BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södra Lännersta - Saltsjö-Boo

Ringduvevägen 8B

  • 6 rum och kök
  • 180 kvm
  • Såld
  • 4942
  • 2902
  • 15500
Värdera din bostad

Beskrivning

Redan vid uppfarten förstår man att denna villa är något extra. Här välkomnar omsorgsfull stenläggning och en belyst trädgård med japanska influenser. Innanför ytterdörren möts man av lågornas sken från den frihängande Focus-eldstaden i vardagsrummet. Sikten går rakt genom huset och ut genom de stora glaspartierna invid matplatsen. Just stora fönster, ofta från golv till tak, och genomtänkta siktlinjer är karakteristiskt för detta hem. Ett välbyggt hus i EPS-betongsten med högt i tak, ritat av arkitekten Patrik Windisch. Byggnadstekniken med endast mineraliska material ger ett hus som andas och ventilerar ut fukt, är brandsäkert och inte kan mögla.

Varje kvadratmeter är omsorgsfullt planerad i de två hela planen. Köket från Tibrokök är stilrent modernt med vita luckor, granitbänkskivor och påkostade vitvaror från Siemens och Gaggenau. En köksö utgör den självklara samlingspunkten. Vardagsrum och matplats ligger i öppen planlösning med köket, men den vackra eldstaden blir en naturlig avgränsning. Flera altandörrar leder ut till den 120 kvm stora altanen som omsluter huset. Här ute finns även ett härligt spa-bad som används året runt. Läget är högt vilket bidrar till känslan av enskildhet trots villans stora glaspartier. Båda villans plan har vattenburen golvvärme. I de sociala ytorna samt i gymmet/sovrummet är påkostade högtalare från Bowers & Wilkins integrerade i vägg och tak.

En trappa upp är ytterligare tre sovrum belägna. Här uppe finns även ett trevligt allrum. Master bedroom erbjuder en fristad med sin tjocka heltäckningsmatta och eget dressingroom. Badrummet är smakfullt med inredning från Vedum och har såväl dusch, badkar som bastu för både ånga och värme.

Invid uppfarten är ett isolerat garage om ca 32 kvm och med automatisk port beläget. Trädgården är planlagd av en duktig trädgårdsarkitekt för att erbjuda enkel skötsel, njutning och struktur året runt. Ta gärna del av den bifogade ritningen. En bred trappa leder från den stora altanen ner till en stor och plan gräsmatta - perfekt för bollspel och studsmatta. 

Sammantaget är detta ett kvalitativt hem att njuta av i många år framöver.