BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Finnboda

Östra Finnbodavägen 39

  • 3 rum och kök
  • 80.5 kvm
  • 5.125.000 kr

Beskrivning

Välkommen till detta 55+ boende i Finnboda trädgårdar. Ett boende som bjuder på promenadavstånd till stan eller varför inte ta cykeln in till Södermalm samtidigt som du får njuta av fantastisk utsikt och natur. 

HSB brf Finnboda Trädgårdar är ett 55+ boende och kommer att bestå av två korshus och tre smalhus. Det blir sammanlagt 109 lägenheter fördelade på 2-4 rum och kök, varav några får magnifik utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp, andra fantastisk milsvid utsikt över Nacka. Husen får gemensamma takterrasser med utekök och relaxavdelning med bastu. I det befintliga klubbhuset finns pool och relaxavdelning och utomhus möts de boende på boulebanan för ett trevligt parti boule. 

Denna 3:a om 80,5 kvm är belägen på våning 2 med balkong om 14,5 kvm. Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med snygga materialval samt vacker utsikt över området. Master bedroom är stort och rymligt med praktisk klädkammare intill. Sovrum nr 2 är bra planerat med trevligt fönster och förråd. Badrummet är stort med både tvättmaskin och torktumlare, praktisk arbetsbänk och överskåp för bra förvaring. Lägenheten har en takhöjd om genomgående 2,5 meter och ett källarförråd.

Som föreningens namn avslöjar har man valt att fokusera på härlig omgivning och utemiljö. Därför kommer det att finnas gott om sittplatser och utsiktsplatser i olika lägen och nivåer med härliga vyer över vatten och stad. När det blir lite kallare eller när den första vårsolen tittar fram, kan du ta med dig fikat till skyddade växthuset. Flera terrasser och uteplatser får bänkar med bord att duka upp mat på, men också härliga schäslonger där du kan slappna av med en god bok i handen. Vackra gamla ekar bevaras och kompletteras med blommande buskar och smakfullt komponerade perenner.

DENNA LÄGENHET KÖPS PÅ RITNING MED TIDIGAST INFLYTT VECKA 32, 2020. Läs mer om projektet på: www.hsb.se/stockholm/sok-boende/projekt/?projektlan=stockholm&projektkommun=nacka&projektnamn=finnboda-tradgardar---55--boende

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 51. Föreningen HSB brf Finnboda Trädgårdar.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.125.000 kr . Månadsavgift 4 336 kr (Värme, Kallvatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 690 kr/mån (8 280 kr/år) varav el 310 kr/mån, försäkring 150 kr/mån, övrigt 230 kr/mån. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husets undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Kostnaden för varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften. Övrigt posten avser varmvatten. Driftskostnaderna är beräknade enligt schablon.

Föreningen
HSB brf Finnboda Trädgårdar kommer att bestå av 109 lägenheter fördelade på fem hus i två husgrupper varav två korshus och tre smalhus. 2-4 rum och kök. De har alla ljusa putsade fasader och alla lägenheter har balkong eller uteplats. Alla balkonger som är skurna ur hörn i korshusen är inglasade. Vi söker bygglov för inglasning av övriga balkonger till inflyttningen. HSB brf Finnboda Trädgårdar är medlem i HSB Stockholm.

Finnboda Trädgårdar är ett boende inom HSB:s koncept HSB+. Det innebär att dem utrustar lägenheterna och föreningen med flera extra förmåner som gör livet enkelt och bekvämt. Dem specialanpassar bostäderna så att de blir optimala för människor i alla åldrar. Trösklar byggs extra låga, inredning anpassas för att undvika tunga lyft, parkeringsplatser görs så lättillgängliga som möjligt och fina gemensamhetsytor som underlättar umgänge. För allas trevnad bildas en seniorklubb där du kan bli medlem.

Föreningen är en äkta förening
Föreningen är en HSB föreningen och kräver medlemskap i HSB.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Gemensamhetsutrymmen
De gemensamma ytorna i bostadsrättsföreningen består av styrelserum/gemensamhetslokal som även kan användas som övernattningslägenhet, relax, bastu, tvättstuga, barnvagnsrum, garage, cykelförvaring och miljörum. Det finns även fyra gemensamma terrasser i korshusen som är bokningsbara. Det finns även möjlighet till nyttjande av ett befintligt klubbhus med pool och relaxavdelning.


Hushållssopor samt matavfall kastas i markbehållare placerade på gården vid respektive husgrupp.
I hus 1 och 4 finns ett återvinningsrum för källsortering.

Kabel-TV & Bredband
Fast kostad om 208 kr/mån för Internet. Anslutningen är en obligatorisk kostnad om 144 kr för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Samtalskostnad för telefoni betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från Telenor.

Bilplats
I garaget under korshusen (1 och 2) finns 65 parkeringsplatser som nås med hiss direkt från korshusens trapphus. 10 av dessa är elladdplatser och det är förberett för ytterligare 20 platser. Det finns även 22 stycken markparkeringar. Kostnad för markparkeringsplats är 400 kr och för garageplats 1300 kr.

Ägande
Juridisk person accepteras inte.

Överlåtelseavgift
1627,5 kr som betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
697,5 kr per pant.

Områdesbeskrivning

Finnboda är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Servicen i området byggs ut successivt och nu finns en bra mataffär, ett gym och en trevlig restaurang med fantastisk utsikt. Ett större serviceutbud finns närmast i charmiga Sickla köpkvarter som erbjuder matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Nybroviken och innerstan. På gångavstånd finns förskola vid Finnboda Hamn och Vilans Skola som rymmer daghem, förskola och årskurs 1-6. I angränsning till området ligger tre stycken båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten tar dig till populära Boule & Berså och vidare bort mot Saltsjöqvarn med Elite Hotel och dess trevliga uteservering. Det finns också en promenad/cykelväg till Sickla och Alphyddan längs Svindersviken.

Kommunikationer
Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt 53:an som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Finnboda ligger endast ett par minuters bilväg från Stockholm city och en kort promenad till Henriksdal ger tillgång till samtliga Nacka/Värmdö bussar. Det finns även möjlighet att ta sig till stan via båt (SL-kortet gäller). I Finnboda hamn intill restaurang Docklands finns hållplatsen för båten som tar dig vidare in till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Du också välja båten som åker vidare mot Nacka strand, Lidingö och Frihamnen. Läs mer om båttrafiken på: www.sjovagen.nu