisen som navet i mitten. En självklar samlingsplats när hösten kommer. Fönster i tre väderstreck som ger ett otroligt vackert ljusinsläpp. Gott om plats för både större matbord samt stor soffa. Soffan går att nytta som både soffa samt säng (bäddsoffan lämnas kvar).

Barnrum
Mysigt och ombonat barnrum med fönster ut mot altanen. Här finns plats för både enkelsäng, litet skrivbord och byrå. 

Badrum & Dusch
Perfekt planerat badrum med charmigt fönster. Handfat med kommod, dusch samt toalett. Klinker på golv och kakel på väggar. 

Ladan
Ladan är på hela 59 kvm inklusive inredd vind. Detta är ett regelhus som flyttats hit från Vagnhärad. Byggnadsår från slutet av 1800-talet. Inredd vind med sovrum (ståhöjd). Breda furuplankor med kilpassning i salongen. Synligt bjälklager. Enkupigt tegeltak byttes 2012 (nytt underlag + ny läkt. ) Detta charmiga hus med den stora matsalen/salongen med synliga bjälklager är otroligt vackert men också användbart. I dagsläget nyttjas salongen som både matsal och som ett extra vardagsrum. Tack vare de vackra pardörrarna och ladugårdsdörrarna kan man sudda ut gränsen mellan ute och inne från våren till hösten. Perfekt för midsommarfesten, kräftskivan eller varför inte adventsmyset. Den stora vackra salongen rymmer fler än 20 gäster och bekvämt nog finns det också ett badrum på nedervåningen. I salongen men breda furuplankor på golv, småblommig tapet på vägg och synliga bjälklager i tak. Fönster i tre väderstreck som även här ger ett oroligt ljusinsläpp.  Via trappan upp till den inredda vinden når man det stora sovrummet med gott om förvaring via kattvindarna. Här sover du svalt om sommaren med utsikt över skog och ängar. Utanför sovrummet finns det gott om förvaring men också möjlighet för ett litet skrivbord för barn eller extrasäng om så önskas.   

Övriga byggnader
Förråd1: Isolerat. Dock ej färdigt invändigt. Takbeklädnad, endast underpapp. (Kan inredas som bastu) 
Förråd 2: Tvådelat: Verktyg- och snickarbod + förvaring.