BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro

Sjättenovembervägen 231

  • 2 rum och kök
  • 68 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

V har äntligen äran att presentera en underbar bostad belägen i gammal villa från 1930-talet som totalrenoverades 2003. Här bor man i det lummiga Gamla Älvsjö, mitt i villaidyllen med närhet till allt som kan tänka sig vara viktigt. Stilren bostad med renoverat kök, furugolv, stavparkett och hela 2,90 i takhöjd som ger bostaden en magisk rymdkänsla!
Fin trädgårdstomt om 1 140 kvm som disponeras av föreningens medlemmar där hela sällskapet får plats och där många sommarkvällar spenderas.
Är ni ute efter något speciellt som man verkligen längtar hem till så har ni hamnat rätt!

Kort promenad till både kommunikationer (Älvsjö station-pendeltåg), förskola och skola.

I närområdet finns även Långsjön med bad och joggingstråk, Långbro Park med natursköna omgivningar och välrenommerat Värdshus och flera bra restauranger, bl.a. 2 stjärniga Michelinrestaurangen Aloë och systerkrogen Rinos.

Välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

 

Generellt om bostaden
- Villa från 1930-talet
- Totalrenoverat hus 2003
- 2,90 i takhöjd
- Magiskt ljusinsläpp
- Väl tilltagna rum
- Mysig balkong i sydvästläge
- Stor tomt om ca 1 140 kvm
- Egen parkeringsplats och förråd ingår
- Stabil förening
- Lummigt område
- Närhet till kommunikation & service

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns ej. Föreningen Vasaleken 5.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 230 kr (värme, vatten, fiber-internet ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

OM FÖRENINGEN

Mitt i ett mysigt villaområde i Älvsjö finns en fastighet med ett hus byggt 1930. Bostadsytan är 272 kvm. Huset total renoverades 2003 och består av källare, vind och två våningsplan som fördelats över 4 lägenheter. Här Är det BRF Vasaleken 5 i Älvsjö som styr. 

Föreningen bildades 2016.

 

Föreningen har 825 607 kr i lån, med bunden ränta med 2,269% till 2025-04-30. Lånet amorteras med 12 000 kronor per år. Belåningsgraden är idag på endast 3035 kr per kvm. ( uppgifter enligt årsredovisningen 2022)

TV OCH BREDBAND

Fiber via Bahnhof 1000/1000 som tillhandahålls av föreningen och ingår i avgiften. 

Föreningen står inte för något TV-abonnemang. 
varje individuell lägenhet har ett "eget" abonnemang under föreningens abonnemang där man kan tillföra TV-paket som debiteras den boende. Medlemmen har även möjlighet att koppla upp tv-box via konventionella metoden KOAX (antenn).

GÅRDSPLATS

Härlig trädgårdstomt om 1140 kvm med trälagd altan, studsmatta och andra trevliga utrymmen som bjuder in till den härliga villa känslan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I källaren finns förråd på ca 3 kvm till varje lägenhet samt övriga stora förrådsutrymmen som föreningens medlemmar delar på idag. 

I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och en tvättbänk. 

Pannrum med bergvärmepump som installerades 2003.

PARKERING

I föreningen finns fyra parkeringsplatsen, en till varje lägenhet.

RENOVERINGAR

2003 utfördes en förhållande omfattande ombyggnad med ny tilläggsisolerad fasad, yttertak omlagt med betongtakpannor, nya 3-glasfönster, bergvärme, nytt va, omdragning av el, nya kök m.m. 

2019 Bergvärmepumpen samt en vattenberedare utbytt. 

Det finns inga inplanerade större renoveringar. ( kontrollerat 2023-06-19) Mindre kompletteringar för att färdigställa uteplatsen kommer ske under 2023.

 

 

 

BRF Vasaleken 5 i Älvsjö är en äkta bostadsrättsförening med 4 lägenheter, samtliga i bostadsrättsform. Föreningen bildades år 2016. Fastigheten är uppförd 1929 med ett centralt läge i Gamla Älvsjö. Nära gångavstånd till Älvsjö Centrum med all service och utomordentliga kommunikationer. Byggnaden är i 2 plan med källare och förrådsvind. En omfattande ombyggnad/renovering av fastigheten utfördes 2003.

 

Värme- och ventilationsanläggning
Bergvärme installerad 2003

Utförda renoveringar
2003 utfördes en förhållandevis omfattande ombyggnad med ny tilläggsisolerad fasad, ytterlag omlagt med betongtakpannor, nya 3-glasfönster, bergvärme, nytt vatten/avlopp, omdragning av el, nya kök m.m.

Gemensamma utrymmen
I källarplan finns en rymlig tvättstuga samt förråd till samtliga lägenheter

Bilplats
1 p-plats hör till varje bostad

Avgiftsförändringar
Inga förändringar är planerade

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Strax öster om Älvsjö station ligger bland annat Stockholmsmässan som idag är Nordens största mässanläggning om totalt 65 000 kvm och ca 1,5 miljoner besökare.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.