BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariaberget

Tavastgatan 29B

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • Såld
  • 12020
  • 5455
  • 7165
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till en mycket fin sekelskifteslägenhet anno 1897 på Mariaberget!

Öppen och social lägenhet med högt i tak som bjuder in till socialt liv med många middagsgäster. Välrenoverad med charmiga detaljer. Stor solig innergård precis utanför fönstren, men lägenheten ligger en halv trappa upp så det är väldigt lite insyn från gården. Separat sovrum med plats för dubbelsäng. Stabil och välskött förening.

Den öppna planlösningen mellan hall, vardagsrum och kök gör att man umgås mellan rummen och att lägenheten känns större, och tillsammans med plankgolv och takhöjden om ca 3.20 meter så är det här en riktig sekelskiftespärla som är väl värt ett besök. Sovrummet är väl tilltaget där man med enkelhet får plats med en 180 cm säng och dessutom ett skrivbord, byrå eller barnsäng. En stor garderob med skjutväggar slukar alla behov av förvaring.

Att bo på Mariaberget är något alldeles speciellt, bara ett stenkast från Hornsgatan och Mariatorgets stora utbud men ändå är det helt lugnt uppe på berget, de enda som passerar här förutom de boende är turister som vill njuta av utsikten från Ivar Los park eller fina Monteliusvägen. Lägenheten ligger på bottenplan och vätter mot den jättefina innergården, men ligger en halvtrappa upp vilket skapar ett väldigt ostört läge. På innergården som vätter mot syd kan man på sommaren ha grillkvällar eller gå ut och äta frukost i solen.

Det här är en väldigt rofylld och lugn lägenhet som måste upplevas på plats.

Varmt välkomna på visning!