BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Sankt Eriksgatan 74 / Atlasgatan 20

  • 2 rum och kök
  • 77 kvm
  • Såld
  • 15849
  • 4646
  • 11076
Värdera din bostad

Beskrivning

I denna välbevarade fastighet anno 1927 finner ni denna charmiga och unika studiolägenhet som disponeras som en 2a idag (möjlig 3a), med fransk balkong på lugn och enkelriktad gata samt innergård. Lägenheten är belägen på attraktiv adress i populära Atlasområdet nära både Sankt Eriksplan och Birkastan. Stabil förening med låga avgifter och mycket goda kommunikationer direkt utanför porten. Här har ni en unik lägenhet som passar både för er som söker något utöver det vanliga!

Väl inne i lägenheten möts ni av en häftig studiokänsla med öppna och sociala ytor. Kliv in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i en djup klädkammare. Lägenheten känns väldigt luftig tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Fina ytskikt genomgående med ljusa väggar och välbevarad fiskbensparkett i original. Lägenheten karakteriseras av ett härligt ljust kök med köksö som inbjuder till matlagning. Köket är sedan tidigare renoverat med vita skåpsluckor och är utrustat med glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, diskmaskin, fläkt och kyl samt frys. Stort fönsterparti som vetter mot den lugna och grönskande innergården. Vardagsrummet har även en härligt inramande öppen spis. (i dagsläget råder eldningsförbud i fastigheten).

Vidare finner ni det generösa vardagsrummet där ni får yta för både matplats för ca 6-8 personer och soffgrupp. Fransk balkong med helglasat dörrparti i original som släpper in gott om ljus. Lägenhetens fönster vetter mot dels innergården samt lugn återvändsdel av Atlasgatan gör det tyst och rofyllt. Från vardagsrummet når ni sovrummet via skjutdörrar. Ombonat rum med plats för dubbelsäng och förvaring i dubbla klädkammare. Badrummet är stambytt sedan tidigare och renoverat samt helkaklat i ljusa färger med handfat, kommod, WC och takdusch.

Föreningen är stabil och har en trevlig grönskande innergård med sittgrupper samt grillmöjligheter om sommaren. Till lägenheten hör ett rymligt förråd. Härligt läge i mysiga Atlasområdet på lugn gata. Nära kommunikationer och Sankt Eriksplan såväl som Fridhemsplan. Utmärkta kommunikationer med T-bana, buss, pendeltåg och flygbussar. Rikt utbud av mysiga krogar, restauranger och caféer runt Rörstrandsgatan och S:t Eriksplan. Västermalmsgallerian och Odenplan med dess stora utbud av butiker och välsorterade mataffärer nås på en kortare promenad. Gångavstånd till fina promenadstråk längs Karlsbergskanalen och Vasaparken med lekpark, café, minigolf och fotbollsplan. Något längre bort finns Hagaparken med dess vackra natur.

Ett inflyttningsklart boende där ni kan flytta in på en gång - varmt välkommen på visning!

-Unik möjlighet - välplanerad och charmig 2a med gott om välbevarade originaldetaljer som öppen spis
- Generös takhöjd, stora fönsterpartier och vacker välbevarad fiskbensparkett som skänker charm!
- Lugnt läge mot innergård och återvändsgata i populära Atlas - "Lilla Paris"
- Fräscht helkaklat badrum utrustat med wc, handfat och takdusch
- Fint och modernt kök som är renoverat de senaste åren med social köksö
- Till lägenheten hör ett förråd och en trevlig grönskande innergård
- Väl underhållen fastighet från 1927 med väldigt god ekonomi, låga avgifter och samtliga stora renoveringar gjorda
- Synnerligen populär adress invid Sankt Eriksplan, Birkastan och Odenplan med närhet till kommunikationer