BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Liljeholmsvägen 8A. 4tr

  • 3 rum och kök
  • 100 kvm
  • 8.800.000 kr / Såld

Beskrivning

Unik bostad i Liljeholmsvikens vackraste sekelskiftesfastighet, lugnt läge med 5 minuters promenad till såväl Hornstull som Liljeholmstorget. Från bostaden bjuds man bland annat på vacker sjöutsikt över Mälaren med Södermalms skyline i bakgrunden med ett flertal kända landmärken i blickfånget. Härtill finns utgång till en stor solig balkong med magisk sjöutsikt över Mälaren och med himlen som närmsta granne.

Bostaden erbjuder underbar karaktär med genuin sekelskiftescharm såsom vackra trägolv, pardörrar, djupa fönsternischer med marmor vilka gör den här lägenheten till något utöver det vanliga. Den höga takhöjden (3,30 m) i kombination med generösa fönsterytor i gör att här finns en härlig rymd och en skön atmosfär.

Bostaden lämpar sig för såväl sociala tillställningar som för ett bekvämt familjeliv med stora umgängesytor i öppen planlösning i ett fritt läge, helt utan insyn. Här finns även två renoverade badrum, både med dusch och badkar. Via vackra pardörrar når man ett stort master bedroom som med sin rymd och sjöutsikt verkligen ger bostaden extra njutning. 

Lägenheten är smakfull och genomgått omfattande totalrenovering senaste åren med exklusiva och påkostade tillval men samtidigt har dess ursprungliga sekelskiftes karaktär bevaras. Ytorna disponeras idag som en spatiös 2,5:a men kan enkelt konverteras om så att man erhåller ytterligare sovrum, se alternativ planskiss.

Mycket populär och skuldfri förening med spännande omgivning där historia blandas med det moderna. Här har man nära till både Liljeholmstorget och Södermalms stora utbud. Stadens kanske bästa kommunikationer med både T-bana, tvärbana mindre än fem minuter bort. Även pendeltåget finns mycket nära. Även Arlanda når du på 50 minuter med flygbussarna från Liljeholmen

Flera fina bad bland annat vid sjön Trekanten och klippbadet i Gröndal når man på några få minuter och många fina gångstråk i området gör att man upplever sig vara nära naturen på ett sätt som är ovanligt.

Huset uppfördes 1906 efter ritningar från arkitektfirman Dorph & Höög. Företaget Dorph & Höög rönte snabbt stora framgångar med sina vackra hus. Under åren 1903 -1907 började Stockholm bygga ut Vasastan och arkitektfirman Dorph & Höög ritade under den tiden runt 250 hus, varav de flesta i Vasastan och på Södermalm. Just detta hus var från början ett sk muncipalhus som rymde borgmästare, polis, läkare bank mm. Det är därför ett mycket påkostat och gediget byggt hus. I dag en smakfulla pärla som de boende vårdar ömt. 

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall 
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt där man direkt möts av dess charm via vackra pardörrar och gedigna trägolv som löper vidare in i lägenheten. Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter och för förvaring finns både en platsbyggd sittbänk och ett inbyggt skåp som även rymmer mängder med förvaring.

Vardagsrum 
Representativt vardagsrum med en underbar atmosfär som karaktäriseras av de vackra fönsterpartierna som medför rikligt med ljusinsläpp och milsvid fri utsikt. Rummets generösa yta och disponering i öppen planlösning medför till härliga ytor för det stora sällskapet. Rummet kan med enkelhet möbleras efter behov. 

Master bedroom
Via vackra pardörrar når man ett underbart master bedroom som med sin rymd och sjöutsikt skapar en rogivande stämning. Sovrummet är stort och har plats för såväl dubbelsäng, skrivbord, fåtöljer och mer därtill. Förvaringen är den bästa med en 4,3 m lång platsbyggd garderob med överskåp ända upp i tak. 

Sovrum/arbetsrum
Intill vardagsrummet ligger ett rum med plats för en 120-säng. Här finns även bra förvaring med två rymliga garderober. Rummet har vackra pardörrar och naturligt ljusinsläpp via ett inbyggt fönster.  

Kök
Hemtrevligt och smakfullt renoverat kök med fokus på funktion och samvaro. Köket har mycket gott om avställnings- och förvaringsytor bakom ljusa köksluckor. Perfekta arbetsytor med vacker marmor i carrara med vitt kakel ovanför. Härtill finns också en stor köksö där man kan samlas för matlagning eller duka upp sin buffé. Köksön står på hjul och gör möbleringen flexibel. Köksutrustningen består av hel kyl, frys, diskmaskin, spis med induktionshäll och dubbla ugnar. Allt stilfullt i rostfritt och påkostat. 

Balkong 
Från sällskapsytorna når man en stor solig balkong i söderläge. Här kan men fördel njuta av solen och den underbar utsikten över Mälaren, stans takåsar och vidare så långt ögat når. Balkongen har plats för bord, stolar och även loungemöbler. Perfekt läge att luta sig tillbaka och titta på båtarna som glider förbi.

Badrum 1
Stilfullt och rymligt badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet har optimala förvaringsytor via mängder av skåp och överskåp i klassisk stil. Här finns en stor kommod med carrara skiva och dubbla porslinshoar. Badrummet är även utrustat med badkar, tvättmaskin och wc. 

Badrum 2
Ligger i anslutning till hallen. Badrummet är väldisponerat och smakfullt renoverat med vita kaklade väggar och marockanska golvplattor. Badrumsutrustningen består av wc, dusch, och handfat. 

Förråd
Till bostad medföljer ett stort vindsförråd om cirka 10kvm och 5 meter högt i tak.