BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby slott

Tureholmsvägen 4

  • 5 rum och kök
  • 118 kvm
  • Såld
  • 8874
  • 1763
  • 15018
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna mycket trevliga fastighet på Tureholmsvägen 4 belägen i ett lugnt villakvarter! Fastigheten har renoverats löpande och är väl omhändertaget. Det höga läget samt det många fönstren på övre plan gör att huset upplevs som mycket ljust samtidigt som det är i princip helt utan insyn för de omgivande fastigheterna. Huset har många vackra 50-tals attribut kvar från byggåret, så som en vacker marmortrappa som leder mellan de båda planen, öppen spis och vacker stavparkett. 

Huset har idag en planlösning där det finns kök, vardagsrum med fungerande öppen spis och två sovrum på övre plan samt ett stort sovrum på entréplan. Det finns dock möjlighet att med enkla medel skapa ytterligare sovrum på övre plan genom att ett av vardagsrummen används som sovrum. Det finns även plats för ett stort matbord i direkt anslutning till köket. Det finns även mycket goda möjligheter till förvaring genom både garage, förrådsbod, och ett vackert växthus placerat i den fantastiskt lummiga trädgården. Även den stora vinden går att använda till förvaring eller att göra om till extra sovrum för den som behöver. Huset har ett stort renoverat badrum på entréplan samt en gästtoalett, på övre plan finns även där ett modernt badrum. Från det ena ljusa vardagsrummet på övre plan kan man ta sig ut till en stor balkong som sträcker sig runt hörnet på huset.

Vill man istället ut i den väl omhändertagna trädgården går man genom altandörrarna i köket. Här möts man av en stor trädäckad altan om ca 40 kvm med en stor markis att svalka sig under samt gott om plats för hela familjen att avnjuta sommarens grillmiddagar. Tomten runt huset är insynsskyddad och plan, med mängder av vackra blommor, fruktträd och bär så som tex magnolior, olika pioner och rosor, fikon, persikoträd, olika sorters vindruvor, hallon, björnbär, vita och svarta vinbär, rabarber, kaprifol, pipranka, bambu, azalea, höstanemoner, stockrosor, aklejor, digitalis, humle, hortensior, schersminer, päron, plommon, rudbeckior, fläder, syrener, japansk blodlönn, try, rosenspireor. Allt noga planerat för att trädgården ska vara vacker men också lättskött. 2013 lät man även uppföra ett växthus om 14 kvm på tomten. Perfekt för vinterförvaring av blommor eller som avkopplingsplats under rengniga sommarkvällar. Växthuset har ett stenlagt golv, indragen el och värmestyrda takfönster. 

Från uppfarten tar man sig enkelt in i garaget. Bil är dock inget måste då busshållplats finns i närområdet. I Området finns även flertalet förskolor och skolor. De väl tilltagna ytorna, den stora friköpta tomten och det fantastiskt centrala men lugna läget i Örby slott gör att det här är drömvillan som ni kan flytta direkt in i!