BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Soho

Folkungagatan 74, gårdshus

  • 1.5 rum och kök
  • 32 kvm
  • Såld
  • 4268
  • 4884
Värdera din bostad

Beskrivning

Mitt i hjärtat av Södermalm och i ett mycket attraktivt område ett stenkast från tunnelbanan, finner man denna väldisponerade lägenhet med alla tidstypiska detaljer bevarade så som högt i tak, stora fönster med djupa nischer, trägolv, stuckaturer samt speglade dörrar. Här bor man i ett perfekt och lugnt läge i gårdshuset, bara några kvarter bort från Katarina Kyrka, Mosebacketorg, Medborgarplatsen, Nytorget, Vitabergsparken mm. Bostaden har vacker bevarad sekelskiftescharm och oslagbart läge i en mycket stabil förening. Bo i en stor lägenhet i litet format. 

Hall
Välkomnande och vacker hall med plats för avhängning via hatthylla i original. Vitmålade furutiljor och golvsocklar. Påkostad tapet från Sandbergs tapeter. Hallen öppnar upp till både wc, kök och allrum. Charmiga detaljer såsom takrosetter samt originaldörr in mot kök.

Kök
Från hallen när man det ljusa köket med plats för större matbord, skafferi i original, stort fönsterparti och gott om förvaring! Köket är inrett med stilrena vita luckor, gedigen arbetsbänk av praktisk furu, diskho i vit porslin samt öppna hyllor ovanför arbetsbänk. Integrerad kyl och frys! På golvet ligger ett stilrent schackmönstrat laminat.

Vardagsrum/sovrum
Detta otroligt välplanerade rum är i dagsläget smart avdelat via en vägg med förvaringsskåp så man har både en sovdel samt ett rymligt vardagsrum med två stora parfönster.
Vardagsrummet har två stora fönster med djupa fönsternicher samt fina stuckaturer och högt i tak. Väggarna är målade i en vacker grå ton som bryter av snyggt mot den vita stuckaturen och det vitmålade furutiljorna. Från sovrumsdelen når man en väl tilltagen klädkammare samt duschrummet.

Separat WC
WC:n som man når via hallen har grått klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns en wc, handfat samt öppna hyllor med förvaringsmöjligheter.

Duschrum
Duschrummet som har grått klinker på golv och vitt kakel på väggarna når man via sovdelen.