BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skälby

Vårdkasevägen 18A

  • 5 rum och kök
  • 103 kvm
  • Såld
  • 7974
  • 2441
  • 13762
Värdera din bostad

Beskrivning

Skälbys finaste hus från tidigt 60-tal!
Välkommen till den perfekta 60-talsvillan med alla rätt. Här bor man insynskyddat i en egen lummig grön oas med lättskött tomt och en altan om ca 200 kvadratmeter. Förutom den sociala altanen som erbjuder soliga uteplatser från morgon till kväll, finns här också en lyxig jacuzzi, vackert växthus att kunna plantera i eller nyttja som uterum, samt plats för större sällskap på alla sociala ytor. Huset är perfekt disponerad med 3 sovrum på ovanvåningen, två toaletter, härligt kök och öppen planlösning mellan matrum och vardagsrum invid den öppna spisen. Här möter originaldetaljerna moderna lösningar och skapar ett alldeles unikt hem som passar både den stora och lilla familjen. I den inredda källaren finner man det smakfullt renoverade spa:et med både tvättmaskin, torktumlare, dusch, toalett samt bubbelbadkar invid den nybyggda bastun! Man har även två förråd, ett pannrum, stort garage samt en studio/sovrum. Bo i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till allt! Möjlighet att parkera 6 bilar på uppfarten utan problem! Öppen fiber!

Utemiljö
Den stora altanen är inte bara inbjudande utan erbjuder också till stora sällskapsytor och socialt umgänge. Tomten är både lättskött och lummig med sina olika sektioner. Det karismatiska växthuset ger karaktär till tomten och jacuzzin som man kan använda året om ramar in tomten på ett smakfullt sätt. Bland rabarber och röda vinbär kan man strosa runt insynsskyddat. Invid den gulliga uteboden finns ett stort äppelträd som så vackert är placerat bakom plommonträdet. Man har också låtit bevara det stora päronträdet där trallen är byggd runt. På framsidan har man den tidstypiska uteplatsen med påkostad skiffersten på mark. Altanen, fram- och baksidan är byggd så att man ska kunna ta tillvara på dygnets alla soltimmar. 

ENTRÈPLAN

Hall
Genom den vackra ytterdörren i original välkomnas man av hallen som har gott om förvaring för både skor och jackor. Hallen öppnar upp huset på ett vackert och naturligt sätt. Direkt möts man av ljusinsläppet genom köksfönstren och direkt till höger når man vardagsrummet. Bostadens gäst wc når man också från hallen. Till vänster leder hallen in till huset sovrum och badrum med dusch, här finns också inbyggda garderober. 

Vardagsrum & Matrum
Genom pardörrarna i original når man vardagsrummet med den klassiska holländska parketten som så fint bevarats. Ett stort och härligt fönsterparti ger otroligt ljusinsläpp. Den öppna spisen som inte bara är en mysfaktor utan och hjälper till att värma upp huset delar av vardagsrummet och matrummet. Vardagsrummet är stort nog för större soffmöbel för den som önskar, och man har dessutom möjlighet till större matsalsbord för större sällskap. Även här finns det ett fönsterparti. Detta hörnrum är navet på hela entréplanet och går också att dela av för den som behöver ett rum till eller om man vill öppna upp mellan kök och matsal. 

Kök
Via både hall och matsal når man det stilrena och välplanerade köket med pardörrar mot lummiga baksidan. Via köket når man också innerhallen som leder ut till baksidans trappa. Här finns extra förvaring. Vitmålade väggar, parkett på golv och vita under- och överskåp. Ny kyl & frys, fläkt, diskmaskin, ugn och inbyggd micro. Vackert kakel i blå ton ovanför den gedigna arbetsbänken. I taket sitter spotlights man kan dimra. Ett mycket hemtrevligt och mysigt kök som är lätt att trivas i. Vattenburen golvvärme ger extra komfort. Golvet är från 2013 och samtidigt målades taket om. 

Gästwc
I anslutning till hallen finns en av tre toaletter som huset har. Schackrutigt klinker på golv och vitmålade väggar. 

Masterbedroom
I detta sovrum som vetter mot lugna och tysta baksidan finns förutom ett flertal inbyggda garderober i original, plats för stor dubbelsäng om så önskas. Liggande träpanel på ena väggen ger extra karaktär åt rummet, på golvet ligger vackra furutiljor. Färgerna går i ljusa och harmoniska toner. 

Barnrum
Detta stora sovrum som i dagsläget används som barnrum har fönster mot den insynsskyddade framsidan. På väggarna finns stilrena tapeter och på golvet ligger ett hållbart laminat. Även här finns inbyggda garderober. 

Gästrum & kontor
Detta rum som idag används som gästrum och kontor ligger i fil med barnrummet och har också fönster ut mot insynsskyddade framsidan. Laminat på golv och väggar i beige naturton. Här finns också inbyggda garderober. 

Badrum & Dusch
Helkaklat badrum som förutom handfat och toalett har en två skjutdörrar av glas som delar av badrummet in mot duschen. Badrummet renoverades 06 och har fuktstyrd paxfläkt och spotlights med dimmer. Klinker på golv med golvvärme. 

NEDERVÅNING

Via innerhallen bakom köket når man den vitmålade trappan med stående panel på väggarna som leder ner till den mysiga och renoverade källaren. Förutom Spa:et med bastu, tvättstugan, badrummet, två förråd, pannrummet och garaget, har man också ett extra sovrum eller studio. 

Spa/Tvättstuga/badrum
Detta fantastiska spa som har allt, är varsamt renoverat med påkostade materialval. En sektion består av tvättmaskin för den stora familjen (tvätt för 9 kg), torktumlare, handfat, toalett och överskåp. Den andra sektionen består av dusch, relaxdel med loungemöbler, bubbelbadkar och en alldeles ljuvlig ny bastu med sittplatser för 6 personer. Vitt kakel på väggar och gråsvart klinker på golv. Vattenburen golvvärme. 

Garage
Stort och välplanerat garage som man kan nås från utsidan via två garagedörrar. Via garaget kan man komma in i sovrummet/studion, perfekt om man har en hemmaboende tonåring, eller sina gäster. 

Pannrum
Via hallen i källaren når man pannrummet med målade ytor och fönster. En pelletspanna med elpatron installerades 06. Expansionskärlet är nedflyttat hit. 

Sovrum/studio
Via garaget och pannrummet når man detta perfekta tonårsrum/gästrum/kontor. Heltäckningsmatta på golv och väggarna målade i vit ton. Fönster finns också. Här kan man praktiskt nog gå in via garaget och slipper störa övriga familjen.