BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Herrängen

Storhagsvägen 30A

  • 6 rum och kök
  • 191 kvm
  • 8.400.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkommen till detta utmärkta hus på mycket välplanerade 191 kvm med friköpt tomt. Här möts man av ett trivsamt och välskött hus som varsamt och smakfullt renoverats till att passa en familj för 2020-talet. Ett entréplan på 111 kvm, och ett övre plan på 80 kvm med ett flertal olika dispositionsmöjligheter för en barnfamilj. Suveränt belägen mitt i Herrängens villaidyll – en av Stockholms äldsta villastäder. Ett väldisponerat hus med ytor på två plan där det finns plats för hela familjen med upp till 7 sovrum. De stora renoveringarna är redan gjorda och i den inbjudande trädgården finns både plats för barnens lek, studsmatta, avkoppling och umgänge. Generös altan utan insyn i bästa sydvästläge och en härligt grönskade tomt - perfekt för barnens lek och bus. Läget är mycket bra med en kort promenad till Herrängsskolan, mataffär, lekplatser, förskolor och barnvänliga omgivningar finns i direkt närhet. Harmoni för hela familjen helt enkelt.

En planlösning med många olika alternativ för sovrum, 4–7 st, social öppen planlösning mellan kök/matplats/vardagsrum och ett elegant och platsbyggt kök, generös matplats med utgång direkt till uteplatsen i bästa sydvästläge. Uteplats utan insyn och perfekt för kalas och många gäster. Bara några minuter bort finns bussar till både t-bana och pendeltåg, med cykel är du på Södermalm på ca 20 minuter - utmärkta kommunikationer med andra ord.

*****
TRÄDGÅRD & UTEPLATS
*****

Husets trädgård som är insynsskyddad bjuder på såväl gräsytor, tidstypiska växter, fruktträd mm. Gott om plats för studsmatta och på altanen har du sol från lunch till kväll. På uteplatsen med utgång från köket har du plats för matbord, grill, loungesoffa och solstolar.  

*****
ENTRÉPLAN – MYSIGT OCH SOCIALT
*****

Kök & matrum
Väldisponerat och exklusivt platsbyggt kök i massiv al. I direkt anslutning till köket finns matplats med möjlighet till stort bord för 4–20 personer. Letar du ett socialt hus med stora sociala möjligheter för barnkalas, fest och umgänge har du verkligen kommit hem! Påkostad platsbyggd bänkskiva i Corian, induktionshäll, diskmaskin, ugn, micro, kyl och frys i fullhöjd samt spisfläkt med motor på taket. Utgång direkt från matplatsen till uteplatsen där det finns gott om plats för socialt umgänge och avkoppling. 

Vardagsrum
Ljust, fint vardagsrum med direkt anslutning till matplats och kök - socialt och perfekt för kalas. Stora fönster ut mot den grönskande trädgården. Det finns plats för soffgrupp och tv-möbel. Vackert, massivt ekparkettgolv som nyligen slipats 2020. Väggar målade 2020. 

Sovrum 1, 2, 3
Tre sovrum på detta plan varav ett med garderobsvägg med skjutdörrar. Samtliga sovrum utan insyn och fönster ut mot trädgården. Tapetserade väggar och parkett på golven. 

Entré & hall
En välkomnande hall med gott om plats för kläder och förvaring, separat klädkammare. Från hallen direkt ingång till tvättstugan och goda möjligheter till ytterligare förvaring av ytterkläder. Målade väggar 2020.

Badrum & gäst-wc
Ett fungerande badrum som en köpare troligen vill uppdatera till ett mer modernt badrum helt enkelt. Badkar, handfat och wc. Kran- och duscharmatur och wc utbytt 2018. På detta plan finns också en gäst-wc. 

*****
ÖVRE PLAN
*****

Allrum
När man kommer upp från trappen möts man av verkligen ett generöst härligt rum med den tillbyggda takkupan och taket öppet upp till nock. Det övre planet överraskar verkligen och här finns goda möjligheter till många sovrum om så önskas, eller kanske ett helt eget plan för dom större barnen. Detta allrum skulle med enkelhet kunna göras om till 3 sovrum om nu behovet finns. Golv  med stavparkett i oljad ek som slipades för 3 år sedan.

Sovrum 4
Med den nuvarande planlösningen har man ett nyrenoverat (2020) sovrum på hela 26 kvm! Trägolv och målade väggar med framtagna träbalkar i taket som skänker en extra dimension till rummet. Utmärkt möjlighet att göra två sovrum. Finns god förvaring med garderober och kattvind i rummet. 

Badrum med bastu
Ett badrum med dusch, wc och handfat, samt en bastu med nytt aggregat från 2019. Elegant och modernt. 

*****
GARAGE & FÖRRÅD
*****

Vid infarten till huset finns varmgarage och förråd. Port med fjärrkontroll. Plats för 1 bil. På uppfarten plats för 2 bilar. Ytterligare förråd i friggebod på ca 15 kvm.