BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Farsta

Torsbygatan 32, 5tr

  • 3 rum och kök
  • 79.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

I natursköna och populära Farsta finner ni denna ytterst attraktiva och välplanerade 3a högt upp i huset på våning 5 med ett fantastiskt ljusinsläpp från två håll och härlig stor balkong i nord/västligt läge vilket innebär sol från tidig eftermiddag runt  ca 15.00 tills solen går ner under sommarhalvåret med fri utsikt över grönska och takåsar. På trevliga Torsbygatan bor du lugnt på barnvänliga gårdar. Lägenheten har genomgående omsorgsfullt renoverats under de senaste åren. Här har ni ett inflyttningsklart boende med en genomtänkt planlösning som passar väl för paret som för familjen med högt ställda krav på bekvämlighet och läge. Föreningen som är nästintill skuldfri har välskötta fastigheter med låga avgifter och är en av Farstas bästa.

Väl inne i lägenheten är färgskalan ljus där samtliga väggar är målade med en ekologisk färg som heter Ipaint som reglerar fuktigheten i luften och som ”andas” och på så sätt bidrar till ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat. Fiskbensparkett i massiv ek som har slipats och kompletterats med fiskbensparketten i vardagsrummet som är original, även den slipad och behandlad och som harmoniserar fint med övrig interiör. Lägenheten har gott om originaldetaljer från byggnadsåret med en härlig funkischarm och en generös takhöjd om ca 2.70 vilket skapar en härlig rymd. Gott om plats i rymlig hall för både avhängning samt förvaring får ni i två djupa garderobslösningar samt klädkammare.

Vidare erbjuds ett välkomnande kök som inbjuder till matlagning med plats för matbord för 4-6 personer. Köket är bevarat originalkök som utrustats med samtliga nyare vitvaror av hög kvalitet såsom bland annat SMEG-spis och blandare från Tapwell. En härlig inramande grönska utanför som utsikt vid matlagningen. Kliv in i det stora och sociala vardagsrummet som bjuder in till umgänge och gott om plats för samtliga trivselmöbler. Härifrån har ni även utgång till balkongen med fri utsikt över omgivningarna och sol från tidig eftermiddag till sen kväll, magiskt att avnjuta om sommarhalvåret!

De stora fönsterpartierna som vetter åt två håll ger ett fint ljus under hela dagen. Vidare finner ni två ombonade och rofyllda sovrum, perfekt som master bedroom och barnrum, med förvaringslösningar i original. Fräscht och helkaklat badrum med Duravit-inredning, exklusiva materialval i ljusa färger med platsbyggt badkar. Till lägenheten hör även två förråd, ett på vinden och ett matkällarförråd. I samma port finns både tvättstuga, cykelförråd i källaren samt barnvagnsförråd i trapphuset vid entrén.

Här bor ni i ett mycket omtyckt och lugnt kvarter, alldeles intill den barnvänliga lekplatsen på innergården. Behagligt promenadavstånd om ca 300 m till Farsta Centrums serviceutbud om ca 150 butiker och restauranger. Runt knuten finner ni även flertalet förskolor och en fin allé som grönskar så fint under sommarhalvåret och som sedan leder vidare till populära Farstaängsparken. Vacker natur där kilometerlånga strandpromenader längs med Magelungen och Drevviken gör att området blir än mer trivsamt.

Föreningen har länge varit, och är än idag, en av dom kanske högst ansedda bostadsrättsföreningarna i Farsta. Föreningen kännetecknas av att vara nästintill skuldfria i dagsläget samtidigt som man har flertalet uthyrda lokaler, som också gör sitt för att ytterligare stärka föreningens ekonomi.

Närheten till kommunikationer är också en stor fördel med området, där ni har både tunnelbana och flertalet bussalternativ i centrum. Ca 10 minuters gångväg från bostaden finner ni en av Stockholms bästa knutpunkter Farsta Strand, där även pendeltåg finns att tillgå.

- Ljus och välplanerad drömlägenhet med fri utsikt över grönskan - perfekt för familjen!
- Stora fönsterpartier ger ett otroligt fint ljusinsläpp i hela lägenheten från två håll
- Rymlig balkong med sol under stora delar av eftermiddagen och kvällen med en fri utsikt över grönska och takåsar
- Två väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng och garderobslösningar i original
- Helkaklat och fräscht badrum med badkar och gott om förvaringsmöjligheter i djup klädkammare
- Renoverat kök delvis i original och goda arbetsytor samt all maskinell utrustning
- Familjärt närområde med ett flertal lekplatser och grönområden på bilfri gata
- Föreningen har egna parkeringsplatser samt garage och extremt god ekonomi
- 3 minuters gångväg till Farsta centrum och T-bana samt goda bussförbindelser

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5 av 8, hiss finns. Lägenhetsnummer 0080. Föreningen Brf Vindö.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 898 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 0.7937 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Föreningen
Brf Vindö består av två flerbostadshus med adresserna Torsbygatan 18-28 och Torsbygatan 30- 38. Föreningen bildades i samband med att husen uppfördes 1958 och föreningen består av 2 flerbostadshus med 6 portar. Det finns totalt 128 bostadsrätter varav 127 bostadslägenheter och 1 lokal. Det finns även ca 9 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Utförda renoveringar
2018 Högtrycksspolning av samtliga avloppsstammar.
2017-2018 Byte av rör till kall- och varmvattenstammar.
2011-2013 Relining gjordes i samtliga avloppsstammar.
2005 Trapphusen målades.

