BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma / Traneberg

Ödmårdsvägen 1, 3tr

  • 3 rum och kök
  • 60 kvm

Beskrivning

I natursköna och populära Traneberg finner ni denna ytterst attraktiva och välplanerade 3a! Högst upp i huset med gavelläge och fönster i tre väderstreck gör lägenheten otroligt ljus och härlig med insynsfri utsikt över grönska och takåsar. Lägenheten har genomgående omsorgsfullt renoverats under de senaste åren. Här har ni ett inflyttningsklart boende med en genomtänkt planlösning som passar väl för paret som för familjen med högt ställda krav på bekvämlighet och läge. Föreningen som äger marken och har välskötta fastigheter med låga avgifter och är en av Tranebergs bästa.

Väl inne i lägenheten är färgskalan ljus och harmoniserar fint med övrig interiör. Här erbjuds man toppfina och yteffektiva ytor. Ett komplett boende med stort vardagsrum som bjuder in till umgänge med genomgående ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Utmärkta förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober i både hall, sovrum och en generös walk-in-closet med två ingångar från båda sovrum. Lägenheten har gott om originaldetaljer från byggnadsåret med en härlig funkischarm och en generös takhöjd om ca 2.70 vilket skapar en härlig rymd.

Vidare erbjuds ett välkomnande kök som inbjuder till matlagning med plats för matbord för 4-6 personer. Köket är renoverat och har utrustats med samtliga nyare vitvaror av hög kvalitet. En härlig inramande grönska utanför som utsikt vid matlagningen. Kliv in i det stora och sociala vardagsrummet som bjuder in till umgänge och gott om plats för samtliga trivselmöbler. Härifrån har ni stort fönsterparti som skänker ett otroligt ljus och lugn med endast grönskan utanför.

De stora fönsterpartierna som vetter åt tre håll ger ett fint ljus under hela dagen. Vidare finner ni två ombonade och rofyllda sovrum, perfekt som master bedroom och barnrum. Fräscht och helkaklat badrum med exklusiva materialval i ljusa färger, stor härlig kommod med spegelglas ovan och vikbar duschvägg samt vädringsfönster. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd. I porten brevid finns tillgång till tvättstuga och cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsförråd.

Här bor ni i en trevlig förening med god gemenskap bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Närområdet bjuder på både bad och grönskande natur. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen. I Tranebergsområdet finns vårdcentral matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m. Goda kommunikationer med kort promenadavstånd till Alviks T-bana vilket är en bra knytpunkt med både tvärbanan, Nockebybanan och buss 114 som trafikerar direkt utanför.

- Ljus och välplanerad drömlägenhet med fri utsikt över grönskan - perfekt för familjen!
- Stora fönsterpartier åt tre håll tack vare gavelläget som ger ett otroligt fint ljusinsläpp i hela lägenheten under hela dagen
- Två väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng och smart inredd walk-in-closet med två ingångar från båda sovrum
- Helkaklat och lyxigt badrum med vikbar duschvägg, kommod och praktiskt vädringsfönster
- Renoverat kök med och goda arbetsytor samt all maskinell utrustning
- Familjärt närområde med ett flertal lekplatser och grönområden på lugn återvändsgata
- Stabil förening med låga avgifter som äger marken, välskötta fastigheter, lätt och hitta parkering utanför
- 10 minuters gångväg till Alviks centrum och T-bana samt goda bussförbindelse med buss 114 direkt utanför porten
- Tyst och grönskande omgivning med chans till bad och motionsslingor

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00081. Föreningen Brf Trantomten.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 100 kr (Värme, Vatten, Bredband ingår). Andel i föreningen är 3.8877 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Föreningen
Brf Trantomten bildades 2007 och är belägen på Hoburgsstigen 10-14, Margretelundsvägen 64-66, Ödmårdsvägen 1 i Bromma. Föreningens fastighet förvärvades 2009 och består av flerbostadshus om 3 våningar med 37 lägenheter varav 4 st är hyresrätter. Föreningen har även ett antal mindre lokaler i källarplan som är uthyrda till både interna och externa hyresgäster. Föreningen äger marken och beskattas som äkta.

