BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Saltsjö-Boo - Gustavsvik

Dalvägen 31

  • 7 rum och kök
  • 212 kvm
  • Såld
  • 4903
  • 11514
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en stor, ljus och vacker villa belägen på en drömtomt i mysiga Gustavsvik. Med sina ljusa och luftiga rum, vacker takhöjd och hela fem bra sovrum får hela familjen plats att leva i detta hem.

 En vacker gärdsgård omgärdar den stora och avstyckningsbara tomten. Här gungar barnen i den stora eken, leker på bergshällarna, i lekstugan eller cyklar på den enorma altanen som finns i anslutning till villan. Huset är belägen på en höjd och känslan runt det är mycket privat och fridfull. 

Det snygga moderna köket ligger i öppen planlösning mot matplatsen och med en köksö i mitten som delar av. Stora fönster och en dörr leder ut till altanen utanför och här har man ett extra ”rum” om sommarhalvåret. Två trappsteg ner från köket återfinns ett stort vardagsrum med ryggåstak och underbart ljus.

Villans fem sovrum är fördelade över två plan; två stora rum i husets norra del på entréplanet och tre sovrum på det övre planet. Även på övre plan har man ryggåstak och det, tillsammans med de vitmålade väggarna och golven, skapar en fantastiskt rymdkänsla. Master bedroom är väl tilltaget och är smart beläget på samma plan men lite för sig själv som de övriga två rummen. Badrummet på detta plan är elegant inrett med dubbla handfat och både dusch och fristående badkar i Corian. 

Utöver villan finns det på fastigheten en lekstuga, en isolerad friggebod med vatten indragen och ett redskapsskjul invid parkeringsplatsen mot Dalvägen. Väljer man istället infarten via Ekliden går det att köra ända fram till huset och parkera i en carport under altanen.

Gustavsvik är ett sjönära och lugnt område med vackra naturomgivningar. Ett paradis för hela familjen med badplats, fiske, simskola, och inte minst: en fin egen lekplats precis snett över gatan. Vintertid erbjuder Baggen skridskoåkning och fina skidspår i närheten. 

Området är under planläggning och för närvarande finns två planförslag. På båda förslagen kommer denna fastighet att vara styckbar i två fastigheter. Förutsättningarna för det är naturliga då det är en mycket stor tomt på en hörna så det finns redan idag två infarter: från Ekliden och från Dalvägen. Då nuvarande villa är belägen i bakkant av tomten så är det möjligt att utan för stora intrång stycka av den främre delen mot Ekliden. På så sätt kan man bo kvar i det fina huset men få in en rejäl slant. Pengar som räcker och blir över till att bekosta kommunalt vatten och avlopp, gatukostnads ersättning och amortera av lån.

Sammanfattning:

 - Vackert, ljust och spatiöst hem

- Underbar stor tomt med naturliga nivåer

- Framtida avstyckningsbar - utan tveksamheter

- Fem rejäla sovrum

- Isolerad friggebod med el och vatten indragen

- Lekstuga, carport och bod

 

INTERIÖR

Hall
Innanför ytterdörren möts man an en mycket rymlig och ljus hall. Här är väggarna  och taket klätt med vitmålad pärlspont och på golvet ligger stora terrakottafärgade klinkers. God plats för förvaring  finns på båda sidor ytterdörren, liksom i det förråd som finns under trappan upp till det övre planet.

Sovrum 1 och 2
Till vänster om entrén finns två sovrum som båda är av bra storlek och båda har fönster åt två håll. Det större av rummen har dessutom utgång till den vidsträckta altanen på villans framsida. Rummen har vitmålade väggar och vitmålat golv, något som genomgående återkommer i villan.  

Vardagsrum och kök
Tar man till höger från entréhallen så når man det stora och härligt ljusa rum som utgör vardagsrum och kök i öppen planlösning. En naturlig avdelning sker genom att vardagsrummet är beläget ett par trappsteg ner. Det tillsammans med ryggåstaket ger en mycket fin rymd till rummet. Många fönster och ett stort burspråk bidrar till ljuset. Här skulle det passa bra att i framtiden installera en kamin som kan njutas från både soffor och matplats. 

Köket är modernt i vitt och med rostfri bänkskiva med glas ovan. Vitvarorna består av varmluftsugn, glaskeramikhäll, diskmaskin, kyl och frys. 

En stor ö med ekbänkskiva utgör ett naturligt ställe att samlas runt. Invid fönsterna är matplatsen belägen och här ryms många! En altandörr leder ut till matplatsen strax utanför. Över denna finns en elektrisk markis.   

Tvättstuga
Invid köket är tvättstugan belägen. Då detta en gång var husets kök så finns här gott om förvaring i vägg- och bänkskåp. Men självklart även tvättmaskin och torktumlare.

Badrum
Badrummet på detta plan renoverades senast 2002 men tack vare tidlösa materialval känns det snyggt och fräscht än. Här finns en bred kommod med spegel ovan, duschhörna bakom glasväggar, ett högskåp och en wc.  

Övre plan

Allrum
Ovan trappan nås allrummet på övre plan. Även här är vitmålade väggar och golv och fin takhöjd temat. Allrummet är så pass stort att det ledigt rymmer både en tv-soffa och arbetshörna. En altandörr leder ut till den långa balkongen utanför.  

Sovrum
På detta planet finns tre sovrum: i villans norra del ryms två liknande rum. Båda har både vanligt fönster och ett takfönster. Åt andra hållet, i villans södra del, finns det stora föräldrasovrummet. Ett jättehärligt rum med snedtak och fin känsla. En vägg har en smart garderobslösning bakom skjutdörrar. 

Badrum
Badrummet på detta plan gjordes 2005 då övervåningen tillkom. Det är ett badrum med det lilla extra; ett fristående mjukt format badkar blir den självklara blickpunkten. Bredvid finns dusch i en nisch med glasväggar. Utmed en vägg är en tvättställskommod placerad och likaså en vägghängd wc. En stort spegel ovan förstärker den rymliga känslan. 

Rakt över badrummet har snedtaket nyttjats till en mycket rymlig garderob bakom skjutdörrar.