Ekonomi
Föreningen har länge varit, och är än idag, en av dom kanske högst ansedda bostadsrättsföreningarna i Farsta. Föreningen kännetecknas av en imponerade låg belåningsgrad, idag är föreningen nästintill skuldfri, samtidigt som man har flertalet uthyrda lokaler, som också gör sitt för att ytterligare stärka föreningens ekonomi. Det finns därmed inga planerade avgiftsändringar för 2020.

Kabel-TV / Bredband
Föreningen har gruppavtal med Comhem som täcker analog distribution via kabel-TV-nätet basutbudet (digital distribution av 26 kanaler ingår också) samt 50 Mbit/s bredbandsöverföring via kabel-TV-nätet.

Parkering
Det finns 50 st parkeringsplatser, varav vissa med elstolpe. Kostnad 200-300 kr/månad. För närvarande kö. Det finns även 10 st bostadsrättsgarage. Utöver det äger bostadsrättsföreningen ett förråd/duschutrymme.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns det två tvättstugor med tillhörande tork- och mangelrum, cykelrum, två återvinningsrum, föreningslokal som kan hyras av föreningens medlemmar samt utrymme för barnvagnar i varje port. Förrådsutrymmen finns på vinden samt matkällare i källaren.

Övrigt
I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr (2,5% av aktuellt prisbasbelopp - faktureras säljaren) samt en ev. pantsättningsavgift på 473 kr/pant (1% av aktuellt prisbasbelopp - faktureras köparen). För mer info se årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida: www.brfvindo.se.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning i djup platsbyggd garderob med överskåp samt fristående garderob. Direkt access till badrummet. Hallen öppnar upp mot köket och övriga lägenheten, säkerhetsdörr finns installerad.

KÖK
Stort och trivsamt kök i delvis original utförande med gott om plats för större matbord för 4-6 personer med härlig vy över grönskande omgivningar utanför. Fina vita skåpsluckor i original med stommar och rostfria beslag kvar från byggnadsåret. Utrustat med vitvaror av hög kvalitet såsom induktionsspis från SMEG, Tapwell-blandare, rostfri fläktkåpa, rosfri diskmaskin 45 cm samt kombinerad kyl/frys. Goda arbets- och förvaringsytor som inramas av charmiga fönsterpartier som släpper in gott om ljus. Ljust kakel ovan arbetsbänken i rostfritt stål samt massivt trä. Fiskbensparkett även här och vita målade väggar. Köket öppnar upp mot vardagsrummet i en delvis öppen planlösning med två ingångar. Intill finns garderober och djup klädkammare.

VARDAGSRUM / BALKONG
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och andra trivselmöbler. Stora fönsterpartier i original som släpper in ett fantastiskt ljus. Utgång till den stora och möblerbara balkongen i nordvästligt läge vilket innebär sol från tidig eftermiddag runt ca 15.00 tills solen går ner under sommarhalvåret. Balkongen är insynsskydd med gott om plats för både bord och stolar. Fri utsikt över grönskande omgivningar och häggen som såhär års vackert blommar och föreningens trevliga och lugna innergård.

SOVRUM 1
Rofyllt och rymligt sovrum, perfekt som master bedroom, där ni får plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbel. Platsbyggd garderoblösning med överskåp i original som inrymmer gott om förvaring. Fiskbensparkett och vita målade väggar. Stort fönsterparti som ger ett behagligt ljusinsläpp. Praktisk planlösning där båda sovrummen ligger i anslutning till varandra.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum nr 2 som är ungefär lika stort som master bedroom som med lätthet inrymmer både dubbelsäng, förvaringsmöbel eller skrivbord. Utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum efter behov. I anslutning till de båda sovrummen finns inbyggd garderob samt linneskåp i original som ger god plats för förvaring. Fiskbensparkett och vita målade väggar. Stort fönsterparti som ger ett behagligt ljusinsläpp med fri utsikt över grönskande omgivningar.

BADRUM
Fräscht badrum som genomgick relining 2013, vid 2017/2018 byttes även kall- och varmvattensstammar och under 2018 genomföres en högtrycksspolning. Badrummet är rymligt och helkaklat i exklusiva materialval och ljusa färger. Utrustat med dusch och platsbyggt badkar. Här finns Duravit-inredning, wc, handdukstork, handfat och spegelskåp.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd i källaren. Tillgång till tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd i samma port. Lägenheten har försetts med jordad el och ny elcentral.

Områdesbeskrivning

Här bor man i lugna kvarter i hjärtat av Farsta. I närområdet finns centrum, naturområden, förskolor och skolor. På bekvämt avstånd ligger sjöarna Drevviken och Magelungen där man badar på sommaren och åker långfärdsskridskor på vintern. Med tunnelbanans gröna linje tar man sig enkelt och bekvämt till Stockholms C. Med bil tar det cirka 10 minuter via Nynäsvägen till Södermalm med dess shopping och uteliv. Farsta centrum har allt du kan önska dig i serviceväg med ett stort utbud av mode, mat, inredning, kultur, systembolag, apotek, banker och trevlig torghandel.