Utförda renoveringar
1982-84 - Fastigheterna totalrenoverades. Bl.a. stambyte kök och bad samt elstigar
1984- Fasadrenovering
2009 OVK besiktning
2010- Tvättstuga i huset byggdes
2010- Installation av säkerhetsdörrar klass 3,
2010/2011- Byte av trapphusbelysning och källarbelysning,
2010/2011- Målning av trapphus och renovering av ytterportar
2011- Fönster renoverades (bytt fönster till energiglas), ny undercentral, trapphus renoverades och gården fräschades upp
2012 Byggdes ett cykelförråd
2014 Renovering av tak
2019 Installation av portkod

Kommande renoveringar
Kommande och pågående stora projekt som styrelsen utreder och/eller arbetar med är följande:
- Anpassning/förädling av lokalyta Ödmårdsvägen 1. Ytan är såld och förädling av råytan är påbörjad av entreprenör och avslutas under våren 2020.
- Toalett och duschmöjligheter i källarplan
- Renovering/reparation av 1 av föreningens 4 hyreslägenheter
- Upplåtelse och försäljning av en av föreningens hyreslägenheter
- Balkonger ansökan om bygglov för balkonger har skickats in
- Översyn av elen och offertförfrågningar på framdragning av 3-fas

Ekonomi
Den genomsnittliga årsavgiften har under året varit 612 kr per kvadratmeter lägenhetsyta, vilket vid jämförelse med grannföreningarna i Traneberg kan anses lågt. Inga avgiftsförändringar är beslutade. Låg belåningsgrad om endast ca 4 800 kr / kvm.

Inga större underhåll eller investeringar gjordes under 2019. Två hyreslägenheter totalrenoverades varav en såldes som bostadsrätt 2019 och inbringade en större intäkt till föreningen och i ytterligare en gjordes en badrumsrenovering.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns cykelförråd, tvättstuga, barnvagnsrum och en gemensam uteplats med sittgrupper och grill som föreningens medlemmar får utnyttja. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kabel-TV- / Bredband
Kabel-TV via Com Hem, debiteras separat. Internet genom fast fiberoptiskt bredband leverers genom Ownit 100/100 Mb/s ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Boendeparkering i området, läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande (Minst 5%). Ej juridisk person. Läs mer på föreningens hemsida, trantomten.se/.

Rumsbeskrivning

HALLEN
Här välkomnas du av en ljus och trevlig hall med platsbyggd garderob med överskåp och gott om plats för avhängning. Ljusa väggar och på golvet ligger ett ljust laminatgolv som är genomgående. Säkerhetsdörr finns installerad.

BADRUMMET
Ett lyxigt och stilrent helkaklat och stambytt badrum med vitt kakel och ett mörkt klinkergolv. Här finns WC, takdusch med praktisk vikbar duschvägg och stilren kommod med stor spegelvägg. Spotlightsbelysning i tak och skön golvvärme som ger komfort. Praktiskt vädringsfönster.

VARDAGSRUMMET
Kliv in i det generösa vardagsrummet. Här finner du ett härligt och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier mot grönskan utanför som släpper in gott om ljus. Här ryms soffgrupp, TV-möbel och valfritt/önskat möblemang. Golvet pryds av ljust laminatgolv och väggarna är vita.

SOVRUM 1
Ett rogivande sovrum med fri grönskande utsikt att vakna upp till. Ytan ger plats för dubbelsäng 180 cm och sängbord. Utmärkt förvaring i inbyggda garderober med skjutdörrar. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Smart lösning med utbyggd och inredd walk-in-closet som ligger mellan de två sovrummen med två ingångar. Gott om plats för kläder och ytterligare förvaring på hyllplan. Skön heltäckningsmatta och målade väggar.

SOVRUM 2
Perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Gott om plats för dubbelsäng, förvaringslösning samt skrivbord. Anslutande walk-in-closet intill för ytterligare förvaring. Rymligt och rofyllt med stort fönsterparti ut mot insynsfri grönska.

KÖKET
Ett trivsamt kök totalrenoverat i modernt och stilrent utförande.Vitt kakel ovanför bänkskiva i mörk laminat. Två fönster med grönskande utsikt bidrar till det generösa ljusinsläppet. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl/frys, 45 cm diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn (varmluft) och rostfri fläktkåpa på vägg. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är vita. Gott om matplats för 4-6 personer.

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatesbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. Tvärbanan går även från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Du kan lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad.