BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro Park - Älvsjö

Stora Kvinns väg 76

  • 1.5 rum och kök
  • 53.5 kvm
  • Såld
  • 6828
  • 2584
  • 1816
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
På våning två i den vackra sekelskiftesfastigheten som tillhör omtyckta Brf Ekparken finns det här exceptionella hemmet som verkligen skiljer sig från mängden. Tidigare ägare har låtit bygga två loft för att nyttja ytorna på bästa sätt med tanke på takhöjden. Mycket omsorg har lagts på att utforma hemmet och hela bostaden går i en tydlig skandinavisk linje med en sober färgsättning.

Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, en snart grönskande park som nyttjas frekvent under soliga sommardagar, mysiga trädgårdscaféet Bakfickan samt Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare en bit bort finns Fru Marias bak där du kan stanna till för en fika eller för att inhandla frukostbrödet och på vägen hem stanna och handla en fredagsbukett i blomsteraffären intill. 
Ytterligare guldkorn i närheten är restaurangen Aloë med en Michelinstjärna samt lunchrestaurangen Rinos Bodega som är belägen i samma byggnad.

Vardagsrum
Det som utmärker bostaden är det stora, inbjudande och häftiga sällskapsrummet där pampiga sekelskiftesfönster tillsammans med takhöjden och det råa betonggolvet ger karaktär. Spegelväggen ger rummet ännu mer effekt och fångar upp och förstärker bokhyllorna som man gärna lägger ned omsorg på att inreda för att sätta en personlig touch på hemmet. Fönsternischerna är så pass djupa att de utgör den perfekta läsplatsen. Eftermiddags- och kvällssolen strömmar in genom de höga fönsterpartierna som sommartid bjuder på grönskande utsikt över trädtopparna utanför.

Kök 
Köket är smakfullt med vita släta köksluckor och effektfullt spegelglas som löper ovan diskbänken. Samma snygga betonggolv finns i denna del av bostaden. I köket finns ett mindre kylskåp (frys finns under loftet på motsatt sida om köket), diskmaskin, hällspis och ugn. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet resulterar i trevliga umgängesytor. Det här är ett hem som man gladeligen bjuder hem vänner till. 

De två loften
Takhöjden tas till vara på bästa möjliga sätt genom de två loften som de tidigare ägarna byggt till. Loftet ovanför köket nyttjas som sovloft och här uppifrån har du en underbar utsikt över hemmet, höjden till tak på detta loft är drygt 140 cm. 

På det andra loftet på motsatt sida av köket finns idag en platsbyggd dagbädd och yta för ett mindre skrivbord och förslagsvis en fåtölj, goda förvaringsmöjligheter finns i utrymmet under. Höjden till tak på det här loftet är drygt 190 cm. 

Badrum
Badrummet är rymligt och har plats för tvättmaskin. En fin detalj är avställningsytan i oljat trä intill handfatet och kommoden. Ovan handfatet finns ett badrumsskåp med spegelglas. 

Hall
Hallen ger ett gott första intryck och är smakfullt inredd med en platsbyggd bänk, spegelvägg och en snygg heltäckningsmatta i sisal som gör sig snyggt mot betonggolvet i kök och vardagsrum.

Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett källarförråd.