BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Liljeholmsvägen 8A, 5 tr

  • 4 rum och kök
  • 132 kvm
  • Såld

Beskrivning

Sällan till salu! Nu finns äntligen möjlighet att bo i Liljeholmsvikens vackraste sekelskifteshus uppfört 1906 efter ritningar från arkitektfirman Dorph & Höög. Företaget Dorph & Höög rönte snabbt stora framgångar med sina vackra hus. Under åren 1903 -1907 började Stockholm bygga ut Vasastan och arkitektfirman Dorph & Höög ritade under den tiden runt 250 hus, varav de flesta i Vasastan och på Södermalm.

Här bor man högst upp i huset i en underbar etagevåning med gavelläge och milsvid fri utsikt. Från bostaden bjuds man bland annat på vacker sjöutsikt över Mälaren med Södermalms skyline i bakgrunden och från bostaden har man flertalet kända landmärken i blickfånget som Högalidskyrkan och DN-skrapan. Bostaden är verkligen unik med fönster i tre väderstreck, vacker utsikt och hela fyra balkonger vilket ger ett fint samspel mellan ute- och innemiljö. Här får man det bästa av två världar med ett entréplan som har en genuin sekelskiftescharm och ett övre plan med en utpräglad vindskaraktär. Bostaden disponeras idag som en spatsiös 4:a med två separata sovrum men kan enkelt konverteras om så att man erhåller ytterligare sovrum.

Skuldfri och mycket populär förening med spännande omgivning där historia blandas med det moderna. Lugnt och ostört läge endast 5 minuter promenad från såväl Hornstull som Liljeholmstorget.

NEDRE PLAN – En sekelskiftesdröm
Det nedre planet andas sekelskifte med bevarade tidstypiska attribut från byggåret 1906 som en fungerande kakelugn, takrosetter, stuckaturer, fiskbensmönstrade parkettgolv, stora vackra pardörrar, tjocka väggar med speglar i dörrnischer och stora djupa fönster med spanjoletter och fönsternischer med speglar. Våningens välvda rumshörn skapar exklusiv känsla och skänker rummen karaktär. Den höga takhöjden (3,0 m) i kombination med generösa fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket inbjudande atmosfär. 

Hall – Med utsikt
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra fiskbensmönstrade parkettgolv som löper vidare in i lägenheten. Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter och för förvaring finns en garderobsmodul med skjutdörrar. Hallens fönster ger förutom fint ljusinsläpp en försmak av utsikten.

Badrum – Stilrent och väldisponerat
Väldisponerat och stilrent badrum renoverat 2016 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av vägghängd toalett, handfat, dusch, flexibla duschväggar i glas.

Sällskapsrum/Matsal – Umgås och njut
Härligt rum med stora sociala ytor som bjuder in till umgänge med nära och kära. Från rummet sträcker sig våningens tjusiga trapp upp till det övre planet och under trappen skapas ett fint utrymme perfekt för en mysig loungedel.

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Representativt vardagsrum med en underbar atmosfär som karaktäriseras av rummets välvda hörn, den vackra och fungerande kakelugnen samt utgången till den rymliga balkongen. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrigt passande möblemang. Ett rum att trivas i året om!

Balkong – Sjöutsikt
Underbar balkong i soligt västerläge där man i lugn och ro kan njuta av sommar. På balkongen finns gott om plats för bord och stolar, ett perfekt läge att luta sig tillbaka och titta på båtarna som glider förbi.

Kök – Hemtrevligt och påkostat
Hemtrevligt och rymligt kök med fokus på funktion och samvaro. Köket har mycket gott om avställnings- och förvaringsytor bland annat via dubbla överskåp. Köksutrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt (frånluft) och inbyggd ugn. Stänkskydd i glasmosaik och spotlightsbelysning ovan bänkytor ger köket det lilla extra. En trevlig detalj i köket är det klassiska och charmiga skafferi (uteluftsventilerat). I köket finns gott om plats för ett matbord för stora sällskap. Köket har även separat utgång till ett trapphus som nås från baksidan av huset.

ÖVRE PLAN – Privat med utpräglad vindskaraktär
Det övre planet präglas av alla de attribut som karakteriserar en vindsvåning som takfönster, takbjälkar, himlatrappor, murstockar, takkupor, snedtak och öppet till nock.

Master Bedroom – Lyxigt och flexibelt
Via tjusiga pardörrar med glaspartier når man våningens underbara masterbedroom som med sitt hörnläge, dubbla balkonger och fria läge, är något utöver det vanliga. Här finns det gott om plats för såväl dubbelsäng som läshörna och övrigt passande möblemang. För förvaring finns en garderobsvägg med skjutdörrar och en walk in closet. För den som önskar ett extra sovrum så kan rummet enkelt delas upp till två separata rum, se förslag på alternativ planlösning.

Sovrum - Ostört och charmigt
Rymligt och rogivande sovrum med balkong och underbar utsikt. I rummet finns plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. För förvaring finns en fristående garderob.

Lyxigt badrum - Problemfria mornar
Smakfullt och rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av badkar, dusch, dubbla handfat med underliggande badrumsskåp, vägghängd toalett och handdukstork. Ibadrummet finns tvättmaskin och även plats för torktumlare och kompletterande bänkyta.

Förrråd 
Till lägenheten hör ett mycket bra vindsförråd om 10 kvm.

Övrigt
- 2009 Köksfläkten anslöts till imkanal (Furan Flex).
- 2015 Kakelugnen åtgärdades och besiktigades.
- 2017 Uppgradering av golvvärme på övre plan (Reglercentral X165 6X Smatrix Wave plus).
- 2018 Installering av fjärrstyrning (Velux takfönster) gällande öppning/stängning/mörkläggning (automatisk stängning vid nederbörd).