BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Saltsjö-Boo - Hjortängen

Champinjonvägen 1

  • 8 rum och kök
  • 216 kvm
  • Såld
  • 14223
  • 788
  • 12399
Värdera din bostad

Beskrivning

På en soligt hörntomt sist på en återvändsgata i populära Svampområdet i Hjortängen ligger denna trivsamt belägna familjevilla. Huset är troligen Svampområdets största med en boyta på 216 kvm och ett garage därtill om ca 30 kvm.

Hemmet är perfekt för en stor familj med många barn: Här finns hela 5-6 bra sovrum. Den självklara samlingspunkten blir det stora köket med vardagsrum och matplats i öppen planlösning. Köket är stilfullt inrett med vita snickerier från Puustelli, granitbänkskivor och rostfria vitvaror.

Strax utanför finns uterummet som förlänger säsongen och är trevligt att bjuda in till fest i.

Villans trädgård är en härlig oas som gränsar mot ett naturreservat. På baksidan går endast en gångstig mellan tomterna och denna långt nedanför trädgårdens nivå. Här finns en härlig altan och ett fint gästhus/friggebod om ca 10 kvm.

Hemmet är väl omhändertaget och allt är genomgånget och omgjort sedan det byggdes på 70-talet; fönsterna är utbytta, taket på garaget omlagt, kök och båda badrummen är totalrenoverade och likaså alla ytskikt. Hela övervåningen tillkom år 2010 och i och med den fick villan tre nya sovrum varav ett master bedroom med stora tillhörande walk-in-closets.

ENTRÉPLAN

Hall
Välkomnande hall med linoleummatta på golvet och ljust målade väggar. Rakt fram, bakom skjutdörrar finns ett mycket rymligt kapprum med platsbygg förvaring på båda sidor. Det som idag är ett kapprum var tidigare ett sovrum och är lätt att återställa till det om man så önskar.  

Alla rum på entréplanet, men undantag från hallen och badrummet, har ekparkett och ljust målade väggar. Hallen har elektrisk golvvärme.

Sovrum 1
Till höger innanför ytterdörren finns ett rymligt sovrum med fönster och altandörr ut mot altanen på baksidan. En vägg erbjuder god förvaring bakom skjutdörrar i glas.  

Verkstadsrum
Vägg i vägg, också till höger om entrén, finne ett verkstadsrum som är belägen ett trappsteg ner. Ett lite grövre rum med målat betonggolv och omålade väggar. Här finns husets teknikcentral med inkommande fiber.

Badrum
Ett rymligt och härligt rum med fint ljus tack vare ett stort fönster. Väggarna har stora vita plattor och på golvet ligger grå klinkers. Under fönstret är ett stort jacuzzihörnbadkar från Victory placerat.

 Bred kommod med två vita lådor och tvättställ i porslin (ny 2019). Stor inkaklad spegel ovan. Dusch i hörnan bakom välvda glasdörrar. Vägghängd wc med liten hylla ovan samt integrerade dimbara spotlights i taket.

Tvättstuga
Tvättstuga med goda arbetsytor och en altandörr som leder ut till altanen utanför. Gråbeiget klinkergolv med elektrisk golvvärme. Det finns två rostfri hoar samt en lång bänk med över- och underskåp, vilket ger goda arbetsytor och bra plats för förvaring.

Tvättmaskin från Miele, torktumlare från Bosch, varmvattenberedare från Metro (360 liter, dvs extra stor). Flera smarta förvaringsskåp - bland annat ett som tar emot återvinningen från köket på andra sidan väggen. 

Gäst-wc
Detta lilla rum är nyrenoverat med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Det är dock ej färdigställt så i dagsläget finns det ej handfat och wc, men vatten och avlopp är framdraget.

Kök och matsal
Köket är snyggt planerat med en stor halvö mot matplatsen. En köksö på hjul är placerad i burspråket. Denna går att ställa där man önskar ha den och är ett trevligt ställe att umgås runt, duka upp buffén eller äta frukosten invid. 

Vita luckor med rostfria handtag, brunbeige mosaik och granitbänkskiva. Kyl och frys med is- och vattenmaskin från Elextrolux, micro från AEG, Ugn från Bosch. Extra bred induktionshäll från Gaggenau.

Matsalsdelen rymmer en stor matplats och här sitter man utan problem 20 personer. Integrerade spotlights i taket. Rummet har stora fönsterpartier och en altandörr leder till det inglasade uterummet utanför. Stora fönsterskjutdörrar leder ut till trädgården på villans gavel.   

Vardagsrum/tv-rum
I anslutning till matsalen finns ett tv-rum/vardagsrum. Detta är anslutet med en stor dörröppning med skjutdörrar - så att man själv kan välja vilken grad av öppenhet man önskar mellan matsalsdel och vardagsrum.  

Arbetsrum
Innanför tv-rummet finns detta lite mindre rum. En skjutdörr leder in hit.

ÖVRE PLAN
En gedigen trappa av ek leder upp till det övre planet. Ovanför trappan finns en mindre hall som rymmer en förvaringsmöbel och som binder samman de fyra rummen här uppe. Ekparkett och ljust målade väggar.

Master bedroom
Till höger ovan trappan är det härliga föräldrasovrummet beläget. Ett rymligt och härligt rum med fantastisk takhöjd upp till nock och en tjock heltäckningsmatta på golvet.

Utsikten är grön mot naturen utanför och en altandörr går ut mot en fransk balkong. Två rymliga dressingroom har båda platsbyggd förvaring i ek. Svartvitt rutigt linoleumgolv. 

Badrum
Badrummet uppe går i sobra bruna toner med antingen mörkare färg på klinkersen än de stora plattorna som klär väggarna. Badrummskommod från Svedbergs i ek med dubbla handfat och spegelskåp ovan samt ett högskåp bredvid. Vägghängd wc med avställningsyta ovan. Två handdukstorkar från NR. Härlig ångbastu och dusch med flera belysningsalternativ. Bakom dörrar i ek ryms förvaring.

Sovrum 2 och 3 uppe
Två sovrum är likadana men spegelvända i sin planlösning. Båda har vars en takkupa och ett högt sittande fönster. Ekparkett och ljust målade väggar.