BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Bolmensvägen 17

  • 3 rum och kök
  • 66 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Renoverad Årstapärla utan dess like! Här bor du i en gedigen bostadrättsförening på mycket populär adress. En suveränt disponerad bostad med hög standard och fantastiskt ljusflöde tack vare gavelläget och takhöjden.

Väl inne i bostaden erbjuds rymligt och renoverat kök med matplats för sällskap om ca 6 personer. Gott om plats för förvaring och arbetsytor. Maskinellt utrustat med kombinerad kyl och frys, diskmaskin, häll med tillhörande ugn och fläkt.  Ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot lummig omgivning. Från köket nås lägenhetens lättmöblerade vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp, tv-möbel och övrig förvaring så som fåtölj eller extra matplats. Här erbjuds ljusa väggar och välbevarat fiskbensparkettgolv. Stambytt och helkaklat badrum med klinkergolv och tillhörande golvvärme. Utrustat med dusch, wc och plats för förvaring. Förberett för tvättmaskin. Ljusinsläpp från badrumsfönster. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng i båda. Det andra sovrummet är beläget mot lummigt och rogivande läge med gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Här finns även garderober med praktiska förvaring. Den andra sovrummet disponeras idag som barnrum.

- Rogivande gavelläge
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- 2,70 m i takhöjd
- Bevarat original
- Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme
- Bra förvaring
- Välskött förening med parkeringsplatser
- Nära naturen och promenad/joggingstråk samt utegym längs vattnet
- Gångavstånd till Årstaviken, Gullmarsplan och Årsta torg ca 5-7 minuters promenad
- Cykelavstånd till Södermalm

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 05267-0014. Föreningen Brf Vidöstern.

TV- och internetanslutning

Kabel-TV och Bredband. Leverantörer är Bredbandsbolaget och Comhem.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 880 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet. ingår). Andel i föreningen är 0.0482881 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade. Dessa kan variera beroende på förbrukning och hur många som bor i hushållet.

Överlåtelseavgift

1 182 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Föreningen
Brf Vidöstern äger tomträtt till fastigheterna Vidöstern 1 & 2. Marken innehas med tomträtt och avtalet löper till 2025. På fastigheten finns 2 bostadshus som byggdes år 1945. Föreningen bildades 2004 och upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt och 1 hyresrätt och 2 lokaler. Ekonomisk förvaltning och en del teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna. All annan service, rondering, gräsklipp, snöröjning och städning av trapphus sköts av Fined Fastighetsskötsel AB. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (2020-02-01).

Genomförda renoveringar
Tak - 2005-2006
Stambyte - 2007
Elstigare - 2007
Nya tvättmaskiner - 2009
Fönster - 2010
Renovering av fasader (baksida) - 2015
Relining av avloppsrör i källare - 2015
Renovering av fasaden på framsidans nedre del - 2016
Renovering av lokal nr 13 - 2018
Renovering av källartrappa och luftspalt nr 13 - 2018
Dränering hus nr 12-15 - 2019

Kommande renoveringar
Dränering hus nr 17-19 - Planerat 2020
Fasarenovering av gavlar nr 15 och 17 - Planerat 2020

Gemensamhetsutrymmen
Ett barnvagnsförråd finns i källaren i hus 17. Cykelförråd finns i källaren i hus 15 och i hus 17. Tvättstugan finns i källaren under port 17. I föreningen finns även mysig grillplats.

Kabel-TV och bredband
Föreningen har avtal med ComHem och kanaler som ingår i hyran är: SVT1, SVT2, SVT24, SVT barnkanalen, SVT kunskapskanalen, TV4, TV6, AxessTV och TV Com Hem (innehåll från TV 4 News). Bredband 100/100 Mbit från Bredbandsbolaget ingår i hyran.

Parkering
Föreningen har 4 parkeringsplatser som kan arrenderas.  Priset för att arrendera en parkeringsplats är för närvarande 600 kronor per månad. Vad som gäller i övrigt för betalning och vid försenad betalning framgår av arrendeavtalet. Parkeringskö finns, anmälan görs till sekreterare eller ordförande i styrelsen.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Föreningen godkänner delat ägande.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Årsta är ett lugnt område med natursköna omgivningar. I området finns flera mysiga promenadstråk och löpspår i härliga Årstaskogen och Årstaviken erbjuder badbryggor och utegym.1953 invigdes Årsta Centrum som var byggt för levande kultur i en levande stadsdel och Folkets Hus på torget för den traditionen vidare. Runt Årsta Torg finns restauranger, mataffär, gym, konditori och butiker samt apotek. Närhet till både Gullmarsplans- och Årstabergs utmärkta knytpunkt för kommunikationer med bussar, pendeltåg och tvärbana. Cykelavstånd till Södermalms utbud av kaféer, restauranger, kulturliv och shopping. Nära ligger även idrotts- och evenemangsarenan Tele2 samt Globen City Shopping. Fastigheterna ligger i området Årsta som är ett av Stockholms mest populära områden och precis nedanför husen ligger det mysiga kolonilottsområdet Dianelund och naturreservatet Årstaskogen samt Årstaviken, där du hittar härliga promenadstråk och gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter.

- Närhet till tunnelbana, buss och Årstaberg
- Gångavstånd till Gullmarsplan och Årstatorg
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet
- Södermalm på bekvämt avstånd
- I området finns flertal mataffärer och annan service
- Närhet till vackra grönområden med lekplatser
- En idealisk plats för barn med flera förskolor och skolor i närheten
- Ett område med rogivande läge - nära staden!